אם גם אתם התחלחלתם בפעם האחרונה בסופרמרקט כשנדרשתם לשלם 25 ש"ח על חבילה של 12 דיסקיות בצק דקיקות - טורטיות - אז המתכון הזה להכנה ביתית שלהן הוא בשבילכם.
זה כל כך מצחיק. במקום שממנו באות הטורטיות, הן המוצר הכי זול שיש לאכול. אפילו העניים ביותר, אף פעם לא יעבירו יום בלי ערימה של טורטיות חמות, שנמכרות בפרוטות.
וכאן - משקלן בזהב.
בהתחשב בעובדה שאין בהן כלום חוץ מקמח ומים, זו פשוט שערוריה. אבל זה כנראה מחירו של הטרנד, ואנחנו כיום בעידן הטורטיות, זה מאד אופנתי.
הנה מתכון קל ופשוט להכנת טורטיות בבית. תוך חצי שעה מרגע שהתחשק לכם, אתם כבר יכולים להתענג על טורטיה טריה, חמה, טעימה, ולא כמו חלק משעווניות הפלסטיק שנמכרות באריזה.
במקור, הטורטיות נעשות עם קמח תירס, אבל מאחר ולא על כולם הוא חביב, אני מביאה קודם כל מתכון עם קמח רגיל. בהמשך, אחרי שאעשה נסיונות נוספים, אביא גם טורטיות מסוגים אחרים של קמח, כולל קמח תירס.
החלק הכי 'קשה' במתכון הזה הוא לרדד את הבצק הכי דק שאפשר, ולהשתדל שתצא צורה עגולה. טוב, זה לא מי יודע מה קשה, רק צריך להתיימן קצת.
אני מניחה שאחרי שתכינו 30-40 טורטיות, אפשר יהיה להתבלבל ולחשוב שנולדתם במכסיקו סיטי. בטעם כבר אפשר להתבלבל מהטורטיה הראשון.
הנה, כך מכינים:
טורטיות
המצרכים
2 כוסות קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
כפית שטוחה מלח
2 כפיות שמן
3/4 כוס חלב מחומם
אופן ההכנה
מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח
מוסיפים שמן וחלב
לשים 2 דקות, צריך בצק יציב וגמיש (חבל ללכלך קערת מיקסר, אפשר ידנית, זה תענוג)
מכסים בניילון ונותנים לנוח 20 דקות
מחלקים לכדורים. ל - 8 כדורים אם רוצים טורטיות גדולות שיכולות לשמש למילוי, או ל - 10 או 12 אם רוצים טורטיות בגודל סביר לאכילה.
מרדדים כל כדור לעלה דק, זה דורש הקפדה כי לא טעים כשהבצק ממש עבה.
מחממים טיפת שמן במחבת (מספיק מתרסיס, ולא לפני כל טורטיה, רק אחת ל 3-4 )
'מטגנים' (זה לא ממש טיגון, אין אף טיפת שמן מיותרת על המחבת או על הטורטיה עצמה) על אש גבוהה שהבצק מתחיל להעלות בועות, ואז הופכים גם לצד השני, לכמה שניות.
הטורטיות מוכנות נורא מהר אם משתמשים באש גבוהה. כך הן גם מקבלות את נקודות החריכה שמוסיפות טעם. אבל מי שאוהב טורטיה חיוורת, ללא כתמים, מוזמן לעשות את כל התהליך על להבה בינונית - נמוכה.
מוציאים את הטורטיות לסלסלה מרופדת בבד (כמו במכסיקו...) ומכסים אותה במגבת בד.
אני אוהבת שהטורטיות נשארות רכות, אז אני מכסה בניילון.
אם מכינים טורטיות גדולות - הן נהדרות למילוי של כל מה שעולה בדעתכם.
אחרי שמניחים כף גדושה מאד של מלית במרכז, מקפלים כמו מעטפה, ומניחים בתבנית כשצד התפר למטה.
מורחים ביצה טרופה עם מעט מים, וזורים שומשום או קצת.
אופים בתנור עד שמזהיב.
כמובן שאפשר להכין גם סתם "לאפות" עם כל מיני דברים טובים שבא לכם, לגלגל ולאכול.
פשוט להתענג, גם על הטעם והמרקם, וגם על העובדה שסגרתם עניין בשניים-שלושה ש"ח במקום בעשרים וחמישה.
זה כל כך מצחיק. במקום שממנו באות הטורטיות, הן המוצר הכי זול שיש לאכול. אפילו העניים ביותר, אף פעם לא יעבירו יום בלי ערימה של טורטיות חמות, שנמכרות בפרוטות.
