המפורסמת ביותר. האגדה טוענת מקורו של הטירמיסו שהומצא בסיינה לרגל ביקורו של הדוכס קוזימו די מדיצ'י השלישי שהעביר את המתכון לשף שלו בפירנצה ומשם זה נפוץ לכל איטליה. האגדה חביבה אבל ההיסטוריונים של המטבח האיטלקי מתקשים למצוא תימוכין אל מעבר לנוכחות הטירמיסו במטבח האיטלקי למעלה משלושים וחמש שנה . אבל מדובר לטעמי באחד הקינוחים הטעימים ביותר ולא ממש קשים להכנה. מקורו של המתכון הזה (ובדקתי כמה) הוא השף של מסעדת Acqua Al 2 בפירנצה (במהלך השנים הרשיתי לעצמי להכניס קצת שינויים ושיפורים):
מה אנחנו צריכים?
חבילה וחצי של בישקוטים
3 ספלי אספרסו משובח
חצי כוס ליקר גרנד מרנייה
500 גרם גבינת מסקרפונה
4 ביצים
100 גרם סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כפית תמצית וניל
אבקת קקאו
קורט מלח
נתחיל בהכנת הקרם: טירפו את חלמוני 4 הביצים ומחצית כמות הסוכר עד לקבלת קצף בהיר וערבבו פנימה את גבינת המסקרפונה.
הקציפו את השמנת המתוקה עם תמצית הוניל וקפלו בזהירות לתערובת הגבינה.
הקציפו את חלבוני הביצים עם קמצוץ מלח והמחצית הנוספת של הסוכר(את הסוכר הוסיפו כאשר הקצף מתחיל להתקשות).
קפלו את הקצף ,בזהירות, לתוך התערובת .
ועכשיו למלאכת ההרכבה:
טיבלו את הבישקוטים בתערובת אספרסו עם הגרנד מרנייה ( טבילה קצרה ומהירה כדי שהבישקוטים לא יהפכו סמרטוטיים ) והניחו שכבה בתבנית הגשה גדולה.
מרחו כמחצית מן הקרם על שכבת הבישקוטים ( אל תשחקו יותר מידי עם התערובת כדי לא לאבד מן האוויר שבתוכה) פזרו עליה אבקת קקאו.
הניחו שכבת בישקוטים נוספת ועליה את יתרת התערובת.
פזרו מעל אבקת קקאו שתכסה את כל השכבה העליונה.
קררו במשך לילה לפחות והגישו.
באיטליה נוהגים להגיש את זה בלווי כוס "וין סנטו" אבל כל יין קינוח אחר יהיה בן-לוויה מוצלח.