תן לרוח-לנשמה ללכת איתך יד-ביד בבחירותיך בחיים.
כשאתה מתיישב לאכול- חשוב לעצמך מהי הסיבה לבחירתך לאכול, ומה ברצונך להשיג. האם זאת אנרגיה פיסית - אנרגיית חיים - או האם מטרתך היא למלא חלל של ריקנות בגוף ובנפש.
כאשר אדם מפנים ולומד את רצונו ומטרותיו,
יש בו את היכולת ליצור את המציאות שתאפשר לו להגשים אותן.
הגוף הוא בית המקדש של הרוח- של הנשמה. ברגע שמתחילים לתת לו את תשומת הלב והכבוד שהוא ראוי להם, המצב התודעתי מתבהר ונעשה עדין ובהיר יותר. כשאדם בוחר לאכול מזון פשוט וטבעי ככל האפשר, הוא יוצר בגופו הרמוניה ושלווה. ברגע שהוא בוחר להפסיק לגרום סבל לבעלי-חיים, ולהכיר בחוקי הטבע, לשמור על איכות הסביבה, פניו מועדות לשלום על-פני האדמה. הוא מעצים את אפשרויותיו לעסוק בעבודה רוחנית המתאימה לו.
המטרה היא לא למצוא דיאטה מושלמת להורדה במשקל או להשגת עור פנים חלק יותר, אלא למצוא דרך לחיות באחדות עם היופי והאושר שרוצים תמיד לפרוץ החוצה מליבנו. הסיפוק הנפשי-רוחני גורם לירידה משמעותית בכמויות המזון שהאדם זקוק להם, ישנה שביעות רצון ושובע פנימי.
יש לתפוס את המזון בפשטות, ככלי לאספקת אנרגיה והזנה של הגוף.
רוח האדם- וגופו נמצאים תמיד בתנועה, ומסיבה זו לא ניתן לקבוע במדויק את הכמויות של האוכל שדרושות לגוף מדי יום. הכמויות וסוג המזון משתנים בהתאם לעונה, מזג האוויר, מצבו הנפשי והפיסי של האדם. כמו בכל דבר בחיים- גם בנוגע לתזונה- יש לתת לאינטואיציה וללב להנחות אותנו בבחירותינו. יש ימים שבהם צריך יותר וימים שבהם צריך פחות. החשיבות העליונה היא להביא קודם-כל את הנפש-והרוח לאיזון, ואז ניתן לפתח רגישות עדינה יותר למסרים של הגוף ולעבוד איתם בשיתוף פעולה.
המטרה היא לתת- לתת אמון בלב וברוח,
ולפסוע בדרך שבה אנו שואפים באמת ללכת.
כשתופסים את האוכל בתור אנרגיה שמזינה את הגוף ואת הנפש כאחד- אנרגיה שתומכת בהתפתחות וצמיחה- חווים את החופש לבחור מה לאכול בהתאם לצרכיו של הגוף.
לומדים ללעוס באיטיות ולספוג את האנרגיה הקוסמית שעוטפת את האוכל- אור השמש, האדמה, האוויר והמים- ואפילו את האנרגיה של האנשים שהשקיעו בגידולו וקטיפתו.
כשנעשים רגישים לאותה אנרגיה, חווית האכילה כולה משתנה ונעשית חוויה מרגשת במיוחד. זמן האכילה נעשה לזמן איכות שבו אנו מתחברים עם אנרגיית-חיים נוספת מלבד האנרגיה הקלורית, אנרגייה שמקורה בעולם הצומח, השמיים- הכוכבים-הירח ואור השמש, האוויר והמים.
כל אדם במשך חייו התנסה בהזדמנות כזו או אחרת, בתפילה או בתרגול רוחני. מעטים הם האנשים שמתמידים בכך, למרות ההשפעה החיובית ביותר של אותה חוויה. לעומת זאת כל אדם מוצא זמן לאכול ואפילו מספר פעמים ביום.
ברגע שהופכים את חווית האכילה לחוויה מודעת, האכילה מפסיקה לשרת אך ורק להזנת הגוף. - היא נעשית להזדמנות אמיתית להעצמת המודעות פנימה לליבנו-רוחנו- ובצעד גדול לביטוי החוצה אל כל סביבת חיינו.
כשאתה מתיישב לאכול- חשוב לעצמך מהי הסיבה לבחירתך לאכול, ומה ברצונך להשיג. האם זאת אנרגיה פיסית - אנרגיית חיים - או האם מטרתך היא למלא חלל של ריקנות בגוף ובנפש.
כאשר אדם מפנים ולומד את רצונו ומטרותיו,
יש בו את היכולת ליצור את המציאות שתאפשר לו להגשים אותן.
