המרת הנכס שלך לאנרגיה מנותקת חברת חשמל ב-6 שלבים פשוטים!
אם אתם מחפשים להתקין מערכת סולארית מנותקת רשת (ללא טופס 4) עבור הבית, הבקתה או המנותק תשתיות שלכם, הגעתם למקום הנכון. הסבה טובה לאנרגיה סולרית מנותקת רשת תלויה בדרישות חשמל מדויקות היטב, מקום פנוי בגג המבנה או בשטח חוץ לקונסטרוקציה לפאנלים, ותקציב לצרכים הנוכחיים ולצרכים העתידיים הצפויים, כמו גם מזג אוויר, הפעלות ותקציב פנוי.
במאמר זה, נעבור על ההליכים לביקורת דרישות הספק, תכנון והגדרת הסוג והגודל הנכונים של מערכת סולארית עם הציוד הדרוש, ונחסוך כסף על ידי אופטימיזציה של התצורה באמצעות שיטות קלות לביצוע.
חישוב הצרכים – השלב הראשון הוא אפיון צרכי האנרגיה, כלומר, כמה אנרגיה כל הצרכנים שקשורים למבנה יצרכו לפי יחידה של יממה בת 24 שע', בנוסף כמה ימי יתירות צריכות להיות למערכת, דבר זה רלונטי בימים של מזג אוויר בעייתי כגון אובך, עננות מוגברת, גשם וכו'.
השלב השני הוא להבין את פרופיל השימוש בחשמל, האם יש 'פיקים' בצריכה, האם עיקר השימוש בשעות היום (שעות קרינה) או בשעות הלילה, דבר שיכול להשפיע על תכנון המערכת.
השלב השלישי הוא להבין כמה פאנלים אמורים לספק לנו את הקרינה שאנו צריכים, נתון זה צריך להתחשב בפרמטרים רבים כגון: כמות הקרינה לאורך חודשי השנה, זווית הפאנלים והכיוון שלהם לשמש, נתוני הפאנלים ומספרם.
השלב הרביעי הוא אגירת האנרגיה-אנרגיה סולארית מנותקת רשת עושה שימוש במצברים תעשייתיים והאנרגיה העודפת מהשימוש בזמן הקרינה עובר לטעינת המצברים, אנרגיה זו שמישה הן בשעות החשכה והן בזמנים שהצריכה הנתונה עולה על יכולת הייצור הנתונה, סודי מצברים נפוצים: מצברי עופרת חומצה פריקה עמוקה תעשייתיים, מצברי ליתיום ברזל (LifePO4).
השלב החמישי הוא אפיון הרכיבים, ברשימה זו יש 'חומר שחור' שהוא כבלים, מחברים, אומים ושייבות וכל אביזר עיגון ככל שיהיה לפי הצורך. וחומר לבן שהוא בקר הטעינה, ממיר הזרם, מפסקים והגנות, לוחות חלוקה ומנתקים זרם, מגני ברקים ועוד.
השלב השישי הוא סריקה של השטח עליו יותקנו הפאנלים, אם הם ממוקמים בגג, ניתן להשתמש בגרמושקה של הבניין, ואם לאו ניתן למדוד דרך מדידה ידנית, או באמצעים מתקדמים כגון שימוש ברחפן או שימוש בתמונות לווין ברזולוציה גבוהה.
יש לציין שבישראל תקנות החשמל לא מאשרות שימוש במתקן בתצורה זו כאשר יש חיבור מקביל לרשת החשמל של חברת החשמל, הנדון רלוונטי רק למבנים מנותקי תשתיות.
עצה טוב טרם תחילת עבודה לבדוק את תקנות הבנייה המקומיות ולברר האם יש צורך באישור בנייה או באישור של מהנדס וקונסטרוקטור, לדלג על שלב זה עלול לעלות יקר יותר בהמשך הפרוייקט.
לגבי הממירים ובקרי הטעינה, יש מספר חברות באיכויות ורמות מחיר שונות, הסינים בד"כ הזולים ביותר ואילו האירופאיים יקרים ביותר, גם רמות השירות והאחריות משתנות וראוי להעדיף ציוד עם אחריות יבואןיצרן לפחות ל5 שנים, לגבי הפאנלים, רובם מתוכנים לעבודה בטווח של 25 שנה עם ירידה של בערך 20% בתפוקה לאורך שנים אלו.
בנוסף יש להביא בחשבון עלויות תחזוקה כגון ניקוי הפאנלים עם ציוד מיוחד, בדיקה שנתית ע"י טכנאים או מהנדס, עלויות מערכות ניטור מרחוק, עלויות הקמת לוח חשמל והארקות לכלל המערכת ועוד.
איתן מייק מילר יועץ בתחום תשתיות מנותקות רשת, התמחות טורבינות רוח, מערכות סולאריות מנותקות רשת, מע' איהור מים, מע' ספריות וטיפול אקולוגי בשפכים