לאחרונה ניתן לראות בכל מיני מקומות כמו בעיתונות ובמדיה הדיגיטלית שישראל הפכה להיות מדינה בעלת מודעות מאוד גבוהה לצריכת אלכוהול. אם בעבר היינו מסתפקים בבירה מכבי וביין קידוש היום כמות הבירות הזרות בארץ עולה על כל דמיון, כל אחד הפך להיות מומחה ליינות, ובקבוקי וודקות, וויסקי ושמפניה מעטרים כל בר משפחתי.
השינוי הגדול בענף המשקאות בישראל אירע בגלל מספר סיבות. הראשונה, פתיחת השווקים לישראל. בתחילת שנות התשעים החלו לייבא לארץ מספר רב של סוגי בירות בינלאומיות, שגרמו לשוק להיפתח ויצרו בו תחרות. סיבה נוספת היא העלייה מחבר העמים. אין כאן אמירה סטריאוטיפית אלא, העלייה הרוסית גרמה לכך, שחברות רוסיות רבות הכניסו סוגים שונים של משקאות ובכך הגדילו את המלאי בשוק. הסיבה השלישית היא, החברה הישראלית שהפכה מחברה סגפנית לחברת תאוות חיים, והתעוררה תרבות הצריכה ולכן יותר ויותר מוצרים זרים נכנסו ארצה בין היתר, גם בתחום האלכוהול.
בשוק ישנם מספר סוגים של משקאות אלכוהוליים. העיקרי שבהם הוא כמובן הבירה. מדובר במשקה שמגיע או בפחית, או בבקבוק, ואם מדובר בישיבה בפאב, אזי שהיא מגיעה גם בכוס מחבית במזיגה ישירה. ניתן לחלק את הבירות למספר סוגים, ישנן בירות כהות שנחשבות חזקות יותר, קרי רמת אלכוהול גבוהה, מול הבירות הבהירות, שרמת האלכוהול בהם נמוכה יותר. בשוק שולטות הבירות האיריות, ההולנדיות, הבלגיות, וגם גולדסטאר הישראלית, עדיין עושה חיל.
משקה אלכוהלי - יין
משקה אחר שפופלארי מאוד בשוק הישראלי הוא היין. יש מספר סוגי יינות. הם מחולקים לשני צבעים:אדום ולבן. כאשר בכל צבע, יש חלוקה בין יין יבש ליין חצי יבש. היינות הטובים, מגיעים מאירופה ודרום אמריקה. מדובר ביינות מאיטליה, צרפת, פורטוגל, או צ'ילה וארגנטינה. עם זאת, אסור לשכוח את היינות הישראלים, של ירדן, תבור, חברון והגולן.
משקאות אחרים שגם כן נפוצים בישראל, הם הוויסקי, שמגיעים מאירלנד, סקוטלנד או ארה"ב, הוודקות, הרוסיות או אבסולוט השבדית, וכמובן משקאות מעורבבים, קרי, ליקרים וקוקטיילים שונים.
מי שמעוניין ללמוד עוד על תחום המשקאות ולהכיר אותו בצורה מעמיקה, מומלץ מאוד שיפנה לקורס ברמנים,הקורס יקנה לו ידע רב ויכין אותו לעבודה בתור ברמן מקצועי בפאב.
השינוי הגדול בענף המשקאות בישראל אירע בגלל מספר סיבות. הראשונה, פתיחת השווקים לישראל. בתחילת שנות התשעים החלו לייבא לארץ מספר רב של סוגי בירות בינלאומיות, שגרמו לשוק להיפתח ויצרו בו תחרות. סיבה נוספת היא העלייה מחבר העמים. אין כאן אמירה סטריאוטיפית אלא, העלייה הרוסית גרמה לכך, שחברות רוסיות רבות הכניסו סוגים שונים של משקאות ובכך הגדילו את המלאי בשוק. הסיבה השלישית היא, החברה הישראלית שהפכה מחברה סגפנית לחברת תאוות חיים, והתעוררה תרבות הצריכה ולכן יותר ויותר מוצרים זרים נכנסו ארצה בין היתר, גם בתחום האלכוהול.
בשוק ישנם מספר סוגים של משקאות אלכוהוליים. העיקרי שבהם הוא כמובן הבירה. מדובר במשקה שמגיע או בפחית, או בבקבוק, ואם מדובר בישיבה בפאב, אזי שהיא מגיעה גם בכוס מחבית במזיגה ישירה. ניתן לחלק את הבירות למספר סוגים, ישנן בירות כהות שנחשבות חזקות יותר, קרי רמת אלכוהול גבוהה, מול הבירות הבהירות, שרמת האלכוהול בהם נמוכה יותר. בשוק שולטות הבירות האיריות, ההולנדיות, הבלגיות, וגם גולדסטאר הישראלית, עדיין עושה חיל.
משקה אלכוהלי - יין
משקה אחר שפופלארי מאוד בשוק הישראלי הוא היין. יש מספר סוגי יינות. הם מחולקים לשני צבעים:אדום ולבן. כאשר בכל צבע, יש חלוקה בין יין יבש ליין חצי יבש. היינות הטובים, מגיעים מאירופה ודרום אמריקה. מדובר ביינות מאיטליה, צרפת, פורטוגל, או צ'ילה וארגנטינה. עם זאת, אסור לשכוח את היינות הישראלים, של ירדן, תבור, חברון והגולן.
משקאות אחרים שגם כן נפוצים בישראל, הם הוויסקי, שמגיעים מאירלנד, סקוטלנד או ארה"ב, הוודקות, הרוסיות או אבסולוט השבדית, וכמובן משקאות מעורבבים, קרי, ליקרים וקוקטיילים שונים.
מי שמעוניין ללמוד עוד על תחום המשקאות ולהכיר אותו בצורה מעמיקה, מומלץ מאוד שיפנה לקורס ברמנים,הקורס יקנה לו ידע רב ויכין אותו לעבודה בתור ברמן מקצועי בפאב.