על פי חוק זכויות החולה כל רופא וכל איש צוות רפואי חייב לתעד בתיקו הרפואי של חולה כל פעולה רפואית או טיפול רפואי שניתנו לחולה. פרוצדורה רפואית דוגמת ניתוח חובה לתעד על גבי 'גיליון ניתוח', התיעוד צריך להיות ברור ומפורט ולכלול את כל המידע הרלוונטי הנוגע לסיבת הניתוח, סוג ההרדמה, שעת תחילת הניתוח וסיומו, מהלך הניתוח, הפעולות שננקטו במהלכו, שמות הרופאים שנטלו בו חלק וכיוצ"ב. במסגרת זו, חובה על הצוות הרפואי לתעד בגיליון הניתוח גם סיבוכים ואירועים שהתרחשו במהלך הניתוח. חשוב לציין כי פעמים רבות הסיבוכים הרפואיים מתגלים לאחר תם הניתוח וגם אז קיימת חובה לתעד אותם בגיליון המעקב הרפואי.
הגיליון הרפואי הוא, לכן, דיווח לכל דבר ועניין של הצוות הרפואי על מהלך הניתוח, והצוות הרפואי חייב למסור דיווח זה בין אם משתבש משהו בניתוח ובין אם לאו. חשוב להדגיש כי תיקו הרפואי של החולה גלוי לעינו של החולה והוא רשאי לעיין בו ואף להעתיקו בכל עת. חשוב להדגיש כי הצוות הרפואי חייב לעדכן את החולה ואת משפחתו על שהתרחש במהלך הניתוח ולמסור להם כל מידע רלוונטי, ובכלל זה דיווח על שיבוש שארע במהלך הניתוח. חוק זכויות החולה קובע כי עוד מנהל מוסד רפואי ו/או מנהל קופת חולים ו/או משרד הבריאות רשאים להקים ועדת בדיקה לשם בדיקת תלונה של מטופל או של נציגו או לשם בדיקת אירוע חריג הנוגע למתן טיפול רפואי. ממצאיה ומסקנותיה של ועדת הבדיקה יימסרו למי שמינה אותה, למטופל שבעניינו הוקמה הועדה ולרופא המטפל אשר עלול להיפגע ממסקנותיה.
החוק קובע כי ניתן להקים ועדת בקרה ואיכות "לשם הערכת הפעילות הרפואית ושיפור איכותו של הטיפול הרפואי". לגבי ועדת בקרה ואיכות נקבע בחוק זכויות החולה, בשונה מוועדת הבדיקה, כי "תוכן הדיונים שהתקיימו..., הפרוטוקול, כל חומר שהוכן לשם הדיון ושנמסר לה, סיכומיה ומסקנותיה, יהיו חסויים בפני כל אדם לרבות המטופל הנוגע בדבר ולא ישמשו ראיה בכל הליך משפטי". ממנה הוועדה הוא היחיד אשר יימסרו לידיו סיכומיה ומסקנותיה של הוועדה, והוא רשאי אף לעיין בפרוטוקול דיוני ועדת הבקרה והאיכות ובכל חומר אחר שנמסר לה.
אין בתוכן דלעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי; כמו כן התוכן דלעיל אינו מתיימר להיות מדויק ו'/או מקיף ו/או עדכני, והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד. --------------------------------------------------------------------------------