הסלק
הסלק שייך למשפחת הסלקיים. הוא ירק שורש ומקור טוב לוויטמיני B, חומצה פולית, ויטמין A, זרחן, סידן, ברזל, מגנזיום. במקור הוא הגיע מדרום אירופה אך היום מגדלים אותו בכל העולם. ברפואה הסינית נחשב הסלק למחזק דם יעיל. הסלק עושה טוב למערכת העיכול והוא יעיל כנגד עצירויות. בנוסף מיחסים לסלק תכונות אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות.
כל הסלק נועד למאכל, גם העלים (מנגולד) וגם השורש.
כדי לשמור על הערכים התזונתיים כדאי לבשל את הסלק עם הקליפה (לשטוף היטב לפני הבישול!!). אחרי שהסלק מבושל הקליפה משתחררת בקלות רבה.
לא להיבהל - אחרי אכילת סלק היציאות יכולות להיצבע אדום.
לחולי הסוכרת - הסלק מכיל סוכר ואין להתייחס אליו כאל ירק.
בסלק אחד בינוני יש 45 קלוריות ו 9 גר' פחמימות.
אורז בסמטי אדום
1 כוס אורז בסמטי
1 בצל קצוץ דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 סלק אדום גדול קצוץ קטן
מלח, כמון, פלפל לבן
לחמם בסיר כף שמן, להוסיף הבצל ודקה אח"כ את הסלק. לטגן עד שהבצל הופך שקוף. להוסיף תבלינים ואת העגבניות ולבשל מספר דקות. להוסיף 2 כוסות מים רותחים ואת האורז. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל עד לאידוי המים.
4 מנות. כל מנה מכילה כ- 240 קלוריות
סלט סלק בסיסי
1 סלק גדול חתוך לקוביות
חופן שמיר
לימון - מיץ
2 שיני שום כתושות
כפית שמן זית
מלח
לערבב את כל החומרים.
כל הסלט מכיל כ- 180 קלוריות
קציצות מנגולד ועוף טחון
1/2 קג' עלי מנגולד מופרדים מהגבעולים קצוצים גס, ואת הגבעולים לקצוץ דק.
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות פירורי לחם
100 גר' עוף טחון
1 ביצה
3 שיני שום
1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
מערבבים את כל החומרים, יוצרים קציצות עם ידיים משומנות ואופים בתנור.
כל הכמות מכילה כ- 800 קלוריות. חלקו במספר הקציצות שיצאו לכם.
הסלק שייך למשפחת הסלקיים. הוא ירק שורש ומקור טוב לוויטמיני B, חומצה פולית, ויטמין A, זרחן, סידן, ברזל, מגנזיום. במקור הוא הגיע מדרום אירופה אך היום מגדלים אותו בכל העולם. ברפואה הסינית נחשב הסלק למחזק דם יעיל. הסלק עושה טוב למערכת העיכול והוא יעיל כנגד עצירויות. בנוסף מיחסים לסלק תכונות אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות.
כל הסלק נועד למאכל, גם העלים (מנגולד) וגם השורש.
כדי לשמור על הערכים התזונתיים כדאי לבשל את הסלק עם הקליפה (לשטוף היטב לפני הבישול!!). אחרי שהסלק מבושל הקליפה משתחררת בקלות רבה.
לא להיבהל - אחרי אכילת סלק היציאות יכולות להיצבע אדום.
לחולי הסוכרת - הסלק מכיל סוכר ואין להתייחס אליו כאל ירק.
בסלק אחד בינוני יש 45 קלוריות ו 9 גר' פחמימות.
אורז בסמטי אדום
1 כוס אורז בסמטי
1 בצל קצוץ דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 סלק אדום גדול קצוץ קטן
מלח, כמון, פלפל לבן
לחמם בסיר כף שמן, להוסיף הבצל ודקה אח"כ את הסלק. לטגן עד שהבצל הופך שקוף. להוסיף תבלינים ואת העגבניות ולבשל מספר דקות. להוסיף 2 כוסות מים רותחים ואת האורז. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל עד לאידוי המים.
4 מנות. כל מנה מכילה כ- 240 קלוריות
סלט סלק בסיסי
1 סלק גדול חתוך לקוביות
חופן שמיר
לימון - מיץ
2 שיני שום כתושות
כפית שמן זית
מלח
לערבב את כל החומרים.
כל הסלט מכיל כ- 180 קלוריות
קציצות מנגולד ועוף טחון
1/2 קג' עלי מנגולד מופרדים מהגבעולים קצוצים גס, ואת הגבעולים לקצוץ דק.
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות פירורי לחם
100 גר' עוף טחון
1 ביצה
3 שיני שום
1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
מערבבים את כל החומרים, יוצרים קציצות עם ידיים משומנות ואופים בתנור.
כל הכמות מכילה כ- 800 קלוריות. חלקו במספר הקציצות שיצאו לכם.