וכאן - משקלן בזהב.
בהתחשב בעובדה שאין בהן כלום חוץ מקמח ומים, זו פשוט שערוריה. אבל זה כנראה מחירו של הטרנד, ואנחנו כיום בעידן הטורטיות, זה מאד אופנתי.
הנה מתכון קל ופשוט להכנת טורטיות בבית. תוך חצי שעה מרגע שהתחשק לכם, אתם כבר יכולים להתענג על טורטיה טריה, חמה, טעימה, ולא כמו חלק משעווניות הפלסטיק שנמכרות באריזה.
במקור, הטורטיות נעשות עם קמח תירס, אבל מאחר ולא על כולם הוא חביב, אני מביאה קודם כל מתכון עם קמח רגיל. בהמשך, אחרי שאעשה נסיונות נוספים, אביא גם טורטיות מסוגים אחרים של קמח, כולל קמח תירס.
החלק הכי 'קשה' במתכון הזה הוא לרדד את הבצק הכי דק שאפשר, ולהשתדל שתצא צורה עגולה. טוב, זה לא מי יודע מה קשה, רק צריך להתיימן קצת.
אני מניחה שאחרי שתכינו 30-40 טורטיות, אפשר יהיה להתבלבל ולחשוב שנולדתם במכסיקו סיטי. בטעם כבר אפשר להתבלבל מהטורטיה הראשון.
הנה, כך מכינים:
טורטיות
המצרכים
2 כוסות קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
כפית שטוחה מלח
2 כפיות שמן
3/4 כוס חלב מחומם
אופן ההכנה
מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח
מוסיפים שמן וחלב
לשים 2 דקות, צריך בצק יציב וגמיש (חבל ללכלך קערת מיקסר, אפשר ידנית, זה תענוג)
מכסים בניילון ונותנים לנוח 20 דקות
מחלקים לכדורים. ל - 8 כדורים אם רוצים טורטיות גדולות שיכולות לשמש למילוי, או ל - 10 או 12 אם רוצים טורטיות בגודל סביר לאכילה.
מרדדים כל כדור לעלה דק, זה דורש הקפדה כי לא טעים כשהבצק ממש עבה.
מחממים טיפת שמן במחבת (מספיק מתרסיס, ולא לפני כל טורטיה, רק אחת ל 3-4 )
'מטגנים' (זה לא ממש טיגון, אין אף טיפת שמן מיותרת על המחבת או על הטורטיה עצמה) על אש גבוהה שהבצק מתחיל להעלות בועות, ואז הופכים גם לצד השני, לכמה שניות.
הטורטיות מוכנות נורא מהר אם משתמשים באש גבוהה. כך הן גם מקבלות את נקודות החריכה שמוסיפות טעם. אבל מי שאוהב טורטיה חיוורת, ללא כתמים, מוזמן לעשות את כל התהליך על להבה בינונית - נמוכה.
מוציאים את הטורטיות לסלסלה מרופדת בבד (כמו במכסיקו...) ומכסים אותה במגבת בד.
אני אוהבת שהטורטיות נשארות רכות, אז אני מכסה בניילון.
אם מכינים טורטיות גדולות - הן נהדרות למילוי של כל מה שעולה בדעתכם.
אחרי שמניחים כף גדושה מאד של מלית במרכז, מקפלים כמו מעטפה, ומניחים בתבנית כשצד התפר למטה.
מורחים ביצה טרופה עם מעט מים, וזורים שומשום או קצת.
אופים בתנור עד שמזהיב.
כמובן שאפשר להכין גם סתם "לאפות" עם כל מיני דברים טובים שבא לכם, לגלגל ולאכול.
פשוט להתענג, גם על הטעם והמרקם, וגם על העובדה שסגרתם עניין בשניים-שלושה ש"ח במקום בעשרים וחמישה.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
חמדה גלעד
http://www.matkonim.net
מתכונים.נט הוא הבית לאוהבי בישול אפיה ואוכל.
באתר מבחר גדול של מתכונים
למאכלים קלים וטעימים, מאכלי עדות,
מתכוני חגים, עוגות, לחמים ועוד...
כשמתגעגעים לאוכל של אמא, באים למתכונים.נט
http://www.matkonim.net
מתכונים.נט הוא הבית לאוהבי בישול אפיה ואוכל.
באתר מבחר גדול של מתכונים
למאכלים קלים וטעימים, מאכלי עדות,
מתכוני חגים, עוגות, לחמים ועוד...
כשמתגעגעים לאוכל של אמא, באים למתכונים.נט