הגוף הוא בית המקדש של הרוח- של הנשמה. ברגע שמתחילים לתת לו את תשומת הלב והכבוד שהוא ראוי להם, המצב התודעתי מתבהר ונעשה עדין ובהיר יותר. כשאדם בוחר לאכול מזון פשוט וטבעי ככל האפשר, הוא יוצר בגופו הרמוניה ושלווה. ברגע שהוא בוחר להפסיק לגרום סבל לבעלי-חיים, ולהכיר בחוקי הטבע, לשמור על איכות הסביבה, פניו מועדות לשלום על-פני האדמה. הוא מעצים את אפשרויותיו לעסוק בעבודה רוחנית המתאימה לו.
המטרה היא לא למצוא דיאטה מושלמת להורדה במשקל או להשגת עור פנים חלק יותר, אלא למצוא דרך לחיות באחדות עם היופי והאושר שרוצים תמיד לפרוץ החוצה מליבנו. הסיפוק הנפשי-רוחני גורם לירידה משמעותית בכמויות המזון שהאדם זקוק להם, ישנה שביעות רצון ושובע פנימי.
יש לתפוס את המזון בפשטות, ככלי לאספקת אנרגיה והזנה של הגוף.
רוח האדם- וגופו נמצאים תמיד בתנועה, ומסיבה זו לא ניתן לקבוע במדויק את הכמויות של האוכל שדרושות לגוף מדי יום. הכמויות וסוג המזון משתנים בהתאם לעונה, מזג האוויר, מצבו הנפשי והפיסי של האדם. כמו בכל דבר בחיים- גם בנוגע לתזונה- יש לתת לאינטואיציה וללב להנחות אותנו בבחירותינו. יש ימים שבהם צריך יותר וימים שבהם צריך פחות. החשיבות העליונה היא להביא קודם-כל את הנפש-והרוח לאיזון, ואז ניתן לפתח רגישות עדינה יותר למסרים של הגוף ולעבוד איתם בשיתוף פעולה.
המטרה היא לתת- לתת אמון בלב וברוח,
ולפסוע בדרך שבה אנו שואפים באמת ללכת.
כשתופסים את האוכל בתור אנרגיה שמזינה את הגוף ואת הנפש כאחד- אנרגיה שתומכת בהתפתחות וצמיחה- חווים את החופש לבחור מה לאכול בהתאם לצרכיו של הגוף.
לומדים ללעוס באיטיות ולספוג את האנרגיה הקוסמית שעוטפת את האוכל- אור השמש, האדמה, האוויר והמים- ואפילו את האנרגיה של האנשים שהשקיעו בגידולו וקטיפתו.
כשנעשים רגישים לאותה אנרגיה, חווית האכילה כולה משתנה ונעשית חוויה מרגשת במיוחד. זמן האכילה נעשה לזמן איכות שבו אנו מתחברים עם אנרגיית-חיים נוספת מלבד האנרגיה הקלורית, אנרגייה שמקורה בעולם הצומח, השמיים- הכוכבים-הירח ואור השמש, האוויר והמים.
כל אדם במשך חייו התנסה בהזדמנות כזו או אחרת, בתפילה או בתרגול רוחני. מעטים הם האנשים שמתמידים בכך, למרות ההשפעה החיובית ביותר של אותה חוויה. לעומת זאת כל אדם מוצא זמן לאכול ואפילו מספר פעמים ביום.
ברגע שהופכים את חווית האכילה לחוויה מודעת, האכילה מפסיקה לשרת אך ורק להזנת הגוף. - היא נעשית להזדמנות אמיתית להעצמת המודעות פנימה לליבנו-רוחנו- ובצעד גדול לביטוי החוצה אל כל סביבת חיינו.
מייסד הבית לבריאות והתכנסות הראשון מסוגו בישראל, מסגרת ארוכת טווח ללימוד והתנסות באורחות חיים מעודדי החלמה ובריאות. https://www.demayo.co.il
כתיבה והוראה של התכנית למדעי הרפואה, התזונה והסביבה למטפלים והחברה בישראל.
מרכז צוותים לתכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק אורגניים.
מנחה סדנאות בשטח לזיהוי, ליקוט ושימוש בצמחי-בר למאכל.
מחבר הספר 'צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל'.
כתיבה והוראה של התכנית למדעי הרפואה, התזונה והסביבה למטפלים והחברה בישראל.
מרכז צוותים לתכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק אורגניים.
מנחה סדנאות בשטח לזיהוי, ליקוט ושימוש בצמחי-בר למאכל.
מחבר הספר 'צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל'.