מעבר דירה
מעבר דירה הוא הזדמנות נהדרת לארגון וסדר. זו הזדמנות להתחדשות, התרעננות והיפטרות מהישן.
לכן, גם באם אתם בטוחים שאתם צריכים "ה-כ?ו-ל" וממש "ה-כ-ו-ל"הימנעו מאריזה גלובאלית ללא כל הבחנה של תכולת הבית. הקפידו ומיינו מבעוד מועד.
מיון מוקדם ימנע הובלה ואריזה מיותרת של חפצים ויקל מאוד את הפריקה וההתאקלמות בדירה החדשה. לא פעם אני מוזמנת לבתים גם חצי שנה לאחר מעבר ועדיין ערמות ארגזים נערמים בחדרים כאשר אף אחד לא זוכר בכלל מה יש בהם.
שתפו את ילדיכם בתכנון המעבר. שתפו אותם במיון ובקבלת ההחלטות מה לקחת ומה אפשר למסור.
מובילים - קבעו עם נציג החברה בביתכם. חברה רצינית אינה נותנת הצעות מחיר בטלפון. ודאו כי בהצעת המחיר כלולים כל הפרטים כדי שלא תופתעו מאוחר יותר.
הצעת המחיר צריכה לכלול: פירוק רהיטים (כדוגמת ארונות), הרכבה, טיפים למובילים. ודאו שאין הגבלת מספר הארגזים שברשותכם. לעתים קרובות ישנם "מבצעים", אך בפועל אלה מגבילים את מספר ארגזי התכולה. ודאו כי לחברת ההובלה ישנו ביטוח וסכמו הכול בכתב בצורה מסודרת. אל "תסתירו" מידע מנציג חברת ההובלה, ציינו באם יש תכולת מחסן להעביר או דברים נוספים שעליהם לקחת. ככה לאף אחד לא יהיו הפתעות.
אריזה -
באחריות חברת ההובלה לספק ארגזים (גם במידה ואינכם שוכרים את שרותי האריזה שלהם!). אולם הכינו מבעוד מועד כמות גדולה של נייר אריזה/עיתון, פצפצים וסרטי הדבקה (מסקנטייפ).
את כלי המטבח השבירים עטפו בניירות אריזה/משי או עיתון. כלים גדולים במיוחד אפשר לעטוף "בפצפצים". אתם יכולים לרפד את הארגזים גם על ידי מגבות, סוודרים וכו' בכדי שהכלים לא יזוזו בארגז ומנגד לא ילחצו זה אל זה וישברו.
התחשבו במובילים - ספרים ומכשירים כבדים ארזו בארגזים קטנים.
הקפידו לרשום במו ידיכם על הארגזים את תכולתם. אין צורך לציין כל פריט אולם רשמו בדיוק רב ככל האפשר: בגדי חורף של הילדים, ספרי קודש, כלי מטבח בשרי או חלבי וכו'.
באם אתם יודעים גם לאיזה חדר מיועד כל ארגז בבית החדש רשמו זאת על גבי הארגז.ואף השתמשו במדבקות צבעוניות גדולות.אדום - מטבח, ירוק - חדר ילדים, כחול - חדר אמבטיה וכו'.
אל תתעצלו ורשמו על גבי הארגז בחלקו העליון ולפחות על שניים מצדדיו. כאשר הארגזים נערמים זה על גבי זה יהיה קל יותר לאתר ארגז ספציפי. סמנו בחץ איזה צד צריך להיות למעלה.
הקפידו לציין "שביר" בצורה בולטת על ארגזים עם תכולה שבירה וציירו על גביהם את הסימן הבינלאומי לכך - כוס יין.
לאחר שסיימתם לארוז תכולת מגרה או ארון מסוים, הדביקו חתיכת מסקן-טייפ או איזולירבנד (מהסוג המתקלף בקלות) על דלת הארון מבחוץ. בצורה זו אתם מסמנים את החלקים שכבר נארזו, ולא חוזרים לבדוק שוב ושוב מה עוד צריך לארוז. יעיל במיוחד באריזת המטבח בו יש אין ספור ארונות ומגירות.
יום המעבר -
לפני מעבר הדירה, ארזו לכם ולבני המשפחה תיק/מזוודה קטנה ובו פריטים הכרחיים ומספר בגדים להחלפה כאילו נסעתם לסוף שבוע. פריטים אלו ישמשו אתכם בלילה הראשון בבית החדש וימנעו את הבלגן של חיפוש ופתיחת ארגזים בהיסטריה.
כדי למנוע גניבות "והתקפות לב" - מומלץ לקחת את דברי ערך כדוגמת תכשיטים ברכבכם הפרטי.
בחירת יום המעבר - רבים מבקשים לעבור דווקא ביום חמישי מתוך מחשבה שבסוף השבוע כבר יתארגנו וינוחו בבית החדש ולא יפסידו ימי עבודה. אני מוצאת שכדאי לתכנן את ההעברה דווקא לאמצע השבוע וכך ניתן לפרוק ולסדר את הבית בנחת כך שעד בוא השבת באמת תוכלו להיות מאורגנים בביתכם החדש.
למרות כל ההכנות המוקדמות יום של מעבר הוא יום מעייף ועמוס. עשו עם עצמכם ועם הילדים חסד ונסו למצוא להם סידור.
בבוקר המעבר אל תשכחו את המובילים וגם את עצמכם. הכינו מבעוד מועד ליום המעבר משהו קל לאכול, שתייה קרה בשפע וכוסות חד פעמיות.
בשכונה צפופה ובעלת מצוקת חניה השתדלו לשמור מראש מקום חניה עבור המשאית של חברת ההובלות.
פירוק וסידור -
כאשר אתם מפרקים את הארגזים בעלי התכולה השבירה, בכדי לא ליצור בלגן ועבודה כפולה, הכניסו לשקיות זבל גדולות את ניירות האריזה ולא לארגזים חזרה.
את הארגזים פתחו בתחתיתם ע"י סכין יפנית ורכזו במקום אחד. לאחר שתפרקו את מרבית תחולת הארגזים סכמו עם המוביל מתי הוא בא לקחתם.
ולסיכום:
באם כל הסיפור נראה "גדול" עליכם ואתם קצרים בזמן או פשוט בכוחות, אין זו בושה לשכור את שרותיה של חברה מקצועית לארגון וסידור בתים. חברה מקצועית תבצע מלבד אריזה מקצועית של הדברים גם מיון מוקדם וסידור בבית החדש.
איילת גרינברג
מייסדת ובעלת חברת לצאת מהבלגן
ארגון וסידור בתים מקצועי
0544-313231
nobalagan@gmail.com
http://www.nobalagan.com
מייסדת ובעלת חברת לצאת מהבלגן
ארגון וסידור בתים מקצועי
0544-313231
nobalagan@gmail.com
http://www.nobalagan.com