עוגה חלומית לשבועות
לבצק:
3 ביצים
3 כפות מים
150 גר' סוכר
100 גר' קמח
1 סוכר וניל
50 גרם קורנפלור
1 כף קקאו
1 אבקת אפיה
1 כף קוקוס
לקרם:
1 קופסא אפרסקים או משמשים משומרים
18 גרם ג'לטין
150 גרם יוגורט
200 מ"ל חלב קוקוס מומתק
75 גרם סוכר
1 סוכר וניל
700 מ"ל שמנת מתוקה
קוקוס, אגוזים מסוכרים
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות. מערבב את כל מרכיבי הבצק ולאפות בתנור כ-30 דק'. לקרר.
2. להמיס ג'לטין במים פושרים.
3. לערבב יוגורט עם חלב קוקוס, סוכר, סוכר וניל וג'לטין, ולשים את התערובת במקרר.
4. להקציף את השמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת היוגורט שהספיקה להתקרר ולהתייצב.
5. להוציא את הבצק שאפינו מהתבנית ולחתוך אותו ל-2 שכבות לרוחב. שמים שכבה אחת על צלחת ומורחים עליה מחצית מהקרם. מסננים את האפרסקים ושמים כ-3/4 מהקופסא מעל הקרם. מכסים בשכבה השנייה ומורחים בשאר הקרם.
6. מקשטים באפרסקים הנותרים, בקוקוס ובאגוזים מסוכרים.
חג שמח ובתאבון!!!
לבצק:
3 ביצים
3 כפות מים
150 גר' סוכר
100 גר' קמח
1 סוכר וניל
50 גרם קורנפלור
1 כף קקאו
1 אבקת אפיה
1 כף קוקוס
לקרם:
1 קופסא אפרסקים או משמשים משומרים
18 גרם ג'לטין
150 גרם יוגורט
200 מ"ל חלב קוקוס מומתק
75 גרם סוכר
1 סוכר וניל
700 מ"ל שמנת מתוקה
קוקוס, אגוזים מסוכרים
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות. מערבב את כל מרכיבי הבצק ולאפות בתנור כ-30 דק'. לקרר.
2. להמיס ג'לטין במים פושרים.
3. לערבב יוגורט עם חלב קוקוס, סוכר, סוכר וניל וג'לטין, ולשים את התערובת במקרר.
4. להקציף את השמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת היוגורט שהספיקה להתקרר ולהתייצב.
5. להוציא את הבצק שאפינו מהתבנית ולחתוך אותו ל-2 שכבות לרוחב. שמים שכבה אחת על צלחת ומורחים עליה מחצית מהקרם. מסננים את האפרסקים ושמים כ-3/4 מהקופסא מעל הקרם. מכסים בשכבה השנייה ומורחים בשאר הקרם.
6. מקשטים באפרסקים הנותרים, בקוקוס ובאגוזים מסוכרים.
חג שמח ובתאבון!!!
פוליסמן אולגה