דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הלוחש לכלבים, אילוף כלב או פשוט חינוך 

מאת    [ 16/11/2008 ]

מילים במאמר: 479   [ נצפה 5241 פעמים ]

היש דבר כזה פסיכולוגיה לכלבים? האם אפשר לשבת עם הכלב ולשאול אותו לבעיותיו? סביר להניח שהכלב לא יספר.
חינוך כלב דרך הבנת ההתנהגות הזואולוגית שלו הוא חינוך נכון. הכלב הוא חיה חברתית, החיה בלהקות. הישרדותו של הכלב תלוי בלהקה שאליה הוא שייך ובציד המשותף ללהקה הזו. כדי שחברי הלהקה יבינו זה את זה, פיתח הכלב שפה הבאה לידי ביטוי דרך חוש הריח, שפת הגוף וצורות ווקליות שונות לדוגמה נביחות, נהמות ועוד.
כדי לשנות בעיות התנהגותיות של הכלב אנו צריכים להבין קודם כל את שפתו של הכלב ומה שהוא אומר לנו. לדוגמה: אנו באים הביתה והכלב רץ לעברנו, מקשקש בזנב וקופץ עלינו. רוב האנשים מבינים התנהגות זו כמחוות אהבה. הכלב שמח לראות אותנו. מחווה זו בעצם אומרת בשפה הכלבית קביעת מעמד. הכלב בסיטואציה זו רוצה להזכיר לנו שהוא יותר דומיננטי מאתנו ועלינו לתת לו את הכבוד הראוי לו.
נשאלת השאלה איך אנו יודעים שזו לא מחווה של אהבה אלה קביעת מעמד..מתוך תצפיות בהתנהגות כלבים בינם לבין עצמם. מנהיג להקה בלהקה כלבית בטבע לעולם לא ייתן שיקפצו עליו כי זהו סימן לחוסר כבוד לו ולגופו.
חוסר הבנה של שפת הכלב הוא דבר שבשגרה. רוב האנשים, גם בעלי הכלבים אינם מבינים את שפת הכלב. כדי להבין את הכלב צריך ללמוד את הבעות גופו, את הקולות שהוא משמיע והמגעים שלו עם כלבים אחרים.
כאשר קיימת הבנה בסיסית של השפה הכלבית ושל הצרכים של הכלב ניתן לשנות התנהגויות המפריעות לנו. בעצם עיקר בעיות ההתנהגות של הכלב, נוצרות בשל חוסר ההבנה בננו ובין כלבינו. בעבודה שלי עם בעלי הכלבים והכלבים אני מלמדת את הבעלים להבין את שפת הכלב ודרך זה לחנכו. בהמשך לדוגמה, אם קפיצת הכלב מסמלת בשביל הכלב שהוא בעל המעמד הגבוה יותר בלהקה, אז אולי אפשר למנוע מהכלב לקפוץ עלינו? בדרך זו אנו נקבע את ההיררכיה בלהקה/במשפחה שלנו ולא הכלב. דוגמה זו היא כמובן אחת מיני רבות. אך כשאנו מבינים מה משמעות ההתנהגות של הכלב אנו גם יכולים להגיב נכון על התנהגותו וכך גם לשנותה.
צריך לזכור שכלב הוא חיה אחרת. הוא רואה את העולם בעיקר דרך חוש הריח שלו. הוא אינו אדם. הוא אומנם מהווה שותף וחבר אך גם לו יש את הצרכים שלו.
עולם הכלב מבוסס על ארבעה אינסטינקטים: רבייה, ציד, שמירה ואינסטינקט סוציאלי. כל מגוון ההתנהגויות של הכלב מבוססים על האינסטינקטים אלה. כאשר המעמדות בלהקה או ההיררכיה משרתים את תחושת הביטחון ואת תחושת ההישרדות של הכלב. לכן קיומה של היררכיה ברורה בלהקה חשובה מאד. כלבי בית רואים בנו, המשפחה כלהקה שלהם. לכן חייבת להיות היררכיה גם במערכת היחסים אתנו, בני האדם.
השאלה היא כמובן מי מנהיג הלהקה הכלב שלי או אני? כלב שאינו רואה בבעליו את מנהיג הלהקה, לוקח תפקיד זה על עצמו. כך מתחילות "בעיות ההתנהגות".
למידת שפת הכלב ועבודה נכונה עם הכלב עוזרת ביצירת היררכיה נכונה. כאשר אנחנו האנשים לומדים לקחת את התפקיד המנהיג, אנו מספקים לכלבנו את תחושת הביטחון שהוא צריך וגם זוכים לכבוד הראוי, להקשבה ולצייתנות של כלבנו.

תקשורת אמיתית בין האדם לכלב, המבוססת על הבנת שפת הכלב וטבעו תיצור קשר של כבוד הדדי והרמוניה.

עופרי המפה שוחט
יועצת להתנהגות הכלב ומחנכת כלבים.
את הכשרתי רכשתי בארץ, בגרמניה ובארצות הברית. הכשרתי כוללת פתרון בעיות התנהגות, חינוך כלבי שירות ועזר וחינוך כלבים וגורים המבוסס על שפת הכלב וטבעו.
אזור ירושלים ומודיעין
052-6999455
http://www.kelev.net
info@kelev.net



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב