דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סטרואידים ותופעות לוואי 

מאת    [ 21/11/2008 ]

מילים במאמר: 953   [ נצפה 5633 פעמים ]

מתוך הספר: "סטרואידים כל מה שרצית לדעת - ולאהעזת לשאול!"

כתבה זו נכתבה היות וישנם ספורטאים רבים (בכלמקצי הספורט), אשר עושים שמוש בתרופות הנ"ל, ולא למטרות בריאותיות "אם אתם מביניםלמה אני מתכוון"?!

מהם סטרואידים? סטרואידים אנבוליים / אנדרוגניים הינם חומרים סינטטיים המקושריםלהורמון המין הגברי טסטוסטרון (TESTOSTERONE) הורמון שבין היתר גורם לגברים להיותגדולים יותר שרירים יותר ושעירים יותר מבנות המין השני - הנשים. כמו גם, הסיבהשלגברים יש בדרך כלל קול עמוק יותר מאשר לנשים.

הטסטוסטרון מיוצר בגופם שלשני המינים (גברים ונשים). אצל הגבר בתאי לידינג, הניקראים בעברית תאי הביניים, אשרמצויים באשכים ואצל האישה בשחלות. בבלוטות יותרת הכליה של שני בני המינים אולםההבדל הוא שאצל הגברים מיוצר יותר טסטוסטרון ומופרש פחות ממנו, לחומריםאנבוליים / אנדרוגניים יש מספר השפעות עיקריים: - סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!

האנדרוגני - מגביר אתהתכונות הזכריות בגוף (כגון: קול עמוק יותר, שעירות, עור שמן, שינויים במבנהובתפקוד איבר המין של הגבר והאישה),שינויים במבנה השלד והשריר, האצה בקצב הגדילה שלהעצמות והשרירים.

האנבולי - בונה רקמות שרירים, תאי השריר גדלים בנפחם וגםבמספרם, גדילה זו של תאי השריר גורמת גם לשריר להיות חזק יותר, פעילות יתר שלבלוטות החלב התת- עוריות וירידה בכמות השומן התת עורית.

רקע:

הסטרואידים האנבוליים הומצאו בשנת 1930 בעיקר בתור תרופה לטיפולבהיפוגונדיזם (HYPOGONADISM), במצב זה האשכים לא מייצרים מספקי טסטוסטרון עבורגדילה, התפתחות ותפקוד מיני.

במהלך 1930 מדענים גילו בניסוי שערכו על חיותמעבדה שסטרואידים אנבוליים גורמים גם לגדילה במבנה השלד ובשרירים. דבר שהוביל מפתחיגוף, אתלטים ומרימי משקולות לשימוש בסטרואידים (תופעות הלוואי לא היו ידועותבזמנו).

תופעות הלוואי:

סטרואידים באים בשתי צורות: טבליות לבליעהוזריקה.

ישנם תופעות לוואי חמורות הנובעות משימוש לא נאות בסטרואידיםאנבוליים / אנדרוגניים לא כל אחד יסבול מתופעות הלוואי באותה צורה. לכן זה כמעטבלתי אפשרי לחזות מה עלול לקרות לאדם עקב השימוש בסטרואידים.


תופעות הלוואי גם משתנות בין הסוגים השונים של הסטרואידים ישנם סוגים חזקים יותר (כמו: אנדרול), וישנם סוגים עדינים יותר (כמו: אוקסנדרולון.(

יש לציין, כי התרופהאשר גורמת לתופעות לוואי מהמרובות ביותר היא: המתנדרוסטנדיון, או בשמות מסחרייםאחרים, כמו: מתן רוסי, מתן טיילנדי, דיאנבול וכ"ו.

ברוב המקרים, אך לאתמיד, ככל שסוג הסטרואיד הינו אפקטיבי יותר כך יהיו תופעות הלוואי חזקות יותר.


כעת אפרט את רוב תופעות הלוואי האפשריות משימוש בסטרואידים אנבוליים:

אקנה:

כל אחד יודע מהו אקנה. זאת היא תופעת לוואי הנפוצהביותר בעת השימוש בסטרואידים אנבוליים. התופעה יכולה להופיע גם אצל אנשים שמעולם לאהיה להם אקנה. האקנה יכולה להופיע לא רק בפנים אלא בכל הגוף בידיים, בגב, בצווארו בכמות גדולה.

התקרחות:

סטרואידים לא גורמים להתקרחות, לעומת זאת הם מאיצים את תהליך ההתקרחות לאלו שעומדים לאבד את שערם בכל מיקרה (בעיקר הסטרואידים האנדרוגניים), לאחר שאתה מאבד את שערך ב- 99 אחוז מהמקרים הוא הלך לתמיד.

אגירת נוזלים:

גם זאת תופעת לוואי נפוצה שקורה בעת השימושבסטרואידים, אגירת נוזלים מתבטא במין נפיחות בצוואר ובאזורים בגוף וגם בפנים . יכולה להיות נפיחות עדינה ויכולה להיות נפיחות חמורה תלוי באדם ובסוג הסטרואידים שצרך.

