דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ארוחת שבועות בשעה 

מאת    [ 03/06/2008 ]

מילים במאמר: 648   [ נצפה 15669 פעמים ]

נמאס לכן לבלות את כל היום במטבח ובא לכן להכין ארוחה מהירה מצד אחד אשר תפתיע את האורחים בטעמה מצד שני? אז הנה לפניכם הצעה לארוחת חג מהירה אשר לא תיקח מכם יותר משעה.

נתחיל עם המאכלים אשר לוקחים יותר זמן ונתחיל בהכנת 2 מאפים מבצק עלים:

מאפה עגבניות, מוצרלה וזיתים שחורים
400 גר' בצק עלים
1 ביצה
4 כפות ממרח זיתים או ממרח פסטו
4 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות
300 גר' מוצרלה חתוכה גס
שמן זית
עלי תימין
חופן זיתים שחורים
 הכנה:
1. לחמם תנור ל - 220 מעלות. לרדד את הבצק ולצור ממנו עיגולים בגודל הרצוי.
2. לשים את תחתיות המאפה על התבנית, לחורר מעט בעזרת מזלג (על מנת שהבצק לא יתנפח יותר מדי ויתבשל היטב) ולהבריש בביצה. למרוח כל עיגול בממרח זיתים או פסטו, לשים מעל פרוסת עגבנייה ולפזר מוצרלה. להוסיף כמה טיפות שמן זית ולתבל.
3. לאפות כ-15-20 דק' עד שהבצק מזהיב.
להוציא מהתנור, לפזר מעל מעט זיתים שחורים ולהגיש בליווי סלט ירוק.


מאפה בצל, עשבי תיבול ופטה
25 גר' חמאה
1/2 קילו בצק עלים
1 כף שמן זית
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1 כף עלי תימין
1/2 קג' בצק עלים
100 גר' גבינת פטה

הכנה:
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
2.  במחבת להמיס את החמאה, להוסיף שמן זית ובצל ולתגן במשך כ-10-15 דק' עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. להוסיף תימין ולתבל במלח ופלפל.
3. לשטח את בצק העלים בתבנית ולפזר מעל את הבצל. יש להשאיר כסמ' אחד בקצוות.
4. לפזר מעל הבצל את גבינת הפטה החתוכה לקוביות.
5. לאפות כ-20 דק' עד שהבצק מזהיב.
 
גם את המאפה הזה ניתן להכין כמנות אישיות מרובעות או עגולות ובכך לצמצם את זמן האפיה - התשמשו המגש אפיה גדול ופשוט הכינו חצי מגש מכל מאפה.

בזמן שהמאפה שלכם בתנור תעברו להכנת המרק לשולחן החג. הכנת המרק תיקח בדיוק 5 דקות.

מרק מלפפונים ויוגורט
1 מלפפון גדול קלוף
300 מ"ל יוגורט
300 מ"ל חלב
1 כף חומץ בלסמי או חומץ יין לבן איכותי
1/2 שן שום כתוש
עשבי טיבול לקישוט (נענע או שמיר)

הכנה:
 1. גרדו את המלפפון בפומפייה או השתמשו במעבד מזון.
2. הוסיפו יוגורט וחלב
3. הוסיפו חומץ ושום על פי טעמכם האישי
4. קררו היטב במקרר והגישו בקישוט עשבי טיבול.
טיפ: את המרק יש להגיש קר מאוד, ניתן להוסיף למרק כמה קוביות קרח על מנת לזרז את הקירור.

אם סיימתם עם הכנת המרק והמאפים עדיין לא מוכנים, עברו להכנת הסלטים - לפניכם מתכונים ל-2 סלטים מהירים ושונים זה מזה אשר יהוו תוספת מעולה לארוחתכם.

סלט שעועית וגבינת צידר
קופסת שימורי שעועית לבנה או אדומה
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
1/2 כוס גבינת צידר מגורדת
פטרוזיליה קצוצה
חומץ בלסמי, מלח לפי הטעם
הכנה:
1. סננו את השעועית, הוסיפו בצל קצוץ, שמן, חומץ בלסמי ומלח וערבבו היטב.
2. לפני ההגשה הוסיפו גבינת צידר וקשטו בפטרוזיליה קצוצה. 

סלט ירוק עם גבינת עזים ברגע

175 גר' תערובת עלי בייבי לסלט
חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה
1 כף אגוזי לוז קלויים קצוצים
100 גרם גבינת עזים רכה חתוכה לקוביות
לרוטב:
2 כפות שמן זית או שמן חמניות
1-2 כפיות חומץ יין איכותי או חומץ בלסמי
מלח, פלפל

הכנה: לערבב את כל חומרי הסלט ורגע לפני ההגשה לתבל ברוטב.

בדקו את המאפים שלכם - הגיע הזמן להוציא אותם מהתנור!

וכמו שאתם רואים לא נשאר הרבה זמן לקינוח, אז הנה לכם משהו פשוט ומהיר, שללא ספק לא ישאיר את האורחים שלכם אדישים:

פירות יער בליווי סירופ שוקולד לבן

500 גר' פירות יער קפואים
לרוטב:
140 מ"ל שמנת מתוקה
140 גר' שוקולד לבן
1 כף רום או וויסקי

הכנת הרוטב:
הכניסו לסיר שמנת מתוקה ושוקולד, חממו על אש קטנה וערבוב מתמיד עד להמסת השוקולד. היזהרו לא לחמם את השוקולד יותר מדי כדי שלא יהפוך לגוש. הורידו מהאש והוסיפו את הרום או הוויסקי. 
הגשה:
העבירו את פירות היער הקפואים לצלחות הגשה אישיות ומזגו מעל את הרוטב. הגישו כל עוד הפירות קפואים.

בתאבון!!!
פוליסמן אולגה



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב