קידום מכירות BTL - השקת "מילקי פרלינים" של "שטראוס - עלית" יוני 08
שטראוס בחרה להשיק את "מילקי פרלינים" במיגוון טעמים בשבוע הספר בכיכר רבין בת"א.
ביתן מרשים ביופיו ובגודלו המוצב בכיכר ובסמוך דוכני חלוקה של גביעי מילקי החדשים חינם לכל באי היריד. זו דוגמא מצויינת לאסטרטגיה וטקטיקה נכונה לקידום מכירות או מה שמכונה - Below the Line BTL, "פרסום מתחת לקו".
את המייצג ביריד הספרים ואת השקת המוצרים החדשים ליווה קמפיין פרסום בטלוויזיה בעיקר כלומר שילוב קלאסי של פעילות ATL -above the line ,פרסום קלאסי "מעל לקו", באמצעי התקשורת ההמוניים כולל יחסי ציבור, עם פעילות קד"מ ססגונית ומרשימה ביריד הספרים.
הביתן שעוצב בגודל של 5 מ' ניראה למרחוק, ובשילוב תאורה מרהיבה בצבעי המותג: סגול,צהוב משך תשומת לב של אלפי המבקרים, במרכז המתחם הוצב דוכן חלוקה "מילקי בר" ובו דיילות שטראוס שחילקו בנדיבות רבה במיוחד גביעי "מילקי פרלינים" החדש במיגוון טעמים מרשים.
הפקה יוקרתית ויקרה שכזו יכולה להוביל ולבצע חברה בסדר גודל של שטראוס ודומים לה.
לא במקרה בחרה שטראוס להציב את הביתן המרשים דווקא ביריד הספרים ובכיכר רבין. מדובר במיקום מרכזי והכי חשוב- קליעה בול לקהל היעד של המותג כפי שניקבע בתכנון ובאסטרטגיה השיווקית-25 -40. זהו קהל היעד המאפיין את באי היריד במשך השנים קהל "אליטיסטי" אמנם, אך קהל שעשוי לשמש "מוביל דיעה" מצויין למותג מילקי בכלל ולסידרה החדשה בפרט.
"מילקי" שהושק לראשונה בשנת 1979 מוביל את שוק המעדנים בכלל והמוקצפים בפרט כבר שנים רבות ללא עורערין. כחלק מהאסטרטגיה השיווקית , וכדי לשמר את נכסי המותג לגוון ולחדש לשימור ולהשגת קהלי יעד נוספים , פיתחה שטראוס 15 מותגי מילקי במשך השנים במיגוון טעמים.
למרות שחברות מתחרות כמו תנובה מנסות כבר שנים "לפתח" את סוד המילקי, מילקי עדיין שולט בשוק ומצליח להגדיל את נתח השוק שלו בהתמדה.
יצרן ומשווק קטן יתקשה להפיק אירוע שכזה ועוד בליווי קמפיין טלוויזיה יקר כשלעצמו.
למרות זאת ניתן ללמוד גם מהפקת הקד"מ המוצלחת של שטראוס איך להפיק אירוע אפקטיבי, גם בתקציבי שיווק וקד"מ קטנים בהרבה. הגדרה מדוייקת לקהל היעד למוצר,תכנון אסטרטגי יסודי כולל בחירת טקטיקות שיווק ,פרסום וקד"מ מתאימות לקהל היעד, הכנת תפאורה מושכת וססגונית עם אפשרות לקהל להתנסות במוצר שלנו ,יכולים להביא לתוצאות מוצלחות בהשקעה סבירה יחסית והשגת חשיפה טובה למוצר שלנו וחדירה אפקטיבית לשוק.
כיום מתקיימים ירידים לאורך כל השנה בתחומים רבים ומגוונים המאפשרים גם לבעל עסק קטן לחשוף את המוצרים שלו,לאפשר לקהל היעד טעימות והתנסות, ולרכוש באופן ישיר לקוחות פוטנציאלים.עידן האינטרנט מאפשר חשיפה אטרקטיבית וממוקדת בתקציב פרסום קטן. כדאי לשקול גם שת"פ עם גורמים שונים ושותפים אסטרטגים אפשריים למוצר שלנו להשגת חשיפה קבועה ומתמשכת, כמו גם פעילות יחסי ציבור ועבודה עם התקשורת באמצעי המדיה השונים.
