זהו מתכון למאפה חלבי המתאים לחג השבועות. הייחוד שלו הוא בפשטות ההכנה, מיעוט המרכיבים, וזמן אפיה הקצר. הייתי ממליצה לאמץ מתכון זה לא רק לחג השבועות אלא כארוחת ערב קלילה.
מאפה בצל, עשבי תיבול ופטה
25 גר' חמאה
1/2 קילו בצק עלים
1 כף שמן זית
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1 כף עלי תימין
1/2 קג' בצק עלים
100 גר' גבינת פטה
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
2. במחבת להמיס את החמאה, להוסיף שמן זית ובצל ולתגן במשך כ-10-15 דק' עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. להוסיף תימין ולתבל במלח ופלפל.
3. לשטח את בצק העלים בתבנית ולפזר מעל את הבצל. יש להשאיר כסמ' אחד בקצוות.
4. לפזר מעל הבצל את גבינת הפטה החתוכה לקוביות.
5. לאפות כ-20 דק' עד שהבצק מזהיב.
הגשה: ניתן להגיש בליווי עגבניות וסלט חסה.
מאפה בצל, עשבי תיבול ופטה
25 גר' חמאה
1/2 קילו בצק עלים
1 כף שמן זית
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1 כף עלי תימין
1/2 קג' בצק עלים
100 גר' גבינת פטה
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
2. במחבת להמיס את החמאה, להוסיף שמן זית ובצל ולתגן במשך כ-10-15 דק' עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. להוסיף תימין ולתבל במלח ופלפל.
3. לשטח את בצק העלים בתבנית ולפזר מעל את הבצל. יש להשאיר כסמ' אחד בקצוות.
4. לפזר מעל הבצל את גבינת הפטה החתוכה לקוביות.
5. לאפות כ-20 דק' עד שהבצק מזהיב.
הגשה: ניתן להגיש בליווי עגבניות וסלט חסה.
פוליסמן אולגה