גינקומסטיה (GYNECOMASTIA):

הופעה של רקמות שומן באזור החזה דבר הנובע מעודף אסטרוגן (הורמון נשי) לאחר הפסקת לקיחת הסטרואידיםייצור הטסטוסטרון נפגע אצל הגבר ורמת האסטרוגן עולה. רקמות השומן נראות כמעייןשדיים אצל הגבר וניתן להסיר אותם רק בניתוח.

אגרסיביות:

אגרסיביות, למרות שישנם אתלטים שרואים בה כדבר טוב לפי טענתם נותן להם לתת אימון יותר אינטסיבי ואף להרים יותר, לעומת זאת אגרסיה גורמת לריבים בינך לבין החברים המשפחה וכל מי שאכפת לך מימנו.

לחץ דם גבוהה:

לחץ דם גבוהה אומנם תופעה שכיחה בעת השימוש בסטרואידים אך אפשרית. לחץ דם גבוהה מלבד מה שהוא גורם כגון: כאבי ראש, טישטוש בראייה, וקשיי נשימה לחץ דם גבוהה עלול להוביל למחלות יותר רציניות.

מחלות לב:

מחקרים מראים שעם השימוש בסטרואידים הסיכון למחלות לב גובר. זה בגלל סטרואידים משפיעים עלרמת הכולסטרול בדם. לאורך זמן הכולסטרול מצטבר וחוסם את העורקים.

אינפוטנציה:

אינפוטנציה מופיעה לאחר השימוש בסטרואידים , בעת השימוש דווקא החשק המיני גובר אולם לעור ירידת רמת הטסטוסטרון בסיום השימוש החשק המיני נעלם ויש בעיה להגיע לזקפה.

רעלים בכבד:

רוב סוגיהסטרואידים גורמים לרעלים בכבד, אומנם בדרגות שונות . ישנם חומרים שאפילו גורמים לגידולים סרטניים בכבד, וכאן מדובר בעיקר בסטרואידים האנדרוגניים, העלולים לגרום למוות.

בעיות בגדילה:

כאשר אנשים שעדיין לא מיצו את יכולת הגדילה שלהם (כגון ילדים , נערים) משתמשים בסוגים מסוימים של סטרואידים הגדילה שלהם מאיטה ואפילו נפסקת. מחמת העבודה שסוגים מסוימים של סטרואידים מאיצים את סגירת לוחות האפיפיזה (לוחות הנימצאים בקצוות העצם המאפשרות את התארכותם).

כאבי ראש:

סטרואידים ועוד תוספים הורמונלים שנמצאים בשימוש של מפתחי גוף יכולים לגרום לאי איזון הורמונלי מה שעלול לגרום לשינוי במערכת האינדוקרינית וכתוצאה עלול להיות תופעה של כאבי ראש כרוניים . לעומת זאת כאבי ראש עלולים להגרם גם עקב לחץ דם גבוהה.

דיפרסיה:

דיכאונות ושינויים במצבי הרוח הינם תופעות שמופיעות לאחר השימוש בסטרואידים אנבוליים . אחד הגורמים לזאת הוא השינויים ברמות הטסטוסטרון והאסטרוגן דבר שמביע לשינויים במצבירוח ואף למצב של אופורייה.

המערכת החיסונית:

מספר סוגי סטרואידים במיוחד אלו על בסיס טסטוסטרון בעת השימוש מחזקים את המערכת החיסונית אולם בתום השימוש המערכת החיסונית נחלשת משום שהגוף באופן מסוים הסתמך על התוספת הסטרואידית .

כאבי בטן:

כאשר צורכים סטרואידים בצורה אוראלית, הגוף עלול להתקשות בתהליך העיכול דבר שגורם לכאבי בטן. ו/או להתבטאות בהקאות, שילשול וסחרחורות .


מהו הגורם לתופעות הלוואי:

הגורם הגדול ביותר לתופעות הלוואי הוא חוסר ידע . מפתחי גוף אשר לוקחים כדורים או זריקות בלא ידע על השימוש הנאות המינון הנכון וכדומה ישנם סוגים של סטרואידים שעם השימוש הנכון אפשר להימנע מתופעות לוואי בכלל.


* סטרואידים הינם חומרים בלתי חוקיים ומיועדים לשימוש רפואי בלבד הם מאוד מסוכנים ועלולים לגרום למוות.

חשוב להדגיש, כי אם הינך כבר נוטל תרופות אילו, עלייך לאכול ולהיתאמן באופן מתאים. ומומלץ לבצע את תהליך הדהטוקסיפיקציה (ניקוי הגוף מרעלים), ראה מאמר באתר זה.

ד"ר קובי עזרא (Ph.D) מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן אישי. מכין ספורטאים ודוגמנים לקראת תחרויות ומופעים. כתב את הספרים: 1. אבן הפינה בתחום פיתוח גוף. 2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי. 3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול! הורמון גדילה. לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב