למה כדאי לי לנהל את מערכות היחסים שלי
מכירים את הסיטואציה של שכנים מסוכסכים? פעם ,בהתחלה הם היו חברים טובים, ישבו בגינה, שתו קפה, הזמינו והוזמנו לשמחות, תמכו בזמנים קשים ואז פתאום, יום אחד, משהו קרה, נשבר במערכת היחסים הזו.
הכלב נכנס באופן קבוע לחצר, או שהוא נובח ללא הפסקה.
קרתה תקלה בביוב הביתי ולא נתנו לבעלי המקצוע להיכנס לתקן
העץ חדר לשטח השכן
הילדים התבגרו והם מרעישים בשעות לא קונבנציונאליות
.מילה אחת מיותרת לא במקום במכלת השכונתית
יחסי שכנות הם יחסים מורכבים יותר ממשפחה.יש שם את כל המרכיבים העסיסיים של כסף, מעמד, ערכים, אבל חסר האינגרדיינט המרכזי של תלות הדדית או רגשית ולכן, אנשים מוכנים לגרור סכסוך שכנים על עקרון האגו במשך שנים רבות מבלי להגיע להסכמה או לרצות לפתור אותו.
מה זה עושה לך כאדם? איך זה משפיע על בני ביתך? על איכות חייך? על ערכי החיים שלך?
סכסוך שכנים יכול להוביל משפחה לטירוף ממש, יכול להוציא החוצה את הצדדים הכי רעים של האופי האנושי – הרי אני לא חייב לך בסופו של עניין כלום, אתה לא אבא שלי או בן שלי נכון?
כדי לפתור סכסוך שכנים יש צורך בתשתית של כבוד הדדי, בתשתית של לקיחת אחריות על הצד שלי בסכסוך, ברצון עז לשפר את איכות החיים שלי ובמידה של חמלה.
מערכת יחסים של שכנות הינה אחת ממערכות היחסים השונות אותן אנחנו מפתחים במהלך החיים.
מה ניתן לעשות כדי לשפר או לנהל טוב יותר את מערכות היחסים האלו:
v כאשר אני בוחרת לנהל את מערכות היחסים השונות בחיי, אני שמה את עצמי בראש הרשימה, את האינטרסים האישייים שלי, את מה שטוב עבורי , מה שחושב לי, הצרכים שלי ומקדמת את עצמי למקום טוב יותר.
v כאשר אני בוחרת לנהל את הרגשות במערכות היחסים שלי אני מסכלת על האירוע ממעוף ציפור ונותנת לראש שלי לעבוד שעות נוספות בנסיון למצוא פרשנויות נוספות לזו היוצאת מהטייס האוטומטי שלי. כל פרשנות מובילה לרגש מסויים והוא מוביל לתגובה או תוצאה.
v כדי לנהל את מערכות היחסים השונות בחיי, אני צריכה לדעת מהי המטרה שלהן, מהו המקום אליו אני רוצה להגיע, מה חשוב לי באמת באדם הזה שאיתו יש לי עניין או סכסוך או בעיה לא פתורה. אם אדע מה המטרה, אצליח לייצר יעדים להשגתה.
באימון למערכות יחסים אני מובילה את הלקוחות שלי למצוא את המטרה הסופית, הראשית, החשובה ביותר לקיום מערכת היחסים הזו, לפעמים זה אהבה בין בני זוג, לפעמים זה עשיית עסקים בין ספק ללקוח, לפעמים זה איכות חיים בין שכנים, לפעמים זה הורות מודעת בין הורים לילדים ולפעמים זה רצון להחזיק במשרה או להתקדם בה או להצליח בה בין עובד למעסיק.
באימון לתקשורת טובה במערכות יחסים אנחנו עובדים על מישור האישי והבין אישי, מה חשוב לי וטוב עבורי ואיך זה מסתדר עם האדם מולי, איתו יש לי עניין משותף.
איך אני משלבת בין שני עולמות אלו ליצירת תחושה של הרמוניה, של שיתוף , של הדדיות.
אנשים לומדים להקשיב לעצמם ולסביבה, לומדים לדבר ברמה של צרכים ולא עמדות ובעיקר למצוא דרכים יצירתיות למציאת השביל הטוב ביותר עבורם.
ואם נחזור לשכנים, אז מה ניתן לעשות? לחשוב על מה יהיה אם במקרה נצליח לפתור את הסכסוך? איך חיי הקהילה שלנו יראו? איך התחושה בבית, בבניין, בגינה השכונתית, בבית הספר תהיה? מה המסר שאנחנו מעבירים לילדים לגבי כבוד הדדי.
אני מזמינה אתכם לקחת פסק זמן ולבחון את מערכות היחסים השונות שלכם ולנסות להבין האם אתם מנהלים אותן או שמה הן מנהלות אתכם?
גישור . אימון. הנחיה
www.sandraregev.com