עוגה מעולה לאלה בינינו שלא אוהבים להתעסק יותר מדי עם אפיית הבצק - כאן משתמשים בבסיס לעוגת שכבות מוכן. דרך ההגשה, בליווי הבננות, מעלה את עוגה הנ"ל מדרגה אחת מעל עוגות הגבינה האחרות.
עוגת גבינה אמריקאית עם בננות
3 כפות צימוקים
2 כפות ויסקי
בסיס לעוגת שכבות (אפשר להשתמש באלה שמוכרים בחנויות)
200 גר' סוכר
4 כפות קורנפלור
850 גר' גבינה לבנה (מסקרפונה, פילדלפיה, גבינה שמנת)
1.5 כפיות תמצית וניל
מיץ וגרידת לימון מ-2 לימונים
3 ביצים
350 גר שמנת מתוקה
להגשה:
5 בננות
25 גר' חמאה
2 כפות סוכר
סירופ כרמל או מייפל
הכנה:
1. השרו את הצימוקים בוויסקי למשך 15-20 דקות
2. שמנו תבנית אפיה עם דפנות נשלפות הקוטר 25 ס"מ ועטפו את התחתית והדפנות מהבחוץ בנייר כסף (על מנת שהמילוי לא ייזל בזמן האפייה)
3. שימו בתחתית התבנית שכבה אחת של התבנית לעוגה המוכנה מעל יוצקים את הוויסקי שבו השרנו את הצימוקים
4. בקערה מערבבים את הגבינה, וניל, מיץ וגרידת לימון, שמנת מתוקה, ביצים מוקצפות וצימוקים.
5. מערבבים את החומרים היבשים (הסוכר והקורנפלור) מוסיפים לקערה.
6. כאן הטריק הקטן של העוגה העדינה הזו - העוגה הנ"ל נאפת במעין בית אידוי, ולכן שימו לב להוראות האפייה: חממו את התנור ל-180 מעלות. הניחו את התבנית עם העוגה בתוך תבנית גדולה יותר אשר מילאתם בכ-1 סמ' של מים. (המים יתאדו במהלך האפייה). יש לאפות כשעה עד לקבלת צבע זהוב.
7. לקרר היטב לפני שמוציאים מהתבנית
8. הגשה: לפני ההגשה קלפו את בננות, המיסו במחבת חמאה וסוכר. הוסיפו את הבננות ותקנו עד לקבלת ציפוי כרמל.
הגישו את העוגה בלווי הבננות מטוגנות וסירופ הכרמל או מייפל.
חג שמח ובתאבון!!!
עוגת גבינה אמריקאית עם בננות
3 כפות צימוקים
2 כפות ויסקי
בסיס לעוגת שכבות (אפשר להשתמש באלה שמוכרים בחנויות)
200 גר' סוכר
4 כפות קורנפלור
850 גר' גבינה לבנה (מסקרפונה, פילדלפיה, גבינה שמנת)
1.5 כפיות תמצית וניל
מיץ וגרידת לימון מ-2 לימונים
3 ביצים
350 גר שמנת מתוקה
להגשה:
5 בננות
25 גר' חמאה
2 כפות סוכר
סירופ כרמל או מייפל
הכנה:
1. השרו את הצימוקים בוויסקי למשך 15-20 דקות
2. שמנו תבנית אפיה עם דפנות נשלפות הקוטר 25 ס"מ ועטפו את התחתית והדפנות מהבחוץ בנייר כסף (על מנת שהמילוי לא ייזל בזמן האפייה)
3. שימו בתחתית התבנית שכבה אחת של התבנית לעוגה המוכנה מעל יוצקים את הוויסקי שבו השרנו את הצימוקים
4. בקערה מערבבים את הגבינה, וניל, מיץ וגרידת לימון, שמנת מתוקה, ביצים מוקצפות וצימוקים.
5. מערבבים את החומרים היבשים (הסוכר והקורנפלור) מוסיפים לקערה.
6. כאן הטריק הקטן של העוגה העדינה הזו - העוגה הנ"ל נאפת במעין בית אידוי, ולכן שימו לב להוראות האפייה: חממו את התנור ל-180 מעלות. הניחו את התבנית עם העוגה בתוך תבנית גדולה יותר אשר מילאתם בכ-1 סמ' של מים. (המים יתאדו במהלך האפייה). יש לאפות כשעה עד לקבלת צבע זהוב.
7. לקרר היטב לפני שמוציאים מהתבנית
8. הגשה: לפני ההגשה קלפו את בננות, המיסו במחבת חמאה וסוכר. הוסיפו את הבננות ותקנו עד לקבלת ציפוי כרמל.
הגישו את העוגה בלווי הבננות מטוגנות וסירופ הכרמל או מייפל.
חג שמח ובתאבון!!!
פוליסמן אולגה