ישנם בגוף האדם מס' לא קטן של איברים{רמ"ח איברים-כדברי חז"ל},ולכל איבר תפקיד ואישיות משלו. בין האיברים קיים השלד,שמהווה את החלק עליו נשענים ומוחזקים יתר האיברים בגוף,בינהם: השרירים והאיברים הפנימיים. את חלקו האחורי של השלד מהווה עמוד השדרה שמורב מחוליות:
7-חוליות צוואריות
12-חוליות טורקליות
5-חוליות מותניות
5-חוליות סקרליות-נקראות גם עצם האצה
וחוליות עצם הזנב-מחוברות יחדיו{כמעין עצם אחת}.
בין כל חוליה ישנו נוזל ג'לטיני שתפקידו סיכוך ובלימת זעזועים לחוליות,נוזל זה מוכר יותר בשמו דיסק. פריצת דיסק משמעותה, שהחומר הג'לטיני יצא מגבולות החוליה, וכעת אין מה שמפריד בין החוליות. הכאב שנוצר עקב פריצת הדיסק נגרם משום שלאורך החוליות עוברים גם עצבים שיוצאים מן המוח אל הגוף,דרך החוליות. ברגע שאין הפרדה בין החוליות נוצר לחץ על החוליה מתחת שבינהם העצב. הלחץ על העצב הוא זה שגורם לכאב.
פריצת דיסק אקוטית משמעותה פריצת תוכן הגרעין{ NUCLEUS PULPOSUS } את מעטפת הדיסק { ANNULUS FIBROSUS } ודחיסת שורש העצב.
רוב פריצות הדיסק מיתרחשות בגב התחתון בין חוליות L4/L5, L5/S1. בדר"כ מתרחשות במרחב הצידי אחורי של החוליות,במקום זה הסבירות לדחיסת עצב היא הגבוהה ביותר. פריצה אקוטית יכולה להיווצר על רקע של "עייפות החומר"{גנטיקה חלשה }, תנועתיות מופרזת של עמוד השדרה{נקע-SPRAIN},נפילה,חבלה,הרמת משקל כבד מידי באופן פתאומי ותוך כפיפה גבית, וכו'.
כמו כן, רוב פריצות הדיסק מתרחשות בין הגילאים 30-40, בזמן בו גרעין הדיסק מתחיל להתנוון. הביטוי הקליני של פריצת הדיסק אקוטית הוא: 1. הופעת כאב חד,פתאומי ומהיר המקרין בטה במורד הרגליים.
2. התפתחות כאב לאורך 12-24 שעות מהפריצה,המשקפת את התפתחותה של הדלקת המכאנית ו/או כימית המתפתחת באיזור.
3. רגישות מקומית.
* קיימות בדיקות נוספות אשר מראות על נוכחות פריצה, אשר מבוצעות ע"י גורם מטפל שהוסמך לכך.
ברפואה של ימינו קיימים טיפולים לכאבי גב באופן כללי ולפריצות דיסק בפרט. היות והכאב הינו עצום בעת פריצה אקוטית, רוב הפאציינטים ניגשים לקבל זריקת וולטרן שבדר"כ עוזרת לאותו רגע נתון.
אבל מה קורה לאחר מכן? ומה אם הזריקה והתרופות שקיבלנו לא עוזרות?או שאנו לא רוצים לקבל משככים בכלל? ובכן, לרוב הכאב עובר כמספר ימים אחרי, ולאחר טיפול מאד חזק בתרופות משככות כאבים.
קיימים מקרים בהן התרופות לא עוזרות יותר מידי, ולהמשיך לסבול זה ממש לא בא בחשבון...
ישנם תחומים נוספים ברפואה המשלימה שיכולים להוות אלטרנטיבה או השלמה לטיפול הקונבנציונלי, וכן יכולות להוות פתרון מצויין לבעיות נוספות שעתידות להגיע. תחומים כמו: אוסטאופתיה, דיקטר סיני, טווינא, ושיאצו{ הכי מומלץ בעת פריצה אקוטית }, מטפלים בכאב אקוטי באופן שתרופה לא יכולה להתמודד עימו.
אבל למה לנו בכלל להגיע למצב הזה מלחתחילה, כשאפשר למנוע?
כידוע "הגיל עושה את שלו", אבל מה נאמר על העם הסיני שמצליח לשבור שיאים מבחינת "אריכות ימים". באמצעות מודעות בלבד, ניתן למנוע תחלואה עתידית ואורח חיים טוב יותר. ישנן אומנויות כגון: טאי צ'י, צ'י קונג, יוגה ודואין שיכולים לסייע לגוף ליצור תהליכים ותנועה ובכך להניע צ'י{אנרגיה}, דם ונוזלים וע"י כך הזנת החוליות והעצמות בגוף בנוזל. בנוסף, לתזונה משמעות מכרעת על הגוף והנפש יחדיו. מרקים ירוקים{בעיקר עם שורשים }, שתייה מרובה של מים, שעועית ירוקה /שחורה, יכולים לחזק מאד את הכליות שאחראיות על הזנת הגוף במים ונוזלים ובהחלט מחזקות את החוליות.
בברכת רפואה שלמה
מטפל שיאצו בכיר
"התחדשות"-קליניקה לרפואה משלימה
דרך העצמאות 40,בנין טופ רסקו,קומה ב
יהוד