מוטי קפלן- שיווק ותקשורת שיווקית
www.mkimc.com
שטראוס בחרה להשיק את "מילקי פרלינים" במיגוון טעמים בשבוע הספר בכיכר רבין בת"א.
ביתן מרשים ביופיו ובגודלו המוצב בכיכר ובסמוך דוכני חלוקה של גביעי מילקי החדשים חינם לכל באי היריד. זו דוגמא מצויינת לאסטרטגיה וטקטיקה נכונה לקידום מכירות או מה שמכונה - Below the Line BTL, "פרסום מתחת לקו".
את המייצג ביריד הספרים ואת השקת המוצרים החדשים ליווה קמפיין פרסום בטלוויזיה בעיקר כלומר שילוב קלאסי של פעילות ATL -above the line ,פרסום קלאסי "מעל לקו", באמצעי התקשורת ההמוניים כולל יחסי ציבור, עם פעילות קד"מ ססגונית ומרשימה ביריד הספרים.
הביתן שעוצב בגודל של 5 מ' ניראה למרחוק, ובשילוב תאורה מרהיבה בצבעי המותג: סגול,צהוב משך תשומת לב של אלפי המבקרים, במרכז המתחם הוצב דוכן חלוקה "מילקי בר" ובו דיילות שטראוס שחילקו בנדיבות רבה במיוחד גביעי "מילקי פרלינים" החדש במיגוון טעמים מרשים.
הפקה יוקרתית ויקרה שכזו יכולה להוביל ולבצע חברה בסדר גודל של שטראוס ודומים לה.
לא במקרה בחרה שטראוס להציב את הביתן המרשים דווקא ביריד הספרים ובכיכר רבין. מדובר במיקום מרכזי והכי חשוב- קליעה בול לקהל היעד של המותג כפי שניקבע בתכנון ובאסטרטגיה השיווקית-25 -40. זהו קהל היעד המאפיין את באי היריד במשך השנים קהל "אליטיסטי" אמנם, אך קהל שעשוי לשמש "מוביל דיעה" מצויין למותג מילקי בכלל ולסידרה החדשה בפרט.
"מילקי" שהושק לראשונה בשנת 1979 מוביל את שוק המעדנים בכלל והמוקצפים בפרט כבר שנים רבות ללא עורערין. כחלק מהאסטרטגיה השיווקית , וכדי לשמר את נכסי המותג לגוון ולחדש לשימור ולהשגת קהלי יעד נוספים , פיתחה שטראוס 15 מותגי מילקי במשך השנים במיגוון טעמים.
למרות שחברות מתחרות כמו תנובה מנסות כבר שנים "לפתח" את סוד המילקי, מילקי עדיין שולט בשוק ומצליח להגדיל את נתח השוק שלו בהתמדה.
יצרן ומשווק קטן יתקשה להפיק אירוע שכזה ועוד בליווי קמפיין טלוויזיה יקר כשלעצמו.
למרות זאת ניתן ללמוד גם מהפקת הקד"מ המוצלחת של שטראוס איך להפיק אירוע אפקטיבי, גם בתקציבי שיווק וקד"מ קטנים בהרבה. הגדרה מדוייקת לקהל היעד למוצר,תכנון אסטרטגי יסודי כולל בחירת טקטיקות שיווק ,פרסום וקד"מ מתאימות לקהל היעד, הכנת תפאורה מושכת וססגונית עם אפשרות לקהל להתנסות במוצר שלנו ,יכולים להביא לתוצאות מוצלחות בהשקעה סבירה יחסית והשגת חשיפה טובה למוצר שלנו וחדירה אפקטיבית לשוק.
כיום מתקיימים ירידים לאורך כל השנה בתחומים רבים ומגוונים המאפשרים גם לבעל עסק קטן לחשוף את המוצרים שלו,לאפשר לקהל היעד טעימות והתנסות, ולרכוש באופן ישיר לקוחות פוטנציאלים.עידן האינטרנט מאפשר חשיפה אטרקטיבית וממוקדת בתקציב פרסום קטן. כדאי לשקול גם שת"פ עם גורמים שונים ושותפים אסטרטגים אפשריים למוצר שלנו להשגת חשיפה קבועה ומתמשכת, כמו גם פעילות יחסי ציבור ועבודה עם התקשורת באמצעי המדיה השונים.
מוטי קפלן- שיווק ותקשורת שיווקית
www.mkimc.com