האורז הינו צמח המשמש כמזון ליותר ממחצית אוכלוסית העולם. זהו הגידול השלישי בנפיצותו בעולם. ישנם אלפי זנים של אורז, לא כולם כמובן ראויים לאכילה. האורז מכיל כ- 85% פחמימות, ויטמיני B, זרחן, אשלגן ומגנזיום.
אורז בר - אורז בר הוא בכלל אל אורז אלא קטנייה. צבעו של האורז בר חום כהה עד שחור ואורך כל גרגיר כסמ'. אורז הבר גדל באגמים או בנחלים בעלי זרימה איטית בצפון ארה"ב ובקנדה.
אורז פרא - תערובת של 3-4 סוגי אורז - חום מלא, אדום מלא, שחור קצר ואורז בר.
אורז מלא - שלא הוסרה ממנו השכבה הפנימית של הקליפה. ערכו התזונתי גבוהה מזה של האורז הלבן.
אורז בסמטי - בעל גרגרים מאורכים. מקורו בהרי ההימליה. מבחינת ערך תזונתי נמצא בין האורז הלבן לאורז המלא. ניתן למצוא אורז בסמטי מלא. מכל האורזים המלאים הוא הכי "ידידותי" למשתמש.
אורז פרסי - אורז בעל גרגרים ארוכים שמקורו בתאילנד. כדי שהתבשיל יצליח והאורז יצא" אחד אחד" חייבים לשטוף אותו היטב לפני הבישול.
אורז ריזוטו - בעל גרגרים עגולים שמקורו באיטליה. עשיר יותר מרב סוגי האורז בעמילן ולכן מתאים יותר לתבשילים דייסתיים.
אורז סושי - בעל גרגרים עגולים קטנים המניב תבשיל דביק.
אורז פרא עם שעועית ירוקה
3 כוסות אורז פרא
1 שקית שעועית ירוקה
1 סלסלת פטריות שטופות ופרוסות
3 שיני שום כתושות
2 כפות שומשום מלא
3 כות רוטב סויה
מלח ופלפל
מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
בסיר מחממים 2 כפןת שמן ומטגנים קלות את השומשום. מוסיפים את השום ונזהרים שלא לשרוף. מוסיפים את הפטריות ואחרי כדקה את השעועית. מערבבים. מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים עד ריכוך.
. מוציאים עם מצקת את הנוזל המיותר מהשעועית.
מניחים את האורז על השעועית, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20-3- דקות. מדי פעם מערבבים. כשהאורז מוכן מתבלים בסויה.
6 מנות. כל מנה כ- 350 קלוריות.
מנה + סלט ירקות עם כפית שמן = ארוחה עיקרית.
אורז בר - אורז בר הוא בכלל אל אורז אלא קטנייה. צבעו של האורז בר חום כהה עד שחור ואורך כל גרגיר כסמ'. אורז הבר גדל באגמים או בנחלים בעלי זרימה איטית בצפון ארה"ב ובקנדה.
אורז פרא - תערובת של 3-4 סוגי אורז - חום מלא, אדום מלא, שחור קצר ואורז בר.
אורז מלא - שלא הוסרה ממנו השכבה הפנימית של הקליפה. ערכו התזונתי גבוהה מזה של האורז הלבן.
אורז בסמטי - בעל גרגרים מאורכים. מקורו בהרי ההימליה. מבחינת ערך תזונתי נמצא בין האורז הלבן לאורז המלא. ניתן למצוא אורז בסמטי מלא. מכל האורזים המלאים הוא הכי "ידידותי" למשתמש.
אורז פרסי - אורז בעל גרגרים ארוכים שמקורו בתאילנד. כדי שהתבשיל יצליח והאורז יצא" אחד אחד" חייבים לשטוף אותו היטב לפני הבישול.
אורז ריזוטו - בעל גרגרים עגולים שמקורו באיטליה. עשיר יותר מרב סוגי האורז בעמילן ולכן מתאים יותר לתבשילים דייסתיים.
אורז סושי - בעל גרגרים עגולים קטנים המניב תבשיל דביק.
אורז פרא עם שעועית ירוקה
3 כוסות אורז פרא
1 שקית שעועית ירוקה
1 סלסלת פטריות שטופות ופרוסות
3 שיני שום כתושות
2 כפות שומשום מלא
3 כות רוטב סויה
מלח ופלפל
מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
בסיר מחממים 2 כפןת שמן ומטגנים קלות את השומשום. מוסיפים את השום ונזהרים שלא לשרוף. מוסיפים את הפטריות ואחרי כדקה את השעועית. מערבבים. מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים עד ריכוך.
. מוציאים עם מצקת את הנוזל המיותר מהשעועית.
מניחים את האורז על השעועית, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20-3- דקות. מדי פעם מערבבים. כשהאורז מוכן מתבלים בסויה.
6 מנות. כל מנה כ- 350 קלוריות.
מנה + סלט ירקות עם כפית שמן = ארוחה עיקרית.