בשבועות מתאים מאוד שילוב של דגים וגבינות על שולחן החג. כאן לפניכם מאפה מבצק עלים המשלב התוכו סלומון וגבינת צידר הפיקנטית, אשר יוסיף לשולחן החג שלכם המון!
מאפה סלומון, בצל וגבינה
400 גר' סלומון (אפשר להשתמש בסלומון מבושל, אפוי או משומר)
25 גר' חמאה
2 בצלי שאלוט חתוכים לשמיניות
1/2 קילו בצק עלים
150 גר' גבינת צידר מגורדת
כך עלי תימין או רוזמרין
מלח, פלפל
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200 מעלות, לשמן את התבנית עגולה, ולרדד את הבצק ולשטחו בתבנית.
2. להמיס במחבת את החמאה ולתגן את הבצל במשך כ-5 דקות, עד שהבצל יתרכך.
3. לפזר על בצק גבינת צידר (להשאיר קצוות של כ-2.5 ס"מ), לפזר מעל בצל, חתיכות סלומון ותבלינים.
4. לאפות כ-25 דק' עד להזהבה. לקרר כ-5 דק' ולחתוך להגשה.
טיפ: במידה ולא מצאתם גבינת צידר, על תתיאשו, ניתן להחליפה בכל גבינה פיקנטית אחרת לפי טעמכם האישי.
מאפה סלומון, בצל וגבינה
400 גר' סלומון (אפשר להשתמש בסלומון מבושל, אפוי או משומר)
25 גר' חמאה
2 בצלי שאלוט חתוכים לשמיניות
1/2 קילו בצק עלים
150 גר' גבינת צידר מגורדת
כך עלי תימין או רוזמרין
מלח, פלפל
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200 מעלות, לשמן את התבנית עגולה, ולרדד את הבצק ולשטחו בתבנית.
2. להמיס במחבת את החמאה ולתגן את הבצל במשך כ-5 דקות, עד שהבצל יתרכך.
3. לפזר על בצק גבינת צידר (להשאיר קצוות של כ-2.5 ס"מ), לפזר מעל בצל, חתיכות סלומון ותבלינים.
4. לאפות כ-25 דק' עד להזהבה. לקרר כ-5 דק' ולחתוך להגשה.
טיפ: במידה ולא מצאתם גבינת צידר, על תתיאשו, ניתן להחליפה בכל גבינה פיקנטית אחרת לפי טעמכם האישי.
פוליסמן אולגה