החומרים:
350 גר' חרוזי זיתים ירוקים
1 כף פפריקה מתוקה איכותית
4 כפות שמן רגיל
400 גר' רסק גס מעגבניות משומרות כולל הנוזלים.
5 שיני שום גדולות פרוסות.
5 שיני שום מרוסקות.
1 כפית כמון טרי
1.5 כפות סוכר רגיל
שתי פרוסות לימון משומר
סחוג מרוקאי לפי הטעם
1 מקל סלרי קצוץ מאד דק.
כוסברה או פטרוזיליה לקישוט. ועוד פלחי לימון כבוש לקישוט.
אופן ההכנה:
זיתים לסנן ולהשרות פעם ראשונה במים רותחים ל5 דקות. לסנן לשטוף במים קרים. להשרות שוב במים קרים ל- 20 דקות. להוצאת מליחות- לסנן. בסיר נירוסטה, לשים שמן, להוסיף את כל התבלינים- פפריקה,סוכר,כמון,כל השום,צ'ילי או חריף אם רוצים. לחמם הכל יחד רק עד שיש ארומה של התיבול, לערבב. להוסיף עגבניות מרוסקות גס. להוסיף לימון כבוש חתוך לחתיכות לא גדולות. - לא חובה אבל מוסיף כמון לכסות ולבשל 20 דקות מכוסה מרגע הרתיחה. להנמיך אש. להוסיף זיתים לבשל על אש קטנה שוב כ- 45 דקות. להעביר לכלי זכוכית לקירור. להגשה לפזר כוסברה או פטרוזיליה ופלחי לימון כבוש למאגר המתכונים לחצו
הוא הפורטל המוביל לישראלים בעולם
מגיעים ללוס אנגלס - אצלנו תמצאו הכל
פורום פתרון חלומות, נומרולוגיה, תקשור, ישראלים בחו''ל ועוד
בקרו באתר