דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


המטבח הסיני, לא רק עוף וסויה 

מאת    [ 20/12/2008 ]

מילים במאמר: 417   [ נצפה 5184 פעמים ]

מכל המטבחים הקיימים, לדעתי המטבח הסיני הוא העשיר ביותר. לפעמים כשמדברים על אוכל, לעיתים שוכחים כי לא רק מדובר במנות עצמן, אופן הכנתן, שימוש בחומרי גלם וכו'. אוכל הוא גם תרבות. אוכל מגיע מתוך היסטוריה, תנאים גאוגרפיים ואקלימיים, שהם יחודיים לכל עם.

לסינים יש הרבה מנות של עשה זאת בעצמך. ארוחה כזו למשל תכלול סיר של מרק אישי או סיר גדול מרכזי, עשיר מאוד ומרוכז בטעם, שאליו מכניסים עם צ'ופסטיקס חתיכות של ירקות,בשר,איטריות,דגים ומה לא. מתחת לסיר ישנה להבת גז או גחלים, אשר שומרות על חום הסיר. כאשר הסיר מנוזלים עם הארוחה, מגיע מלצר שממלא אותו בציר ירקות. ארוחה זו מתאימה במיוחד לחורף, כאשר לא ממהרים לצאת החוצה.

קיימים מגוון של מרקים, ממרק סצ'ואני חריף (HotPot), מרק ירקות, מרק עשבים, מרק דגים ועוד. זמן ארוחה ממוצע יכול להגיע לשעתיים, מה שמקיים חווית אכילה מענגת. התוספות למרק מוגשות בצלחות נפרדות, שכל סועד יוכל לבחור את מה שהוא רוצה. כל סועד יכול לבחור מרשימה אינסופית של מרכיבים, אשר מגיעים בצורתם החיה ולא מבושלת. לרוב נהוג להזמין מנה מכל דבר. שילוב לדוגמה הוא בשר בקר, איטריות,טופו,פטריות,שורש לוטוס,פירות ים וכו'. את הארוחה מלווים כמובן בקערת אורז לבן.

המרק הבא הוא מרק בסיס שאותו אפשר לשנות על פי הטעם. יש לציין, כי הסינים משתמשים בכמות גדולה של תבלינים ומרכיבים. חלקם לא ניתן להשיג בארץ, ואת חלקם ניתן להשיג בבתי מרקחת המוכרים צמחי מרפא סיניים יבשים. כדאי לנסות להשיג כמה שיותר תבלינים על מנת להגיע למנת המקור.

כדאי להנות מחווית הארוחה, כדאי להגיש כמה שיותר סוגי תוספות.

ציר בשר וירקות סיני

1 עוף חתוך לקוביות כולל עצמות.

1 ק"ג עצמות בקר וחזיר. אפשר להשתמש רק בעצמות בקר.

3 ליטר מים

1 צרור סלרי חתוך גס

1 ק"ג גזר חתוך גס

3 כרישות חתוכות גס

2 שורשי ג'ינגר מקולפים וחתוכים לפרוסות.

2 פלפלי צ'ילי חתוכים גס

כ10 שיני שום שלמות

חופן כוכבי אניס

חופן פטריות שיטאקי

חופן גרגירי פלפל לבן ושחור

את התבלינים הבאים ניתן להשיג בבתי מרקחת המוכרים צמחי מרפא סיניים. השם בסוגריים הוא השם בPinYin:

10 יחידות של תמר אדום (Da Zao)

5 יחידות של פרי הטסאוקו (Cao Gou)

10 יחידות של זרעי לוטוס (Lian Zi)

הכנה:

מרתיחים את הבשר על אש גבוהה, ומקפים את הקצף שיוצא. מטגנים בינתיים בווק שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, פלפל שחור ומוסיפים את הירקות. כאשר הנוזל בסיר צלול יחסית, מוסיפים את הירקות לסיר ומבשלים על אש נמוכה. אחרי שהנוזל הצטמצם בכחצי, מוסיפים את התבלינים הנותרים לעוד כ20 דקות. מוסיפים סויה ומלח לשפר טעם ומגישים לשולחן. ניתן לסנן את הציר מהעצמות והירקות, אך רצוי להשאירם על מנת שימשיכו להוציא טעמים.

מנה זו היא מנה מרכזית לשולחן, ומותאמת לכ4 סועדים.
שמי אייל טקו ואני מטפל ברפואה סינית. סיימתי את לימודי במכללת מדיסין, שם התמחיתי בדיקור, צמחי מרפא סיניים, שיאצו ותזונה. מטפל בקליניקה בתל אביב.
למאמרים ופרטים נוספים ניתן להכנס לבלוג http://eyalt81.wordpress.com



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב