אם בניתים טאבון בחצר לצד הסוכה, תוכלו להכין בו עם הזאטוטים פיתות בשרניות ורכות. אם אין לכם טאבון גם התנור הביתי יספיק.
החומרים: 3 כוסות קמח לבן, 2 כפות (גדושות) שמרים טריים, כף סוכר, כף מלח, 3 כפות שמן, מי ברז לפי הצורך (כוס - כוס וחצי).
ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
2. יוצקים את השמן וחצי כוס מים וממשיכים לערבב
3. מוסיפים את המלח ומים (ככל שנדרשים) ומערבבים במשך 10 דקות (בידיים, או במעבד מזון) את הבצק.
חשוב לא להרפות מהבצק במשך 10 דקות, והזאטוטים על פי רב אוהבים את המשרה הזו ונרתמים אליה בחדווה. אפשר להרביץ לבצק, לקמט אותו, להכניס לו אגרופים וכו'. (תוציאו עליו את כל הכעסים שלכם).
4. מניחים לבצק לנוח במשך חצי שעה לפחות (אפשר גם שעה)ולתפוח בקערה (אפשר לכסות במגבת יבשה או בניילן נצמד אם רוצים)
5. כעבור חצי שעה מרביצים בידיים רטובות ומכים את הבצק שוב (כשתיים עד שלוש דקות) - וכל המרבה הרי זה משובח.
6. מחלקים את הבצק לכדורים (בגודל ביצה) ומגלגלים כל כדור עם שתי ידיים, עד שמתקבל כדור טניס חלק ועגול.
7. מניחים את הכדורים לתפוח על השיש למשך רבע שעה לפחות. ובינתיים מחממים את התנור ל- 200 מעלות חום.
8. מחפים תבנית בנייר פרגמנט (מי שרוצים יכולים להשתמש באריח אבן)
9. מפדרים את כדור הבצק במעט קמח, מניחים על נייר הפרגמנט ושוטחים אותו בידיים עד לקבלת פיתה בעובי ובגודל הרצוי (אל תשטחו פיתות דקות!)
10. כשהתנור הגיע לחום של 200 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים במשך 10 - 15 דקות. עד שהפיתה משחימה.
11. מוציאים את הפיתה מהתנור ומניחיםלה להתקרר על מגבת יבשה ונקייה, ובינתיים מכניסים לאפיה את הפיתה הבאה בתור.
לא רצוי לאפות יותר משתי פיתות בו זמנית.
אחרי שהפיתות מתקררות מעט, אפשר לחצות ולמלות אותן כיד הדימיון הטובה.
החומרים: 3 כוסות קמח לבן, 2 כפות (גדושות) שמרים טריים, כף סוכר, כף מלח, 3 כפות שמן, מי ברז לפי הצורך (כוס - כוס וחצי).
ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
2. יוצקים את השמן וחצי כוס מים וממשיכים לערבב
3. מוסיפים את המלח ומים (ככל שנדרשים) ומערבבים במשך 10 דקות (בידיים, או במעבד מזון) את הבצק.
חשוב לא להרפות מהבצק במשך 10 דקות, והזאטוטים על פי רב אוהבים את המשרה הזו ונרתמים אליה בחדווה. אפשר להרביץ לבצק, לקמט אותו, להכניס לו אגרופים וכו'. (תוציאו עליו את כל הכעסים שלכם).
4. מניחים לבצק לנוח במשך חצי שעה לפחות (אפשר גם שעה)ולתפוח בקערה (אפשר לכסות במגבת יבשה או בניילן נצמד אם רוצים)
5. כעבור חצי שעה מרביצים בידיים רטובות ומכים את הבצק שוב (כשתיים עד שלוש דקות) - וכל המרבה הרי זה משובח.
6. מחלקים את הבצק לכדורים (בגודל ביצה) ומגלגלים כל כדור עם שתי ידיים, עד שמתקבל כדור טניס חלק ועגול.
7. מניחים את הכדורים לתפוח על השיש למשך רבע שעה לפחות. ובינתיים מחממים את התנור ל- 200 מעלות חום.
8. מחפים תבנית בנייר פרגמנט (מי שרוצים יכולים להשתמש באריח אבן)
9. מפדרים את כדור הבצק במעט קמח, מניחים על נייר הפרגמנט ושוטחים אותו בידיים עד לקבלת פיתה בעובי ובגודל הרצוי (אל תשטחו פיתות דקות!)
10. כשהתנור הגיע לחום של 200 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים במשך 10 - 15 דקות. עד שהפיתה משחימה.
11. מוציאים את הפיתה מהתנור ומניחיםלה להתקרר על מגבת יבשה ונקייה, ובינתיים מכניסים לאפיה את הפיתה הבאה בתור.
לא רצוי לאפות יותר משתי פיתות בו זמנית.
אחרי שהפיתות מתקררות מעט, אפשר לחצות ולמלות אותן כיד הדימיון הטובה.
בישולים עם ילדים
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר מודיעין
המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר מודיעין