את העוגיות האלה אני תמיד מגישה בליווי עם סלטי ירקות וגבינה בארוחות חלביות כמו בראנץ' או ארוחת חג בשבועות. הן משתלבותמצויין גם כנשנוש לבירה כאתם מזמינים חברים.
את העוגיות אפשר להגיש קרות או חמות וניתן להקפיא או לשמור במיכל סגור במשך 5 ימים ורק לחמם בתנור במשך 3-4 דקות לפני ההגשה.
עוגיות צידר
מרכיבים:
110 גר' גבינת צידר מגורדת
125 גר' קמח
95 גר' חמאה חתוכה לקוביות
פלפל, מלח
הכנה:
1. לערבב את החמאה, קמח, מלח ופלפל במעבד מזון במשך 30 שניות, עד לקבלת פירורים. להוסיף את הגבינה ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק
2. להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש עד לקבלת בצק אחיד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר לחצי שעה.
3. לרדד את הבצק, ליצור ממנו צורות רצויות ולהניח בתבנית האפייה במרחק מסוים אחד מהשני (העוגיות יגדלו הנפח בעת האפייה). להניח בקירור ל20 או 30 דק' נוספות.
4. לחמם תנור ל-190 מעלות ולאפות במשך 10-12 דק' עד להזהבה.
את העוגיות אפשר להגיש קרות או חמות וניתן להקפיא או לשמור במיכל סגור במשך 5 ימים ורק לחמם בתנור במשך 3-4 דקות לפני ההגשה.
עוגיות צידר
מרכיבים:
110 גר' גבינת צידר מגורדת
125 גר' קמח
95 גר' חמאה חתוכה לקוביות
פלפל, מלח
הכנה:
1. לערבב את החמאה, קמח, מלח ופלפל במעבד מזון במשך 30 שניות, עד לקבלת פירורים. להוסיף את הגבינה ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק
2. להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש עד לקבלת בצק אחיד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר לחצי שעה.
3. לרדד את הבצק, ליצור ממנו צורות רצויות ולהניח בתבנית האפייה במרחק מסוים אחד מהשני (העוגיות יגדלו הנפח בעת האפייה). להניח בקירור ל20 או 30 דק' נוספות.
4. לחמם תנור ל-190 מעלות ולאפות במשך 10-12 דק' עד להזהבה.
פוליסמן אולגה