מחפשים דרך טעימה ונוחה ליהנות מאפרסקים כל השנה? אל תחפש יותר! חוות לייב ספירולינה מציאה מעכשיו אפרסקים קפואים! לא רק שאפרסקים הקפואים הם אופציה נהדרת למי שרוצה ליהנות מהמתיקות העסיסית של אפרסקים ללא קשר לעונה, אלא שהם גם מרכיב רב תכליתי ובריא שניתן להשתמש בו במגוון מנות.
אפרסקים הם מקור טבעי לפלבונואידים שהם תרכובות צמחיות בעלות תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון. מחקרים הראו כי צריכת מזונות עשירים בפלבנואידים עשויה לסייע בהורדת הסיכון לסוגי סרטן מסוימים, לשפר את בריאות הלב ולתמוך בתפקוד המוח. אפרסקים מכילים גם קרוטנואידים, שהם סוג נוסף של נוגדי חמצון שיכולים להגן על הגוף מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים הם מולקולות לא יציבות שעלולות לגרום ללחץ חמצוני, שיכול לתרום להתפתחות מחלות כרוניות.
אחת הדרכים הקלות והטעימות ביותר להשתמש באפרסקים קפואים היא להוסיף אותם לשייק הירוק שלך בבוקר. כל שעליך לעשות הוא לשלב יחד חופן אפרסקים קפואים, חופן תרד או קייל, מעט חלב שקדים וכוסית קפואה של ספירולינה לארוחת בוקר מהירה ומזינה שניתן לשתות בקלות בדרכים. המתיקות של האפרסקים עוזרת לאזן את המרירות של הירוקים, בעוד שהסיבים באפרסקים והירוקים יכולים לעזור לשמור על תחושת שובע וסיפוק עד לארוחת הצהריים.
כמובן שאפשר להשתמש באפרסקים קפואים גם במתכונים רבים אחרים. הם מהווים תוספת נהדרת לסלטי פירות, ניתן לאפות אותם בבצק פריך, לשים על פרוסה עם שוקולד, ואפילו להכנת גלידת אפרסקים ביתית. ומכיוון שהם כבר קלופים ופרוסים, קל להפליא לעבוד עם אפרסקים קפואים - פשוט מפשירים ומשתמשים.
הנה מתכון לסלט טעים ומרענן עם אפרסקים עסיסיים ומתוקים:
סלט אפרסק ואורוגולה
רכיבים:
2 כוסות בייבי ארוגולה
2 אפרסקים בשלים, או אפרסקים קפואים מופשרים
1/4 כוס גבינת עיזים מפוררת
1/4 כוס שקדים פרוסים
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את הארוגולה, האפרסקים הפרוסים, גבינת העיזים המפוררת והשקדים הפרוסים. בקערה קטנה, טורפים יחד את החומץ הבלסמי, הדבש, שמן הזית, המלח והפלפל להכנת הרוטב. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות לאיחוד. מגישים מיד ונהנים! הסלט הזה מושלם לארוחת צהריים קלילה או כתוספת לארוחת ערב בריאה. המתיקות של האפרסקים משתלבת יפה עם הארוגולה המפולפלת, גבינת העיזים החריפה והשקדים הפריכים. ורוטב הבלסמי-דבש מוסיף בדיוק את הכמות הנכונה של מתיקות והחומציות כדי לאחד את כל הטעמים.
לסיכום, עם טעמם המתוק והעסיסי וזמינותם לאורך כל השנה, אפרסקים קפואים בטוח יהיו להיט אצל כל מי שאוהב את הטעם של האפרסקים הטריים. אפרסקים נחשבים בריאים מכיוון שהם דלים בקלוריות, עשירים בסיבים ועמוסים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שיכולים לתמוך בבריאות הכללית ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות.
לייב ספירולינה בנגב - חווה לגידול ספירולינה, צמחי מרפא, ומזון על קפוא. liveSpirulina - ספירולינה טריה מהנגב