דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


תפוח מצופה סוכר אדום ממתק נוסטלגי מבית מתוק מתוק 

מאת    [ 07/12/2008 ]

מילים במאמר: 370   [ נצפה 11610 פעמים ]

*הכמות מתאימה לעד 15 תפוחים בינוניים:

חומרים :

1. 15 תפוחים בינוניים עד קטנים מסוג גרנד סמיט- החמוצים (חשוב שלא יהיו גדולים כיון שאז הם כבדים על המקל)

2. 15 מקלות מעץ עבים (לא מקלות של שיפודים כיון שהם דקים מידי)

3. 3 כוסות מים

4. 8 כוסות סוכר

5. 1 כוס סירופ תירס- להשיג בחנויות המתמחות באפיה

 6. 1 כוס גלוקוזה- להשיג בחנויות המתמחות באפיה

 7. לא חובה- 2 כפות צבע מאכל טבעי ממקור סלק אדום ורוד- לא ניתן להשיג בחנויות רק מהספק בכמות גדולה, אפשר להשאיר את התפוח מצופה בסוכר בצבעו הטבעי- צבע קרמל ענברי מקסים

 אופן ההכנה

1.את התפוחים יש לשטוף ולקרצף (כדי להסיר את הדונג שעוטף את התפוחים אם לא מסירים הסוכר לא נדבק) ליבש טוב, ולנעוץ מקל בחלקו התחתון עד לאמצע התפוח, לנגב רטיבות אם יש כתוצאה מהנעיצה! 2.להכין קערה גדולה עם מי קרח בצד 3.בסיר עמוק בינוני- לאפשר טבילה של התפוחים מאוחר יותר(לא רחב וקצר) מכניסים את המים,הסוכר,הגלוקוזה,וסירופ התירס על הגז לערבב להביא לרתיחה ולהתחיל לבשל, במהלך הבישול לנקות עם כף עץ בלבד ( כף מתכת מוליכה חום ולשימוש זה לא מתאימה) את הדפנות להסיר גבישי סוכר כדי שלא יחרכו, להמשיך לערבב מידי פעם, עד שמגיעם לטמפרטורה של 150 מעלות,(לאחר כ-10 דקות) ניתן להשתמש במדחום שמתאים לסוכר בלבד, אסור להשתמש במדחום רגיל כיון שהוא יתפוצץ, למי שאין מדחום: לצקת בעזרת הכף בלילה לתוך קערת המים הקרים ומה שאמור לקרות הוא- נוצר כדור קטן כמו זכוכית שניתן לגעת בו , במהלך הערבוב לקראת סוף הבישול (חוץ מהריח המטריף של סוכריות) מרגישים שהסירופ הופך מנוזל לסירופ סמיך, זה השלב שניתן להוסיף את צבע המאכל הטבעי כ-2 כפות, לאחר שעשינו את מבחן כדור הזכוכית ובשום פנים ואופן לא לפני כיון שהסירופ לא יתקשה: להסיר מהגז ולהניח למספר שניות את תחתית הסיר בתוך קערת המים הקרים (להורדת הטמפרטורה) להמשיך לערבב, להוציא מהמים כעת טובלים כל תפוח בסירופ תוך כדי סיבוב, מסובבים באוויר עוד כמה סיבובים מעל הכיור לטיפטוף השאריות( סוכר שהתגבש ויטפטף לתוך הסירופ יגרום לקרישתו מהר מידי) להניח הפוך (מקל עץ למעלה) ליבוש על נייר אפיה משומן קלות לאחר היבוש(כ-10 דקות)בחדר ממוזג המעטה על התפוחים התקשה(וכשנוקשים עליו יש צליל של זכוכית) עוטפים כל תפוח בצלופן וסוגרים- אם לא עושים זאת הלחות באוויר תגרום לו להיות דביק! להכניס למקרר. המתכון מדויק בעליל !

 המתכון באדיבות חברת "מתוק מתוק" זרים מתוקים וזרי ממתקים לכל מטרה! http://www.matokmatok.co.il

http://www.matokmatok.co.il
טליה נטע לאופמן
טל-072-2335177
פקס-072-2335176
נייד-0544-977217
info@matokmatok.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב