עוגת שמנת לשבועות
לבצק:
400 גר' שמנת
1 קופסא של ריבת חלב
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
3 כוסות קמח
קרם:
600 גר' שמנת
1 כוס סוכר
ציפוי:
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
3 כפות חלב
80 גר' חמאה
הכנה:
1. ערבבו את כל החומרים לבצק, עד לקבלת עיסה דלילה
2. העבירו 1/3 מהעיסה לתבנית אפיה והכניסו לתנור בחום של 180 מעלות לכ-30 דק'.
3. ל-2/3 הנותרים הוסיפו 1.5 כפות קקאו ולאפות בתנור כ-30 דק'
על מנת לבדוק האם הבצק מוכן הכניסו קיסם למרכז התבנית - אם הוא יבש, הכול מוכן ואפשר להוציא את התבנית מהתנור ולקרר
4. לאחר הקירור יש לחתוך את בצק הקקאו לקוביות
5. להקציף את החומרים לקרם
6. לטבול היטב כל קובייה וקובייה בקרם ולמקמם על הבצק הלבן בצורת הר.
7. ערבבו את כל חומרי הציפוי, הביאו לרתיחה, קררו ומזגו אותו למעלה.
יש לקרר את העוגה במקרר מספר שעות טרם ההגשה
לבצק:
400 גר' שמנת
1 קופסא של ריבת חלב
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
3 כוסות קמח
קרם:
600 גר' שמנת
1 כוס סוכר
ציפוי:
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
3 כפות חלב
80 גר' חמאה
הכנה:
1. ערבבו את כל החומרים לבצק, עד לקבלת עיסה דלילה
2. העבירו 1/3 מהעיסה לתבנית אפיה והכניסו לתנור בחום של 180 מעלות לכ-30 דק'.
3. ל-2/3 הנותרים הוסיפו 1.5 כפות קקאו ולאפות בתנור כ-30 דק'
על מנת לבדוק האם הבצק מוכן הכניסו קיסם למרכז התבנית - אם הוא יבש, הכול מוכן ואפשר להוציא את התבנית מהתנור ולקרר
4. לאחר הקירור יש לחתוך את בצק הקקאו לקוביות
5. להקציף את החומרים לקרם
6. לטבול היטב כל קובייה וקובייה בקרם ולמקמם על הבצק הלבן בצורת הר.
7. ערבבו את כל חומרי הציפוי, הביאו לרתיחה, קררו ומזגו אותו למעלה.
יש לקרר את העוגה במקרר מספר שעות טרם ההגשה
פוליסמן אולגה