כולנו שומעים בזמן האחרון על אוכל אורגני, רובינו לא מבינים על מה בדיוק מדובר
ומה ההבדל בין הפירות והירקות הרגילים שאנו קונים במכולת , לבין פירות וירקות אורגנים.
לא רבים היום מכירים כיצד מגדלים היום ירקות. רובם חושבים על שדות ירוקים ואוויר צח. אבל המציאות שונה מאוד. רוב הירקות מגודלים בחממות על קרקע מנותקת, וזה פשוט עציץ גדול מלא בכימיקלים שונים שפשוט גורמים לעגבניות או למלפפונים לגדול במהירות , ולגדלים שהם לעולם לא יגיעו אליהם בצורה טבעית.
דבר זה גורם למספר דברים שרובינו מכירים
1. הירקות נראים גדולים ויפים
2. אין להם אין הטעם והריח של הירקות האמיתים.
3. הם נשמרים בד"כ יותר זמן במקרר.
4. הם מכילים פחות ויטמינים ומינראלים הנחוצים לבריאות שלנו.
5. הם מרוססים ומכילים שרידים של רעלים מסוגים שונים.
החשיבות של המזון האורגני הוא שהוא גודל בצורה טבעית ומכיל את כל מה שהוא צריך להכיל בצורה טבעית, הגידול שלו לא מואץ בתהליכים מלאכותים, לא מרססים אותו ברעלים שונים ובדרך כלל הוא נראה קטן יותר, אך בהרבה יותר טעים מהמוצרים הרגילים הנמכרים בשווקים.
כאשר הירקות גדלים בצורה נורמאלית ורגילה יש להם זמן לקלוט ולהטמיע את כל הויטמינים והמינראלים בגוף הפרי או הירק.
לעומת זאת בפירות והירקות המוזנים בדשנים יעודים רוב הכוח של הפרי הולך לגדילה מהירה , וכפי שכולנו יודעים הפירות האלה נראים גדולים ויפים, אך חסרי טעם.
למען האמת לא נראה שתפוקת הפירות והירקות האורגנים בעולם תגדל מאוד כי שיטת הגידול הזו יוצרת באופן טיבעי פחות פירות וירקות לדונם אדמה , כך שכדי להאכיל את כל אוכלוסית העולם תמיד נצטרך להמשיך ולגדל בחממות ועם דשנים מלאכותים כי עדיף לאכול פירות כאלה מלמות מרעב.
אך תמיד צריך לדעת מה טוב יותר ומה טוב פחות ולהשתדל לבחור באיכות היותר גבוהה לפי מה שיכולתנו הכספית מגיעה.
כיום התחום האורגני פלש גם לתעשית הבצים ובשר העוף והבקר.
לעופות המוגדרים אורגנים ניתן להם לשוטט בחופשיות בחצר ולא בכולובים הצרים והמחניקים. את הפרות הרועות לבד ברמת הגולן כמעט כולנו רואים. וזה נקרא בשר אורגני כלומר פרות שרעו בטבע ולא ברפתות הצפופות והמלוכלכות.
דברים אלה עוזרים להכניס פחות אנטיביוטיקה וזריקות לעופות ולפרות כי הם חיות בתנאים טובים יותר ולכן גם איכות הבשר שלהם גבוהה יותר.
ובמילים אחרות בשר עם פחות רעלים נקי יותר, ובריא יותר.
לסיכום
לא כולנו יכולים לקנות אוכל אורגני כל הזמן אך צריך להשתדל לצרוך אותם מפעם לפעם כדי לדעת איך באמת פירות וירקות צריכים להיות ומה טעמם האמיתי.
ומה ההבדל בין הפירות והירקות הרגילים שאנו קונים במכולת , לבין פירות וירקות אורגנים.
לא רבים היום מכירים כיצד מגדלים היום ירקות. רובם חושבים על שדות ירוקים ואוויר צח. אבל המציאות שונה מאוד. רוב הירקות מגודלים בחממות על קרקע מנותקת, וזה פשוט עציץ גדול מלא בכימיקלים שונים שפשוט גורמים לעגבניות או למלפפונים לגדול במהירות , ולגדלים שהם לעולם לא יגיעו אליהם בצורה טבעית.
דבר זה גורם למספר דברים שרובינו מכירים
1. הירקות נראים גדולים ויפים
2. אין להם אין הטעם והריח של הירקות האמיתים.
3. הם נשמרים בד"כ יותר זמן במקרר.
4. הם מכילים פחות ויטמינים ומינראלים הנחוצים לבריאות שלנו.
5. הם מרוססים ומכילים שרידים של רעלים מסוגים שונים.
החשיבות של המזון האורגני הוא שהוא גודל בצורה טבעית ומכיל את כל מה שהוא צריך להכיל בצורה טבעית, הגידול שלו לא מואץ בתהליכים מלאכותים, לא מרססים אותו ברעלים שונים ובדרך כלל הוא נראה קטן יותר, אך בהרבה יותר טעים מהמוצרים הרגילים הנמכרים בשווקים.
כאשר הירקות גדלים בצורה נורמאלית ורגילה יש להם זמן לקלוט ולהטמיע את כל הויטמינים והמינראלים בגוף הפרי או הירק.
לעומת זאת בפירות והירקות המוזנים בדשנים יעודים רוב הכוח של הפרי הולך לגדילה מהירה , וכפי שכולנו יודעים הפירות האלה נראים גדולים ויפים, אך חסרי טעם.
למען האמת לא נראה שתפוקת הפירות והירקות האורגנים בעולם תגדל מאוד כי שיטת הגידול הזו יוצרת באופן טיבעי פחות פירות וירקות לדונם אדמה , כך שכדי להאכיל את כל אוכלוסית העולם תמיד נצטרך להמשיך ולגדל בחממות ועם דשנים מלאכותים כי עדיף לאכול פירות כאלה מלמות מרעב.
אך תמיד צריך לדעת מה טוב יותר ומה טוב פחות ולהשתדל לבחור באיכות היותר גבוהה לפי מה שיכולתנו הכספית מגיעה.
כיום התחום האורגני פלש גם לתעשית הבצים ובשר העוף והבקר.
לעופות המוגדרים אורגנים ניתן להם לשוטט בחופשיות בחצר ולא בכולובים הצרים והמחניקים. את הפרות הרועות לבד ברמת הגולן כמעט כולנו רואים. וזה נקרא בשר אורגני כלומר פרות שרעו בטבע ולא ברפתות הצפופות והמלוכלכות.
דברים אלה עוזרים להכניס פחות אנטיביוטיקה וזריקות לעופות ולפרות כי הם חיות בתנאים טובים יותר ולכן גם איכות הבשר שלהם גבוהה יותר.
ובמילים אחרות בשר עם פחות רעלים נקי יותר, ובריא יותר.
לסיכום
לא כולנו יכולים לקנות אוכל אורגני כל הזמן אך צריך להשתדל לצרוך אותם מפעם לפעם כדי לדעת איך באמת פירות וירקות צריכים להיות ומה טעמם האמיתי.