ובכן מה בדיוק הקשר בין סינון אבנית להרתחה?
התשובה היא פשוטה,בעת ההרתחה האבנית שוקעת כך שניתן להשתמש בחלק העליון של המייחם
ובכך השגנו מים ללא אבנית כלומר "סינון האבנית" עבד.
ניתן להשתמש במים אלה למגהץ קיטור ולעוד שימושים היות והאבנית שקעה כבר והאבנית לא יודעת לשקוע פעמיים,המים חופשיים מאבנית.
אך לצערי עובדה זו אינה לגמרי נכונה ,להלן מספר עובדות שכדאי לדעת על מים מורתחים :
1) בבדיקת קושיות המים אנו מגלים שרמת הקשיות לפני ההרתחה ואחריה זהות
2) בבדיקת רמת יחסי הגבה (PH) התגלה שוויון מוחלט לפני ההרתחה ואחריה
3) בהרתחה חוזרת של המים המורתחים לא התגלו משקעי אבנית
4) בבניית טמפרטורת קיטור במים שכבר הורתחו התגלתה שקיעת אבנית מחודשת
ועתה נסביר את הסעיפים ויפתח לפנינו פן חדש לעולם האבנית,ההסברים הם בהתאמה לסעיפים
1) שוויון בקושיות סותר את ההנחה שקיים קשר הכרחי בין קושיות המים לאבנית.
2) שוויון PH סותר את ההנחה שהוצאת האבנית מורידה את יחס ההגבה.
3) מצאנו סוג של פתרון המוביל להנחה שאבנית לא שוקעת פעמיים
4) כשמעלים את הטמפרטורה לרמות של קיטור ומעלה נוצר מן אפקט של "יש מאין"
נוצרת אבנית בזמן שאנו יודעים שהאבנית כבר שקעה.
כשבדקנו את האבנית גילינו ממצא מעניין בתחומים של רתיחה האבנית ששוקעת היא ברובה על בסיס של קלציום ובטמפרטורת קיטור האבנית היא ברובה על בסיס של מגנזיום.
מכאן ששיטת סבתא בסינון אבנית אמנם האירה את עיננו ונתנה לנו להבין רבות ברזי האבנית ,השיטה איננה יעילה לכל האפליקציות.
התשובה היא פשוטה,בעת ההרתחה האבנית שוקעת כך שניתן להשתמש בחלק העליון של המייחם
ובכך השגנו מים ללא אבנית כלומר "סינון האבנית" עבד.
ניתן להשתמש במים אלה למגהץ קיטור ולעוד שימושים היות והאבנית שקעה כבר והאבנית לא יודעת לשקוע פעמיים,המים חופשיים מאבנית.
אך לצערי עובדה זו אינה לגמרי נכונה ,להלן מספר עובדות שכדאי לדעת על מים מורתחים :
1) בבדיקת קושיות המים אנו מגלים שרמת הקשיות לפני ההרתחה ואחריה זהות
2) בבדיקת רמת יחסי הגבה (PH) התגלה שוויון מוחלט לפני ההרתחה ואחריה
3) בהרתחה חוזרת של המים המורתחים לא התגלו משקעי אבנית
4) בבניית טמפרטורת קיטור במים שכבר הורתחו התגלתה שקיעת אבנית מחודשת
ועתה נסביר את הסעיפים ויפתח לפנינו פן חדש לעולם האבנית,ההסברים הם בהתאמה לסעיפים
1) שוויון בקושיות סותר את ההנחה שקיים קשר הכרחי בין קושיות המים לאבנית.
2) שוויון PH סותר את ההנחה שהוצאת האבנית מורידה את יחס ההגבה.
3) מצאנו סוג של פתרון המוביל להנחה שאבנית לא שוקעת פעמיים
4) כשמעלים את הטמפרטורה לרמות של קיטור ומעלה נוצר מן אפקט של "יש מאין"
נוצרת אבנית בזמן שאנו יודעים שהאבנית כבר שקעה.
כשבדקנו את האבנית גילינו ממצא מעניין בתחומים של רתיחה האבנית ששוקעת היא ברובה על בסיס של קלציום ובטמפרטורת קיטור האבנית היא ברובה על בסיס של מגנזיום.
מכאן ששיטת סבתא בסינון אבנית אמנם האירה את עיננו ונתנה לנו להבין רבות ברזי האבנית ,השיטה איננה יעילה לכל האפליקציות.
גל-על מאמינה שאיכות מי הברז בארץ מעולה ואף עולה ברוב המקרים על מים מינרלים טבעיים ו מטהרי מים למיניהם.
גל-על נותנת בעיקר פתרונות של נוחות,אסתטיות וחסכון בכסף ע"י מניעת נזקי אבנית וצלילות המים.
גל-על נותנת בעיקר פתרונות של נוחות,אסתטיות וחסכון בכסף ע"י מניעת נזקי אבנית וצלילות המים.