ממקמים את כלי הפונדו עם הרוטב במרכז השולחן. מסביביו שמים את הקערות המכילות את התוספות השונות אותן טובלים ברוטב השוקולד.כל סועד מקבל מזלג פונדו מיוחד (למרות שגם מזלג רגיל עושה את העבודה) ומתחילים במלאכת הטבילה.
מדי פעם יהיו מעידות ותוספת זו או אחרת תטבע לתוך רוטב השוקולד. ניתן לפתח וריאציות שונות של משחקים חברתיים סביב הפיספוסים שיגרמו לתענוג להיות גם מתוק וגם משעשע.
רעיונות למשחקים: מי שמאבד את תוספתו ברוטב ולא דג אותה בתוך 5 שניות חייב לספר בדיחה, או חייב להאכיל את זה שלידו בתוספת טבולה בעיניים עצומות, או חייב לעשות מעשה או לענות על שאלה (אמת או חובה) של זה היושב מימינו וכך הלאה כיד הדמיון הפרועה...
משחקים סביב הפונדו עובדים תמיד שכן השוקולד והליקר כבר עושים חצי מהעבודה. ובסופו של דבר, עם משחק או בלעדיו, הפונדו מהווה קינוח טעים להפליא, המותאם לכל גיל ולכל אירוע.
יש כלים שונים ומגוונים להכנת הפונדו. יש לוודא שהכלי מותאם לחימום על גז או חשמל, שכן יש להכין את הרוטב מראש לפני שמעמידים את כלי הפונדו על הפתילייה או הנר. אם הכלי אינו מותאם, ניתן להכין את הרוטב בסיר ולהעבירו אח"כ לכלי הפונדו.
הרכיבים לפונדו שוקולד:
350 גרם שוקולד מריר
1 חבילה שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
3 כפות ליקר קפה ליקר תפוזים פינה קולדה ברנדי
אפשרויות לתוספות טבילה בפונדו:
פירות חתוכים:
בננות תפוחים אגסים תותים תפוזים
חתיכות אננס משומר ליצ'י קיווי
מרשמלו
בישקוטים עוגת ספוג צפופה
אופן ההכנה:
שוטפים וחותכים את הפירות ושמים כל תוספת בצלחת נפרדת.
שופכים את החמאה ואת השמנת המתוקה לכלי ומחממים על אש נמוכה מאד. מוסיפים את השוקולד החתוך ומערבבים עד שהשוקולד נמס ללא גושים. מכבים את האש, מוסיפים את הליקר ומערבבים.
שמים את כלי הפונדו במרכז השולחן ומדליקים את הפתילייה או הנר מתחתיו.
ממקמים את צלחות התוספות מסביב לכלי פונדו השוקולד. חלק מהיופי בפונדו זה שלל צבעי הפירות והתוספות הסובבים אותו.
מכאן נשאר רק לטבול, לשחק ולהנות – לא לשכוח מפיות!
זריק - זר שוקולד לכל אירוע טעם וסגנון
זרים מתוקים בכלי מתנה מדליקים
זר מתוק בשילובי שוקולד, פרחים ושאר מתוקים