כמאמן עסקי נחשפתי לא אחת לתלונות לקוחותי בעניין הקושי בניהול תזרים המזומניםבמיוחד (ולהפתעתם) בעת צמיחת העסק.
ניהול תזרים מזומנים אפשרי בטבלת EXCEL ובתוכנה יעודית (ויש כאלו טובות במיוחד), לא ניתן לנהל תזרים מזומנים ראוי בתוכנות הנה"ח למניהן שכן אין הן מנהלות את העתיד ולבטח אינן מאפשרות שאילתות בסגנון what if .
ולעניננו, כל עסק נחשף לבעיה מוכרת היטב, הוצאות משלמים בטווח זמן קצר (שכר, חשמל, מיסים וכיוצ"ב), הכנסות מקבלים לפי הלקוח בין שוטף +30 ועד שוטף + ככל יכולתו .... כך מוצא עצמו בעל עסק הנמצא בתהליך פיתוח (והצלחה - אנו מניחים כי העסק רווחי) מואץ נחשף לבעייה תזרימית עד כדי עצירת העסק !
בכל הסאגה הזו לבנק תפקיד מרכזי - לספק את הכסף הנדרש לגישור בין מועד ההוצאה ומועד ההכנסה. אך לבנק חששות משלו, הוצאות הוא רואה ומבין ואשר להכנסות ..... הוא חשדן.
הדרך להפיג את חששות הבנק הוא לנהוג כלפיו בשקיפות ולספק מידע תקופתי אחת לשבועיים/חודש על מצב התזרים . את יחסי האמון יש לבנות בהקפדה שכן כאמור הם המפתח למתן האשראי (כאשר לך בעל העסק כמו לרובינו אין בטחונות אישיים מספקים).
שאלה נוספת, כמה אשראי יש לקחת? לתשובה הינך נזקק למודל בו יקחו חלק "גילגול הכסף"(כמו גילגול מלאי) ונתונים כספיים נוספים כמו מחזור שנתי, עונתיות וכיוצ"ב.
בהצלחה
על ידי טלי פסיכולוגית MA ואפי מהנדס תעו"נ MBA העובדים יחדיו איתך לקידום להישגים והקטנת סיכונים עסקיים ואישיים
אפי - 054-44-33-946
טלי - 054-471-6491
אתר הבית : http://www.2all.co.il/web/Sites/bteam/
אנחנו בוידאו : http://video.google.com/videoplay?docid=2807225331380926376