עצי דקל הם לא רק סמל אייקוני ליופי טרופי אלא גם דורשים טיפול קבוע כדי לשמור על הבריאות והאסתטיקה שלהם. טכניקות גיזום וכריתה נכונות חיוניות לעידוד הצמיחה, מניעת מחלות ושמירה על בטיחות הסביבה.
במאמר זה נבחן מתי לגזום, מתי לחתוך וגורמים המשפיעים על התמחור של שירותי גיזום וכריתת עצי דקל שמציעה חברת אורי גיזומים.
מתי לגזום עצי דקל?
גיזום עצי דקל עדיף לעשות במהלך העונה הרדומה, בדרך כלל בסוף החורף או בתחילת האביב. במהלך תקופה זו, עצי הדקל נוטים לחוות פחות לחץ או נזק מגיזום.
בזמן גיזום העץ חיוני מאוד להסיר כל עלה מת או מתכלה כדי למנוע התפשטות של מחלות ומזיקים כמו חדקונית הדקל. בנוסף, גיזום מקצועי ונכון יכול לעזור לשפר את המראה הכללי של העץ, לאפשר לאור השמש לחדור אל החופה ולעודד צמיחה חדשה.
מתי צריך לבצע כריתה?
בעוד גיזום מסייע לשמור על בריאותו של עץ הדקל, ישנם מקרים בהם יש צורך בכריתה מלאה של העץ.
אם העץ חולה, פגום או מהווה סכנה פוטנציאלית, ייתכן שיהיה צורך לכרות אותו.
סימני עץ במצוקה כוללים ריקבון נרחב, התפשטות של החיפושית חדקונית הדקל, הישענות בזווית לא יציבה או נזקי סערה קשים. במקרים כאלה ישנה חשיבות מכרעת להתייעץ עם אנשי מקצוע מומחים על מנת להעריך את המצב ולקבוע את דרך הפעולה הטובה ביותר.
גורמים המשפיעים על התמחור:
עלות גיזום וכריתת עצי דקל יכולה להשתנות בהתאם למספר גורמים.
לגודל העץ ולגובהו תפקיד משמעותי בקביעת מורכבות המשימה, שכן עצים גבוהים וגדולים דורשים ציוד מיוחד ועבודה נוספת. מספר הענפים שיש לגזום או להסיר משפיע גם על התמחור, שכן עשויה להידרש עבודה נרחבת יותר עבור עצים מוזנחים שלא טופלו זמן רב.
יתר על כן, הנגישות למיקום העץ גם היא יכולה להשפיע על התמחור. אם העץ ממוקם באזור מאתגר או מרוחק, זה עשוי לדרוש מאמץ וציוד נוסף כדי להשלים את העבודה בבטחה.
מצבו הכללי של העץ, לרבות בריאותו וכל הסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים בו, יילקח בחשבון גם בקביעת המחיר הסופי.
לסיכום:
אם יש לכם עץ דקל בבית וחשוב לכם לשמר אותו בריא ומניב פירות מומלץ לטפל ולבצע גיזום בעץ כל תקופה, ואם במידה והעץ שלכם כבר נראה חולה עקום ומלא בחיפושיות חדקונית הדקל אל תזניחו! בשביל לשמור על בטיחות הסביבה אולי עדיף לכרות, לשם כך פנו לחברת גיזום מקצועית, אשר מחזיקה בתעודת מומחה לגיזום וכריתה מטעם משרד החקלאות, הציגו בפניה את הבעיה ותקבלו תשובות מקצועיות.