המטבח האסייתי מציב בפניינו תבלינים שיטות וחומרים חדשים ומעניינים,
שסדרת המאמרים הזאת ננסה לשלב בין המטבח האסייתי ומטבחים מרחבי העולם.
נתחיל במתכון קל ופשוט: רוטב חמאה בטטה וחלב קוקוס לניוקי.
המרכיבים:
בטטה,
50 גרם חמאה,
3 גבעולי מרווה,
3 גבעולי בזיליקום,
עלי ליים, להשיג במכולות אסייתיות.
חלב אזוזי קוקוס.
מלח פלפל.
הכנת הרוטב:
מבשלים את הבטטה עד לריכוך מלא ומועכים לפירה.
משחימים את החמאה על מחבת בלהבה גדולה
מוסיפים עשבי התיבול קצוצים,
השחמת החמאה מעצימה את טעמי עשבי התיבול
מוסיפים בהדרגה את חלב הקוקוס
מוסיפים את פירה הבטטה לרוטב
מטבלנים במלח והרבה פלפל.
מסמיכים מעט את הרוטב ומגישים על ניוקי מהביל!
בתאבון!
מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר.
שסדרת המאמרים הזאת ננסה לשלב בין המטבח האסייתי ומטבחים מרחבי העולם.
נתחיל במתכון קל ופשוט: רוטב חמאה בטטה וחלב קוקוס לניוקי.
המרכיבים:
בטטה,
50 גרם חמאה,
3 גבעולי מרווה,
3 גבעולי בזיליקום,
עלי ליים, להשיג במכולות אסייתיות.
חלב אזוזי קוקוס.
מלח פלפל.
הכנת הרוטב:
מבשלים את הבטטה עד לריכוך מלא ומועכים לפירה.
משחימים את החמאה על מחבת בלהבה גדולה
מוסיפים עשבי התיבול קצוצים,
השחמת החמאה מעצימה את טעמי עשבי התיבול
מוסיפים בהדרגה את חלב הקוקוס
מוסיפים את פירה הבטטה לרוטב
מטבלנים במלח והרבה פלפל.
מסמיכים מעט את הרוטב ומגישים על ניוקי מהביל!
בתאבון!
מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר.