במשך שנים היה לי פחד מהכנת סלטים שאינם סלטי ירקות פשוטים - הנחתי כי הכנת סלט דורשת הכנות רבות בשלבים שונים, ולכן פשוט נמנעתי מהתהליך.
לאחרונה, אני מתעמתת עם הפחד הבלתי מוסבר, ובתהליך איטי ויסודי צוברת לי רשימה של סלטים קלים להכנה אשר הופכים את הארוחה לצבעונית ומהנה.
סלט כרוב אדום במיונז הנו אחד מהראשונים שבסדרה, ואף על פי שאינו מצטייןי באלגנטיות רבה הוא מגלם בו את כל היתרונות האחרים שיכולים להיות לסלט: טעים, מזין, דל קלוריות, וקל להכנה באופן מגוחך.
אז.. להלן המתכון:
חומרים:
• ראש כרוב אדום
• 2 כפות חומץ
• כפית סוכר
• כפית מחוקה של מלח
• לימון אחד
• שן שום כתושה
• 2 כפות מיונז (רגיל או קל)
הוראות הכנה:
• מנקים את הכרוב מהעלים החיצוניים, חותכים אותו לרבעים ומנקים את הליבה הקשה.
• חותכים את הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות
• מתבלים את הכרוב במלח, סוכר, חומץ, לימון ושום, ומערבבים את הכל יחד
• מניחים לחצי שעה בצד. בזמן זה הכרוב יתרכך ויוציא מעט נוזלים, והחומרים יגבשו להם טעם אחיד.
• מוסיפים את המיונז ומערבבים היטב, והסלט מוכן להגשה.
הולך מצויין ליד שניצל או המבורגר טרי!
לאחרונה, אני מתעמתת עם הפחד הבלתי מוסבר, ובתהליך איטי ויסודי צוברת לי רשימה של סלטים קלים להכנה אשר הופכים את הארוחה לצבעונית ומהנה.
סלט כרוב אדום במיונז הנו אחד מהראשונים שבסדרה, ואף על פי שאינו מצטייןי באלגנטיות רבה הוא מגלם בו את כל היתרונות האחרים שיכולים להיות לסלט: טעים, מזין, דל קלוריות, וקל להכנה באופן מגוחך.
אז.. להלן המתכון:
חומרים:
• ראש כרוב אדום
• 2 כפות חומץ
• כפית סוכר
• כפית מחוקה של מלח
• לימון אחד
• שן שום כתושה
• 2 כפות מיונז (רגיל או קל)
הוראות הכנה:
• מנקים את הכרוב מהעלים החיצוניים, חותכים אותו לרבעים ומנקים את הליבה הקשה.
• חותכים את הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות
• מתבלים את הכרוב במלח, סוכר, חומץ, לימון ושום, ומערבבים את הכל יחד
• מניחים לחצי שעה בצד. בזמן זה הכרוב יתרכך ויוציא מעט נוזלים, והחומרים יגבשו להם טעם אחיד.
• מוסיפים את המיונז ומערבבים היטב, והסלט מוכן להגשה.
הולך מצויין ליד שניצל או המבורגר טרי!
זמן הכנות:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.