באחת התגובות לרשימה "ברקת ניכנס, לופוליאנסקי עזב", שפורסמה כאן כמה ימים לאחר טכס החילופים בראשות עיריית ירושלים, נאמר: "הקטע המרגש ביותר היה שירת "התקווה" בסוף הטכס. את ההמנון הלאומי לא שמענו באולם המועצה מזה חמש וחצי שנים!"
התגובה הזו הגיעה לא במסגרת התגובות המתפרסמות בשולי כל רשימה. ברור שמי שהגיב כך מכיר את המתרחש בעיריית ירושלים. אולי מדובר במי מהעובדים בעירייה כיום או בעבר, אולי מישהו מהעובדים בארגון/חברה/עמותה הקשורים לעירייה. יש אלפים רבים כאלה. מי אמר/כתב כך לא כל כך חשוב. חשוב תוכן הדברים. סיפרתי על התגובה הזו לאנשים שונים וכולם הגיבו כמעט בצורה אחידה: "וואו" אמרו, נכון . "זה באמת נכון כשחושבים קצת במבט לאחור".
באולם מועצת עיריית ירושלים, במרומי הקומה השישית של קריית העירייה ב"כיכר ספרא" מתקיימים פרט לישיבות המועצה, וישיבות של וועדות עירוניות, גם אירועים וטכסים רבים. כדי לא להיתפס לטעות נאמר כי אם היה בתקופה הזו אירוע בו הושמע ההמנון הלאומי באולם מועצת העירייה, הרי היה זה מקרה נדיר ובודד, וספק אם היה כזה אירוע בכלל.
האמירה בעניין ההמנון מתחברת לויכוח ציבורי נמשך, על רקע התחזקות משקלם והשפעתם של החרדים, עד כדי כך שראשות העיר הפכה למבצרם בחמש השנים האחרונות. יהיו שיאמרו שגם קודם לכן. היו שנים בתקופת כהונתו של טדי קולק ז"ל שנציגים חרדיים במועצת העירייה [לא כולם] , היו מדירים רגליהם מאזכרות ואירועים ממלכתיים, כדי שלא יצטרכו לעמוד דום בעת השמעת ההמנון הלאומי. היו גם קשיים בשיבוצם כנציגי העירייה –להשתתפות בטכסי זיכרון שנערכו במוסדות שונים בעיר.
אבל זה היה מזמן.
היום, רבים מחברי המועצה החרדים שירתו בצבא. גם ראש העירייה היוצא. יש בהם הנמנים, למרבה הצער, על משפחת השכול של מלחמות ישראל. בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל נערכת עצרת זיכרון בכיכר ספרא, מטעם העירייה, בהשתתפות ראש העיר וחברי המועצה. הדגל מונף בחצי התורן ובסיום הטכס מושמע ההמנון הלאומי. ראש העירייה מייצג את ירושלים בעצרת הזיכרון הממלכתית בהר הרצל ובגבעת התחמושת. ובכל זאת השמעת ההמנון הלאומי בסיום הטכס באולם המועצה הייתה, למאות הנוכחים במעמד חילופי ראש העירייה, אירוע מרגש וסימלה את השינוי המיוחל בירושלים.
אבל צודק ניר ברקת כשהוא מבקש לשתף את כל נציגי הציבור, כולל החרדים , בקואליציה העירונית. נכון שהוא נאלץ לשלם מחיר בכיבודים ובתקציבים לכך. כבר שואלים מדוע צריך בירושלים מ"מ ראש העירייה [ש"ס] תפקיד שאין לו הגדרה של ממש. [ראשיתו אצל אולמרט בתקופת כהונתו כראש עירייה אז הגדרת התפקיד הייתה מ"מ ראש העיר לענייני טכסים..] שואלים גם מדוע צריך מחזיק תיק תחבורה לציבור החרדי. אפשר להציג עוד ועוד שאלות . אבל אם ניתן להימנע מחיכוכים וסכסוכים פוליטיים, [ובירושלים יש להם גם עצמה תרבותית והכבדה על אורח החיים של התושבים] המחיר כדאי.
הערה קטנה לסיום: מדוע נעלם ראש העירייה היוצא, אורי לופוליאנסקי, מרשימת ראשי העירייה המתפרסמת באתר האינטרנט של עיריית ירושלים? מדוע נעלמה רשימת חברי מועצת העירייה ] מהאתר העירוני [ כולל כתבתם בעירייה, מספר הטלפון והמייל.] כיצד יוכלו לשמור על קשר עם הציבור? התשובה תהייה בודאי שעוד לא הספיקו לעדכן... אבל כן הספיקו לשבץ את תמונת ראש העירייה החדש בראש האתר , להביא את דברו ולסקור את פעלו עד כה. מסתבר שגם לעדכונים יש קצב משלהם....
הכותב שימש כדובר עיריית ירושלים ויועץ ראש העירייה בשש השנים האחרונות לכהונתו של טדי קולק ז"ל
הנתונים: תפקידים בכירים בשירות הציבורי בעבר,כותב דעתן בהווה וסבא לשלשה
פורסם גם באתר המחבר:
http://www.notes.co.il/raboy/