לפניכם מתכון לעוגיות טעימות ומהירות להכנה, שהדבר הקשה ביותר בהכנתן הוא הקצפת החלבונים. עוגיות אלה יכולות להיות סיום הולם לארוחת החג שלכם בליווי תה או קפה איכותי.
עוגיות שושנים לסיום הארוחת חג השבועות
לבצק:
200 גרם מרגרינה
200 גרם גבינה
1.5 כוס קמח
אבקת אפיה, מלח
למילוי:
1 כוס סוכר
3 חלבונים
1 סוכר וניל
1 כוס אגוזים קצוצים
הכנה:
1. לערבב את כל חומרי הבצק, לצור מהבצק ל-4 כדורים שווים, ושלים בקירור לפחות לשעתיים
2. להקציף חלבונים עם סוכר (על מנת שההקצפה תהיה קלה ומוצלחת יש להוציא את הביצים מהמקרר מראש, כדי שלא יהיו קרות), עד לקבלת קצף לבן קשה. את הקצף יש לערבב עם האגוזים הקצוצים.
3. כל כדור בצק יש לרדד לפס מוארך, למרוח עליו חלק מהמילוי ולגלגל לרולדה. את הרולדה חותכים לרוחב לעוגיות.
4. את העוגיות יש לאפות כ-15-20 דקות.
עוגיות שושנים לסיום הארוחת חג השבועות
לבצק:
200 גרם מרגרינה
200 גרם גבינה
1.5 כוס קמח
אבקת אפיה, מלח
למילוי:
1 כוס סוכר
3 חלבונים
1 סוכר וניל
1 כוס אגוזים קצוצים
הכנה:
1. לערבב את כל חומרי הבצק, לצור מהבצק ל-4 כדורים שווים, ושלים בקירור לפחות לשעתיים
2. להקציף חלבונים עם סוכר (על מנת שההקצפה תהיה קלה ומוצלחת יש להוציא את הביצים מהמקרר מראש, כדי שלא יהיו קרות), עד לקבלת קצף לבן קשה. את הקצף יש לערבב עם האגוזים הקצוצים.
3. כל כדור בצק יש לרדד לפס מוארך, למרוח עליו חלק מהמילוי ולגלגל לרולדה. את הרולדה חותכים לרוחב לעוגיות.
4. את העוגיות יש לאפות כ-15-20 דקות.
פוליסמן אולגה