מנה ראשונה טעימה קלה וחלבית - המתאימה במיוחד לחג השבועות.
חומרים לחביתיות
• 2 ביצים
• כוס חלב
• מעט מלח
• 3/4 כוס קמח
• כף שמן
• מחמאה לטיגון
חומרים למלית
• 150 גרם פרומעז מפוררת
• 2 כפות שמנת חמוצה
• 50 גר' צנוברים
• מעט מלח
הוראות הכנה
• מערבבים את כל חומרי החביתיות לתערובת אחידה.
• מחממים היטב מחבת ללא שמן (יש כבר שמן בחביתיות).
• יוצקים את החביתיות אחת - אחת עם מצקת בתנועות סיבוביות (חצי מצקת = חביתיה).
• מטגנים כל חביתיה מצד אחד בלבד - עד שקצוותיה מתחילים להתרומם מהמחבת.
• מסדרים את כל החביתיות בצד - שם הם יחכו עד לסיום הטיגון.
• מערבבים את כל חומרי המלית היטב - עד לקבלת תערובת רכה ואחידה.
• ממלאים את החביתיות באופן הבא:
• במרכזה של כל תביתיה מפזרים בערך כף תערובת, בפס המכסה את השליש הפנימי של החביתיה.
• מקפלים את שני צידיה של החביתיה לכיוון ומעל המילוי.
• מקפלים את שני הצדדים ההפוכים - כמו מעטפה.
• לאחר סיום הכנת כל החביתיות יש לסדר בתבנית, לפזר מעל פירורי גבינת קצ'קבל ולאפות בחום גבוה בתנור במשך כ-5 דקות.
• לחלופין - ניתן לטגן במחמאה.
בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.