מקור הכתבה: http://itbananas.com/outsourcing
הרבה פעמים שאלנו את עצמו במהלך חיפוש עבודה האם כדאי לנו לעבוד בחברת מיקור חוץ?
לטענתם של חבריי למקצוע הועלתה הסוגייה שזה פחות כדאי ועדיף לעבוד בחברת היי-טק בצורה מסודרת שמאפשרת לך לחוש שייכות ולוילאלוית למקום.
קצת על עצמי: בתפקידי הנוכחי אני מנהלת מכירות בחברת O.S מובילה בתחום ה IT והאינטגרציה.
לפני כן, כשמונה שנים ניהלתי צוות של 5 רכזות בחברת השמה בתחום ההיי-טק והייתי אחראית על תחום השיווק בחברה. כאשר נכנסתי לחברתי הנוכחית נוכחתי לדעת שהרבה דברים שלילים שסיפרו לי על OS הסתברו כלא נכונים
ומטרתי בכתבה זו להעלות אותם בפניכם.
מסקר שנערך באתר JOBNET שמטרתו הייתה לבחון נכונות לעבודה ב OS עלתה השאלה:
"האם תסכים לעבוד במסגרת פעילות O.S?
התוצאות היו שכ 38% אחוזים מהמשיבים ציינו שיהיו מוכנים לעבוד בשירותי O.S וישמחו לגיוון ולעניין שפעילות זו מאפשרת. בנוסף כ 31.7% ציינו שהיום מוכנים לעבוד בפעילות זו אם המשרה תהיה מעניינת –
למרות שהיו מעדיפים שלא. כל השאר השיבו כי –עבודה מסוג זה לא מתאימה להם.
סקר זה מחזק את דבריי מדוע כדאי לעבוד בחברת OS -
נימוקים בעד:
- "קרש קפיצה" – הרבה חברות OS נותנות הזדמנות לתוכניתנים להיכנס לעולם הפיתוח והבדיקות. חברה כזו תוכל להוות למועמדים "קרש קפיצה" לטכנולוגיות שלא הכירו מה שחברות היי-טק בדרך כלל לא מעוניינות לעשות.
- יציבות – חברות הOS מאפשרות ניידות בין הפרויקטים השונים וכל העובדים יכולים לשמור על יציבות תעסוקתית תוך כדי גיוון ושינוי טכנולוגיות. מעבר לכך החברה מתאימה במשרותיה גם לסקטור המבוגר וגם לסקטור הצעיר בעיקר בתחום האנטרפייז שמאגד בתוכו ארגונים כמו בנקים, רשויות, עיריות ועוד. בארגונים מסוג זה אפשר לעבוד שנים רבות ומהעבר משם הוא מינורי. מאידך, פרוייקטים שהם בחברות היי-טק מתאימים מאוד לסקטור הצעיר ומציעים להם סביבת דינאמית , צעירה ובקדמת הטכנולוגייה.
- אי דאגה למקום עבודה אחר - בגלל שהעובד נמצא תחת מטריה של בית תוכנה אין צורך בדאגות!! חברת ה OS תדאג שבתום הפרוייקט העובד שלה יעבור מלקוח ללקוח והוא גם יהיה מתווך שלך בכניסה שלך.
- משרות שלא ראיתם – הרבה משרות שמגיעות לחברות OS לא מגיעות למקורות גיוס אחרים כמו: חברות השמה, אתרים וכד'. מצב זה נוצר על ידי הקשר האישי עם החברה או בגלל נושא תקציבים שהוקצו לקבלן משנה.
- תהליך גיוס מהיר – בדרך כלל תהליכי הגיוס אצל הלקוחות של חברת ה – OS הוא מהיר ומתחיל אצל מנהל המקצועי בחברה ואחר כך אולי אצל מנהל משאבי אנוש.
- שכר – לא עובדים עליך!! חברות OS מודעות היום למצב השוק ולכן מנסות כמה שיותר להביא את המועמדים עם השכר הראוי. כמובן, שהרצון הוא להרוויח אבל, אף אחד לא מנצל אף אחד. בנוסף, השכר שחברת קבלן משנה מציעה תלויה תמיד בתעריף שיעמיד הלקוח בפניו – מה שאומר שבדר"כ החברות הן אלה שקובעות. מהיכרותי האישית הרבה קבלני חוץ מקבלים יותר מאנשים שעובדים בתוך החברה.
מדוע לא כדאי?
• לויאליות – באמת קשה להתחבר לשני ארגונים שאתה עובד בהם. עובדי מיקור חוץ בדרך כלל לא מפגינים נאמנות כמו עובד פנימי של החברה.
• הכרה באמת ביכולות של העובד – המנהלים הישירים מחברת הקבלן לפעמים אינם מודעים עד הסוף ליכולות המקצועיות של העובד, דבר זה עלול לפגוע בהתקדמות אצל הלקוח.
• מעבר מחברה לחברה - ברגע שיש עובד שיושב אצל לקוח והקבלן מקבל ממנו תעריף מצויין הוא לא תמיד ירצה להעביר אותך ללקוח אחר שהתעריף הוא יותר נמוך.
לסיכום: יש יתרונות וחסרונות למיקור חוץ, ואותן חברות לא תמיד יודעות למתג את עצמם מול המועמדים. הבאתי את חלקן כאן. כל עובד שרוצה לעבוד בחברת מיקור חוץ חייב לעשות "חושבים" לפני החלטה. לקחת בחשבון את גודל חברה, גודל הפרוייקט, משך זמן הפרוייקט, קידום מקצועי, קידום כלכלי.
ושלא יעבדו עליכם!!!
מירב, צוות itbananas.
http://itbananas.com
סיקורים, מדריכים ותוכנות חינם מעולם האינטרנט והטכנולוגיה.