עוגת גבינה ולימונים
לתחתית:
150 גר' עוגיות חמאה מפוררות
40 שקדים טחונים
40 גר' חמאה מומסת
לשכבה העליונה:
625 גר' גבינת שמנת 9%
75 גר' סוכר
175 גר' שמנת חמוצה
3 ביצים מוקצפות
מיץ וגרידה מ-2 לימונים
1 כף קורנפולר
1/2 מקל וניל ללא גרעינים
4 כפות סוכר
1 לימון ללא גרעינים חתוך לפרוסות דקות מאוד
1. לחממם תנור ל-140 מעלות
2. לשמן תבנית קפיצית עגולה בקוטר 20 ס"מ ולרפד את התחתית בנייר אפיה
3. לערבב את כל חומרי התחתית , לפזר בשכבה אחידה בתבנית, להדק היטב ולשמור במקרר כ-20 דקות על מנת שהתחתית תתקשה
4. לערבב את כל החומרים לשכבה העליונה של העוגה, פרט לפרוסות הלימון ו-4 כפות הסוכר. את התערובת יש להעביר לתבנית מעל שכבת העוגיות ולאפות כ-45 דקות עד שעה.
5. את פרוסות הלימון ו-4 כפות הסוכר מעבירים לסיר, מוסיפים מים כך שיכסו את הלימונים ומבשלים כ-5-10 דקות. אח"כ מוציאים את פרוסות הלימון ומניחים מעל רשת שתחתיה שמים נייר סופג (על תשימו ישירות על הנייר הסופג כי הלימונים יבדקו לנייר) ונותרים ללימונים להתקרר.
6. להוציא את העוגה מהתנור, לתת לה להתקרר, לקשט בלימונים ולהגיש.
חג שמח ובתאבון!!!
לתחתית:
150 גר' עוגיות חמאה מפוררות
40 שקדים טחונים
40 גר' חמאה מומסת
לשכבה העליונה:
625 גר' גבינת שמנת 9%
75 גר' סוכר
175 גר' שמנת חמוצה
3 ביצים מוקצפות
מיץ וגרידה מ-2 לימונים
1 כף קורנפולר
1/2 מקל וניל ללא גרעינים
4 כפות סוכר
1 לימון ללא גרעינים חתוך לפרוסות דקות מאוד
1. לחממם תנור ל-140 מעלות
2. לשמן תבנית קפיצית עגולה בקוטר 20 ס"מ ולרפד את התחתית בנייר אפיה
3. לערבב את כל חומרי התחתית , לפזר בשכבה אחידה בתבנית, להדק היטב ולשמור במקרר כ-20 דקות על מנת שהתחתית תתקשה
4. לערבב את כל החומרים לשכבה העליונה של העוגה, פרט לפרוסות הלימון ו-4 כפות הסוכר. את התערובת יש להעביר לתבנית מעל שכבת העוגיות ולאפות כ-45 דקות עד שעה.
5. את פרוסות הלימון ו-4 כפות הסוכר מעבירים לסיר, מוסיפים מים כך שיכסו את הלימונים ומבשלים כ-5-10 דקות. אח"כ מוציאים את פרוסות הלימון ומניחים מעל רשת שתחתיה שמים נייר סופג (על תשימו ישירות על הנייר הסופג כי הלימונים יבדקו לנייר) ונותרים ללימונים להתקרר.
6. להוציא את העוגה מהתנור, לתת לה להתקרר, לקשט בלימונים ולהגיש.
חג שמח ובתאבון!!!
פוליסמן אולגה