כידוע, בימינו פינות אוכל הן בדרך כלל חלק בלתי נפרד מן המטבח. אם כחלק מהתכנון המקורי ואם כשיפוץ שנעשה מאוחר יותר, פינות אוכל נבנות בהמשך למטבח ועיצובן קשור קשר הדוק לעיצוב המטבח. קשר זה חשוב במיוחד בכל הנוגע למשטח העבודה של המטבח, הנקרא בפי העם " שיש " ושמאז ומעולם היה אחד האלמנטים המרכזיים במטבח. בחירת שיש מסוים והעדפתו על פני שיש אחר נעשית לרוב הן משיקולים עיצוביים והן משיקולים תקציביים; לעתים משמש שיש גם לחיפוי קירות המטבח, ואז אפשר גם להשתמש באותו שיש לעיצובן של אותן פינות אוכל המשמשות כהמשך פונקציונלי של המטבח.
יש לזכור שמשטח שיש העשוי מחומר משובח קל מאוד לניקוי, ניתן להעמיד עליו סירים חמים, אפשר להרטיבו ללא חשש וכמו כן ניתן להעמיד עליו בבטחה מכשירים חשמליים וכלי עבודה הנחוצים במטבח. על ידי חחיבור בין פינות אוכל למשטח שיש ניתן ליצור שטח עבודה רציף, גדול ונוח.
אחד היסודות החשובים ביותר בעיצוב המטבח הוא הנוחיות של המשתמשים בו. פינות אוכל יכולות להיות מחוברות חיבור ישיר למשטח שיש במטבח וכך יווצר ביניהם חיבור נוח ויורחב אזור העבודה במטבח.
רוצים לדעת עוד? כנסו לאתר פינות אוכל עץ המשאלות
פינות אוכל מחייבות ריהוט שיהיה גם חסכוני במקום וגם נוח. הפתרון המקובל והרגיל הוא הצבתו של שולחן אוכל וסביבו כסאות, ולעתים ניתן למצוא פינות אוכל המכילות גם שידה או ארון כלים. אפשרות מעניינת נוספת החוסכת במקום הוא שימוש בספסלים לצידי השולחן במקום בכסאות. על ספסלים כאלו ניתן להניח מזרונים שיהפכו את הישיבה עליהם לנוחה ונעימה. מזרונים אלו יכולים להיות מחומרים שונים - מזרונים בעלי מילוי סינתטי, או מזרונים במילוי ספוג, או במילוי מרכיבים טבעיים. רצוי כמובן שעיצובם של מזרונים כאלה יהיה מתאים לעיצוב הכולל של פינות אוכל - בדרך כלל משתמשים לציפוי מזרונים כאלה בבד עמיד וחזק, שניתן לשבת עליו שעות רבות מבלי שייקרע או יינזק. הציפוי של מזרונים אלו חייב להיות רחיץ ולא רגיש ללכלוך ולכתמים, שכן פינות אוכל שבהן מתכנסת כל המשפחה על ילדיה הן מקום "מועד לפורענות". יש להקפיד אפוא על שימוש בבדים שניתן להסירם בקלות מאותם מזרונים המשמשים לישיבה על הספסלים