החומרים:
4 חצילים גדולים
6 שיני שום כתושות
מיץ לימון לפי הטעם
מלח
1/3 כוס שמן זית
4-5 כפות יוגורט
אופן ההכנה:
קולים את החצילים על אש פתוחה, מצננים, קולפים ומרסקים למחית חלקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את השום, מיץ הלימון, המלח, שמן הזית והיוגורט ומערבבים. מצננים היטב ומגישים. למתכונים נוספים בקרו באתר : www.laisrael.net חציל (שם מדעי: Solanum melongena), ירק מאכל נפוץ בצבע סגול או לבן ממשפחת הסולניים. בעל מרקם ספוגי. מקורו של צמח החציל באזורי הודו וסרי לנקה. חציל נא לא פופולרי כמאכל, אולם לאחר בישול מקבל טעם עשיר ומורכב יותר. צורת בישולו הבסיסית היא טיגון בשמן, לאחר אפייה בתנור או קלייה.
למאגר המתכונים לחצו
החציל משמש כמרכיב עיקרי במגוון רחב של סלטים מן המטבח הבלקני והים-תיכוני כמו: סלט חצילים רומני, זקוסקה, סביח, חציל במיונז, חציל ברוטב מרוקאי, חציל על האש, חציל בגזר, חציל פיקנטי, חציל בטעם כבד, ועוד. הבאבא גאנוש, סלט חצילים קלויים בטחינה, הינו סלט ערבי הנפוץ במטבח הישראלי. תבשיל חצילים עם בשר טחון או קצוץ ובתוספת עגבניות בציפוי ביצים וקמח נקרא מוסקה נפוץ במרחבי האימפריה העות'מאנית לשעבר, בייחוד באסיה הקטנה ובחבל הבלקן. מאכל נוסף מאזורים אלה הוא ה"אימאם באיילדי" (imam bay?ld?) שפרושו בטורקית - "האימאם התעלף", מאכל העשוי מחצאי חצילים ממולאים בשר טחון עם תבלינים, אפויים בתנור. ביוון מאכל זה נקרא "אימאם", וכשהוא מצופה בגבינה הוא נקרא "פאפוצ'אקי האצטקי". החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לעישון פאסיבי - ובכ-9 ק"ג חצילים כמות הניקוטין שווה לזו של סיגריה רגילה.
הוא הפורטל המוביל לישראלים בעולם מגיעים ללוס אנגלס - אצלנו תמצאו הכל פורום פתרון חלומות, נומרולוגיה, תקשור, ישראלים בחו''ל ועוד בקרו באתר