סלט מאש ובצל
מצרכים ל-2 אנשים
2 כוסות מאש מבושל
1 בצל בינוני
1/2 כפית סומאק
1/4 כפית מלח ים
חצי לימון טרי
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- אם אין לכם מאש מוכן, אפשר לבשל אותו ולהכין את שאר הסלט בינתיים (הוראות הכנה בהמשך).
- לקצוץ את הבצל דק.
- לשים בקערה ולהוסיף את הסומאק והמלח.
- לערבב היטב - אפשר לערבב עם האצבעות עד שכל הבצל מכוסה בסומאק.
- לתת לבצל ולסומאק לעמוד כ-20 דקות.
- להוסיף את המאש המוכן, השמן והלימון ולערבב.
- לתת לסלט לעמוד עוד 10 דקות, לטעום ולהשלים את טעמי התיבול במידת הצורך.
בישול מאש (מניב 3 כוסות)
1 כוס מאש (לברור ולשטוף)
2 כוסות מים
הכנה:
לשים את המאש והמים בסיר ולהרתיח. להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה במשך 40 דקות. בדרך כלל בשלב זה המאש יהיה מבושל דיו (כלומר מתחיל להתפורר אך שומר על צורה יציבה) ואז אפשר להשתמש בו בסלטים ובתבשילים. לא מומלץ לאכול מאש לא מבושל, לכן אם הוא עדיין קשה יש להוסיף עוד מים ולהמשיך בבישול. שימו לב שלא מוסיפים מלח לבישול, המלח מונע מקטניות להיפתח ולהתפורר בזמן הבישול.
בתיאבון!
מצרכים ל-2 אנשים
2 כוסות מאש מבושל
1 בצל בינוני
1/2 כפית סומאק
1/4 כפית מלח ים
חצי לימון טרי
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- אם אין לכם מאש מוכן, אפשר לבשל אותו ולהכין את שאר הסלט בינתיים (הוראות הכנה בהמשך).
- לקצוץ את הבצל דק.
- לשים בקערה ולהוסיף את הסומאק והמלח.
- לערבב היטב - אפשר לערבב עם האצבעות עד שכל הבצל מכוסה בסומאק.
- לתת לבצל ולסומאק לעמוד כ-20 דקות.
- להוסיף את המאש המוכן, השמן והלימון ולערבב.
- לתת לסלט לעמוד עוד 10 דקות, לטעום ולהשלים את טעמי התיבול במידת הצורך.
בישול מאש (מניב 3 כוסות)
1 כוס מאש (לברור ולשטוף)
2 כוסות מים
הכנה:
לשים את המאש והמים בסיר ולהרתיח. להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה במשך 40 דקות. בדרך כלל בשלב זה המאש יהיה מבושל דיו (כלומר מתחיל להתפורר אך שומר על צורה יציבה) ואז אפשר להשתמש בו בסלטים ובתבשילים. לא מומלץ לאכול מאש לא מבושל, לכן אם הוא עדיין קשה יש להוסיף עוד מים ולהמשיך בבישול. שימו לב שלא מוסיפים מלח לבישול, המלח מונע מקטניות להיפתח ולהתפורר בזמן הבישול.
בתיאבון!