דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוגיות שושנים מתכון קל מהיר ופשוט לעוגיות מדהימות 

מאת    [ 06/08/2024 ]

מילים במאמר: 603   [ נצפה 110 פעמים ]

עוגיות שושנים במילוי קצף חלבונים וטעם וניל

עוגיות שושנים פופולאריות ומבוקשות במיוחד. מדובר בעוגייה ממולאה בקצף חלבונים רך טעים ונעים שמתמוסס בפה כמו גלידה חמה, קרמבו מחטיפי החורף המוכרים והאהובים. מתכון מפורט על כל שלבי ההכנה בפוסט הבא.

אני זוכרת שהיינו חוזרים מבית הספר בתקופת החורף והגלידות החמות היו נמכרות בקיוסקים. כמה שאהבנו את הגלידות והקרמבו. תקופה שדברים פשוטים היו מספיקים בשביל לשמח ילד או ילדה. המתכון הבא ממש הזכיר לי את הוניל של הגלידה החמה.

טיפ: היצמדו למתכון אל תחליפו את החומרים בחומרים אחרים, אם חסר חומר פשוט קנו אותו בשביל להגיע לתוצאה מושלמת.

מרכיבים למתכון:

    • 4.5 כוסות קמח מידת הכוס 250 מ”ל
    • 1 אבקת אפיה
    • 1/4 כוס סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 3 חלמונים (צהובים)
    • 200 גרם חמאה או מחמאה רכה
    • 1 כוס מיץ תפוזים (מבקבוק)
מרכיבים למילוי:

    • 3 חלבונים (לבנים)
    • 1 כוס סוכר
    • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
תהליך הכנת הבצק:

מערבלים במיקסר את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומניחים בצד.

הכנת המילוי:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר והפודינג במהירות גבוהה לקצף חזק ויציב. מרדדים את הבצק בנייר אפייה מקופל לחצי ומעצבים למלבן מוארך. 

מורחים על הבצק המרודד שליש מכמות המילוי.

מגלגלים לרולדה נעזרים בנייר האפייה.

בסיום הגלגול משאירים את הרולדה עטופה ומכניסים למקפיא לשעה. לאחר שהבצק מתקשה ניתן לחתוך לפרוסות בעובי 2 עד 3 ס”מ.


    • מעבירים את העוגיות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
    • אופים בתנור שחומם מראש על 175 מעלות 25-30 דקות או עד להזהבה.

לצנן את העוגיות ולפדר באבקת סוכר. לאחסן בכלי אטום מומלץ בקיץ בקירור.

 

מתכון נוסף של נשיקות מרנג

נשיקות מרנג בגווני פסטל עדינים מתוקות ופריכות אפשר לשלב עם גלידה או קצפת ופירות העונה.
מתאימות לנשנוש מתוק זמין בצנצנת על השיש מתאימות לאירוח מפנקות במיוחד.

נשיקות מרנג מקצף חלבונים פריכות בחוץ וספוגיות בפנים נמסות בפה. אפשר להכין בשילוב אבקות צבעי מאכל
כמה גרגרים בלבד ולקבל נשיקות בגווני פסטל עדינים או צבעים נועזים יותר בהוספת עוד גרגרים של צבע.
בהכנת מרנג מוצלח הכי חשובים הם שלבי ההקצפה לוודא שקצף החלבונים חזק בצורה שלא זז ממקומו
ושלב האפייה כמובן שהוא ייבוש איטי לאורך שעות באוויר הטורבו בתנור.
אם תשמרו על שני הכללים האלה מובטחות לכם נשיקות מושלמות. תיהנו!

מרכיבים להכנת 40-50 נשיקות מרנג

5 חלבונים בגודל לארג’ L
170 גרם סוכר
170 גרם אבקת סוכר
1+3/4 כפות קורנפלור

הכנת נשיקות מרנג:

מרתיחים בסיר מים ומעל מניחים קערה חסינת חום עם החלבונים והסוכר
מערבבים היטב תוך כדי חימום רצוי עם מטרפה עד להמסה מלאה של הסוכר.
מעבירים לקערת מיקסר ומפעילים על מהירות גבוהה ביותר למשך לפחות 5 דקות.
בודקים שקצף החלבונים חזק ויציב על ידי הפיכת הקערה עם הפנים כלפי מטה
הקצף חייב להישאר במקום ולא לזוז זה מעיד שהוא מוכן ומתאים להמשך עבודה.

מוסיפים לקצף החלבונים את אבקת הסוכר והקורנפלור ומערבבים בתנועות קיפול
את האבקות לקצף עד לאיחוד מלא רצוי להשתמש במרית בשלב זה אפשר להוסיף צבע מאכל.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר של הצורה הרצויה ובזווית ישרה של 90 מעלות
במרחק של 1 סנטימטר מנייר האפייה מזלפים את הנשיקות.

 

אפיית נשיקות מרנג:

בתנור שחומם מראש ל90 מעלות על תכנית טורבו מניחים את התבניות עם הנשיקות
בשלב שני ושלישי מלמטה אחת מעל השנייה.
משאירים את דלת התנור עם חריץ פתוח מעט בעזרת כף ואופים למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכף לסגירה מוחלטת של דלת התנור ומורידים את החום ל70 מעלות.
אופים או יותר נכון מייבשים את הנשיקות בין 5-7 שעות. הנשיקות מוכנות שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה.
לאחר 5 שעות כדאי כבר לבדוק. התוצאה שצריכה להתקבל היא נשיקות פריכות בחוץ וספוגיות בפנים
ולא דביקות או במרקם של מסטיק. אפשר לטעום לאחר 5 שעות אחת ואם המרקם דביק בפנים
זה אומר שיש להשאיר אותן לעוד שעות עד לייבוש מלא.

גם לאחר האפייה יש להוציא אותן לצינון מלא ולאחר מכן לאחסן בכלי סגור.
אני כיביתי את התנור והשארתי אותן לילה שלם בתנור מכובה ולאחר מכן הכנסתי לאחסון.

טיפ חשוב: שימו לב יש הבדלים בין תנורים לפעמים תנור עוצמתי יותר יהיה גבוה ב 70 מעלות ויספיקו לו 50-60 מעלות. דבר נוסף: תנו לנשיקות את הזמן שלהן כמה שיותר ייבוש התוצאה תהיה מושלמת. אפשר להשאיר על 50 מעלות גם לילה שלם.

שיהיה בהצלחה
עידיתוש

 

עידיתוש מתכונים מומלצים בקרו בערוץ היוטיוב שלי




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב