להלן מתכון למאפה ישראלי מהיר הכנה, שיכול להתאים מאוד לשולחן החג בשבועות או לארוחת ערב או בוקב אם החלטתם לפנק את יקיריכם!
מאפה עגבניות, מוצרלה וזיתים שחורים
400 גר' בצק עלים
1 ביצה
4 כפות ממרח זיתים או ממרח פסטו
4 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות
300 גר' מוצרלה חתוכה גס
שמן זית
עלי תימין
חופן זיתים שחורים
הכנה:
1. לחמם תנור ל - 220 מעלות. לרדד את הבצק ולצור ממנו עיגולים בגודל הרצוי.
2. לשים את תחתיות המאפה על התבנית, לחורר מעט בעזרת מזלג (על מנת שהבצק לא יתנפח יותר מדי ויתבשל היטב) ולהבריש בביצה. למרוח כל עיגול בממרח זיתים או פסטו, לשים מעל פרוסת עגבנייה ולפזר מוצרלה. להוסיף כמה טיפות שמן זית ולתבל.
3. לאפות כ-15-20 דק' עד שהבצק מזהיב.
להוציא מהתנור, לפזר מעל מעט זיתים שחורים ולהגיש בליווי סלט ירוק.
בתאבון!!!
מאפה עגבניות, מוצרלה וזיתים שחורים
400 גר' בצק עלים
1 ביצה
4 כפות ממרח זיתים או ממרח פסטו
4 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות
300 גר' מוצרלה חתוכה גס
שמן זית
עלי תימין
חופן זיתים שחורים
הכנה:
1. לחמם תנור ל - 220 מעלות. לרדד את הבצק ולצור ממנו עיגולים בגודל הרצוי.
2. לשים את תחתיות המאפה על התבנית, לחורר מעט בעזרת מזלג (על מנת שהבצק לא יתנפח יותר מדי ויתבשל היטב) ולהבריש בביצה. למרוח כל עיגול בממרח זיתים או פסטו, לשים מעל פרוסת עגבנייה ולפזר מוצרלה. להוסיף כמה טיפות שמן זית ולתבל.
3. לאפות כ-15-20 דק' עד שהבצק מזהיב.
להוציא מהתנור, לפזר מעל מעט זיתים שחורים ולהגיש בליווי סלט ירוק.
בתאבון!!!
פוליסמן אולגה