עוגיות שושנים פופולאריות ומבוקשות במיוחד. מדובר בעוגייה ממולאה בקצף חלבונים רך טעים ונעים שמתמוסס בפה כמו גלידה חמה, קרמבו מחטיפי החורף המוכרים והאהובים. מתכון מפורט על כל שלבי ההכנה בפוסט הבא.
אני זוכרת שהיינו חוזרים מבית הספר בתקופת החורף והגלידות החמות היו נמכרות בקיוסקים. כמה שאהבנו את הגלידות והקרמבו. תקופה שדברים פשוטים היו מספיקים בשביל לשמח ילד או ילדה. המתכון הבא ממש הזכיר לי את הוניל של הגלידה החמה.
טיפ: היצמדו למתכון אל תחליפו את החומרים בחומרים אחרים, אם חסר חומר פשוט קנו אותו בשביל להגיע לתוצאה מושלמת.
מרכיבים למתכון:• 4.5 כוסות קמח מידת הכוס 250 מ”ל
• 1 אבקת אפיה
• 1/4 כוס סוכר
• 1 כפית תמצית וניל
• 3 חלמונים (צהובים)
• 200 גרם חמאה או מחמאה רכה
• 1 כוס מיץ תפוזים (מבקבוק)
• 3 חלבונים (לבנים)
• 1 כוס סוכר
• 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
מערבלים במיקסר את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומניחים בצד.
הכנת המילוי:מקציפים את החלבונים עם הסוכר והפודינג במהירות גבוהה לקצף חזק ויציב. מרדדים את הבצק בנייר אפייה מקופל לחצי ומעצבים למלבן מוארך.
מורחים על הבצק המרודד שליש מכמות המילוי.
מגלגלים לרולדה נעזרים בנייר האפייה.
בסיום הגלגול משאירים את הרולדה עטופה ומכניסים למקפיא לשעה. לאחר שהבצק מתקשה ניתן לחתוך לפרוסות בעובי 2 עד 3 ס”מ.
• מעבירים את העוגיות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
• אופים בתנור שחומם מראש על 175 מעלות 25-30 דקות או עד להזהבה.
לצנן את העוגיות ולפדר באבקת סוכר. לאחסן בכלי אטום מומלץ בקיץ בקירור.
מתכון נוסף של נשיקות מרנג
נשיקות מרנג בגווני פסטל עדינים מתוקות ופריכות אפשר לשלב עם גלידה או קצפת ופירות העונה.
מתאימות לנשנוש מתוק זמין בצנצנת על השיש מתאימות לאירוח מפנקות במיוחד.
נשיקות מרנג מקצף חלבונים פריכות בחוץ וספוגיות בפנים נמסות בפה. אפשר להכין בשילוב אבקות צבעי מאכל
כמה גרגרים בלבד ולקבל נשיקות בגווני פסטל עדינים או צבעים נועזים יותר בהוספת עוד גרגרים של צבע.
בהכנת מרנג מוצלח הכי חשובים הם שלבי ההקצפה לוודא שקצף החלבונים חזק בצורה שלא זז ממקומו
ושלב האפייה כמובן שהוא ייבוש איטי לאורך שעות באוויר הטורבו בתנור.
אם תשמרו על שני הכללים האלה מובטחות לכם נשיקות מושלמות. תיהנו!
5 חלבונים בגודל לארג’ L
170 גרם סוכר
170 גרם אבקת סוכר
1+3/4 כפות קורנפלור
מרתיחים בסיר מים ומעל מניחים קערה חסינת חום עם החלבונים והסוכר
מערבבים היטב תוך כדי חימום רצוי עם מטרפה עד להמסה מלאה של הסוכר.
מעבירים לקערת מיקסר ומפעילים על מהירות גבוהה ביותר למשך לפחות 5 דקות.
בודקים שקצף החלבונים חזק ויציב על ידי הפיכת הקערה עם הפנים כלפי מטה
הקצף חייב להישאר במקום ולא לזוז זה מעיד שהוא מוכן ומתאים להמשך עבודה.
מוסיפים לקצף החלבונים את אבקת הסוכר והקורנפלור ומערבבים בתנועות קיפול
את האבקות לקצף עד לאיחוד מלא רצוי להשתמש במרית בשלב זה אפשר להוסיף צבע מאכל.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר של הצורה הרצויה ובזווית ישרה של 90 מעלות
במרחק של 1 סנטימטר מנייר האפייה מזלפים את הנשיקות.
אפיית נשיקות מרנג:
בתנור שחומם מראש ל90 מעלות על תכנית טורבו מניחים את התבניות עם הנשיקות
בשלב שני ושלישי מלמטה אחת מעל השנייה.
משאירים את דלת התנור עם חריץ פתוח מעט בעזרת כף ואופים למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכף לסגירה מוחלטת של דלת התנור ומורידים את החום ל70 מעלות.
אופים או יותר נכון מייבשים את הנשיקות בין 5-7 שעות. הנשיקות מוכנות שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה.
לאחר 5 שעות כדאי כבר לבדוק. התוצאה שצריכה להתקבל היא נשיקות פריכות בחוץ וספוגיות בפנים
ולא דביקות או במרקם של מסטיק. אפשר לטעום לאחר 5 שעות אחת ואם המרקם דביק בפנים
זה אומר שיש להשאיר אותן לעוד שעות עד לייבוש מלא.
גם לאחר האפייה יש להוציא אותן לצינון מלא ולאחר מכן לאחסן בכלי סגור.
אני כיביתי את התנור והשארתי אותן לילה שלם בתנור מכובה ולאחר מכן הכנסתי לאחסון.
טיפ חשוב: שימו לב יש הבדלים בין תנורים לפעמים תנור עוצמתי יותר יהיה גבוה ב 70 מעלות ויספיקו לו 50-60 מעלות. דבר נוסף: תנו לנשיקות את הזמן שלהן כמה שיותר ייבוש התוצאה תהיה מושלמת. אפשר להשאיר על 50 מעלות גם לילה שלם.
שיהיה בהצלחה
עידיתוש
עידיתוש מתכונים מומלצים בקרו בערוץ היוטיוב שלי