האם אתה מחפש דרך בריאה וטעימה להגביר את ערכי התזונה שלך? חושב איך לגוון את השייק הירוק של הבוקר? מחפש נשנוש ימימי הקייץ החמים? רק תקשיב מה יש לפירות יער קפואים להציע! מעצמות התזונה הקטנות הללו עמוסות בוויטמינים, נוגדי חמצון וחומרי תזונה חיוניים אחרים שיכולים לעזור לך לשמור על בריאות ואיכות חיים מיטביים.
אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מהיתרונות של פירות יער קפואים היא להוסיף אותם לשייקים הירוקים שלך. כוס של פירות יער קפואים יכולנ להוסיף פיצוץ של טעם ותזונה למתכון השייק האהוב עליך. בין אם אתם מעדיפים תותים, אוכמניות, פטל או פטל שחור, פירות יער קפואים הם דרך קלה ונוחה לקבל את המנה היומית של נוגדי חמצון וחומרים מזינים חיוניים אחרים.
בנוסף לטעם והנוחות הנהדרים שלהם, פירות יער קפואים הם גם בריאים להפליא. מחקרים הראו כי פירות יער עשירים בנוגדי חמצון, אשר יכולים לסייע בהגנה על הגוף מפני נזק תאי הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים. הם גם מקור טוב לסיבים, שיכולים לעזור לתמוך בבריאות מערכת העיכול ולקדם תחושות של מלאות, מה שהופך אותם לתוספת נהדרת לכל תוכנית הרזיה.
פירות יער הוכחו גם כבעלי תכונות אנטי דלקתיות, שיכולות לעזור להפחית את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן. מחקר שפורסם ב-Journal of Nutrition מצא שלנשים שצרכו יותר פירות יער היו רמות נמוכות יותר של דלקת בגופן, מה שמרמז כי פירות יער עשויים להיות חלק חשוב מתזונה בריאה.
שום דבר לא מנצח את הטעם של פאי פירות יער טריים, בסגנון כפרי, היישר מהתנור! הקינוח הקלאסי הזה הוא דרך טעימה ליהנות מהטעמים המתוקים והחמוצים של פירות יער קפואים. הנה מתכון קל להכנה אשר נאמן למקור:
רכיבים:
1 1/2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חמאה ללא מלח, צוננת וחתוכה לקוביות קטנות
1/4 כוס מי קרח
4 כוסות פירות יער מעורבים קפואים
1/2 כוס סוכר דמררה
1/4 כוס קורנפלור
1 כף מיץ לימון
1 ביצה, טרופה
1 כף סוכר לבן (לפיזור)
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלסיוס. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח והמלח. מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת מיקסר או בידיים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים. מוסיפים בהדרגה את מי הקרח ומערבבים עד שהבצק מתאחד.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח כך שיתאים לתבנית פאי בגודל 9 אינץ'. מניחים את הבצק לתוך הכלי וקוצצים את השוליים. בקערה אחרת, מערבבים יחד את פירות היער הקפואים, סוכר הדמררה, הקורנפלור ומיץ הלימון. יוצקים את התערובת לתוך בצק הפאי. מברישים את שולי הקרום בביצה הטרופה ומפזרים למעלה את יתרת הסוכר. אופים במשך 45-50 דקות או עד שהקרום מזהיב והמלית מבעבעת. תנו לפשטידה להתקרר לפני ההגשה.
פאי פירות יער בסגנון כפרי, זה הקינוח המושלם להביא לארוחת ערב עם חברים או ליהנות עם בני המשפחה לארוחת ערב בריאה. זו גם דרך מצוינת להנגיש את הטעמים הארומות ואת היתרונות הבריאותיים של פירות יער קפואים.
עם כל כך הרבה יתרונות בריאותיים להציע, אין זה פלא שפירות יער קפואים הם בחירה פופולרית עבור אנשים המודעים לבריאות. בין אם אתה מחפש לשפר את הבריאות הכללית שלך, לתמוך ביעדי הירידה במשקל שלך, או פשוט ליהנות מחטיף טעים ומזין, פירות יער קפואים הם בחירה מצוינת. אז למה שלא תצטיידו בזנים האהובים עליכם היום ותתחילו ליהנות מכל היתרונות שיש לפירות יער קפואים להציע?
לייב ספירולינה בנגב - חווה לגידול ספירולינה, צמחי מרפא, ומזון על קפוא. liveSpirulina - ספירולינה טריה מהנגב