מרק מלפפונים עם אגוזי מלך
1 מלפפון גדול
60 גר' אגוזי מלך קלוים
15 גר' פטרוזיליה
1 שן שום קצוץ
2 כפות שמן זית
4 כפות מים
1 כף מיץ לימון
300 יוגורט
מלח, פלפל, עלי נענע
מרק זה פופולארי מאוד בארצות הבלקן. הפטרוזיליה כאן מאזנת את השום ומלפפון ויוגורט נותנים לו את הקלילות ואת טעם החג. הוא פשוט מאוד להכנה אך גם חגיגי מאוד וישתלב מצוין בשולחן החג שלכם.
הכנה:
1. לקלף את המלפפון ולחתוך לחצי לאורך. אם יש בו הרבה גרעינים יש להסירם בעזרת סכין או כפית. קצצו את המלפפון לחתיכות של של כ-2 ס"מ.
2. הכניסו את האגוזים, פטרוזיליה, שום, שמן ומים וחצי מהמלפפון למעבד מזון ועבדו עד לקבלת פירה
חלק.
3. הוסיפו למעבד את שאר המלפפון, מלח ומיץ הלימון והפעילו את המעבד שוב.
4. העבירו את הפירה שקיבלתם לקערה וערבבו אם היוגורט, הוסיפו מלח, פלפל ומיץ לימון לפי טעמכם האישי.
5. יש לכסות ולקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה. בכל צלחת הגשה פזרו מעל המרק מעט עלי נענע.
טיפ: אל תתעצלו לקלות את האגוזים, זה מוסיף למרק טעם מיוחד. דרך הקלייה הפשוטה ביותר זה לצלות אותם על מחבת יבש על אש בינונית מס' דקות.
בתאבון!!!
1 מלפפון גדול
60 גר' אגוזי מלך קלוים
15 גר' פטרוזיליה
1 שן שום קצוץ
2 כפות שמן זית
4 כפות מים
1 כף מיץ לימון
300 יוגורט
מלח, פלפל, עלי נענע
מרק זה פופולארי מאוד בארצות הבלקן. הפטרוזיליה כאן מאזנת את השום ומלפפון ויוגורט נותנים לו את הקלילות ואת טעם החג. הוא פשוט מאוד להכנה אך גם חגיגי מאוד וישתלב מצוין בשולחן החג שלכם.
הכנה:
1. לקלף את המלפפון ולחתוך לחצי לאורך. אם יש בו הרבה גרעינים יש להסירם בעזרת סכין או כפית. קצצו את המלפפון לחתיכות של של כ-2 ס"מ.
2. הכניסו את האגוזים, פטרוזיליה, שום, שמן ומים וחצי מהמלפפון למעבד מזון ועבדו עד לקבלת פירה
חלק.
3. הוסיפו למעבד את שאר המלפפון, מלח ומיץ הלימון והפעילו את המעבד שוב.
4. העבירו את הפירה שקיבלתם לקערה וערבבו אם היוגורט, הוסיפו מלח, פלפל ומיץ לימון לפי טעמכם האישי.
5. יש לכסות ולקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה. בכל צלחת הגשה פזרו מעל המרק מעט עלי נענע.
טיפ: אל תתעצלו לקלות את האגוזים, זה מוסיף למרק טעם מיוחד. דרך הקלייה הפשוטה ביותר זה לצלות אותם על מחבת יבש על אש בינונית מס' דקות.
בתאבון!!!
פוליסמן אולגה