לירקות
כפית ג'ינג'ר חתוך דק
2 שיני שום קצוצות דק
רבע כרוב פרוס לרצועות דקות
2 גזרים מגוררים
1/2 חבילה נבטים
2 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות
1 חבילה (בערך 250 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות דק
1 פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות דקות
לרוטב
5 כפות רוטב סויה
כף חומץ
4 כפות יין לבן
כפית סוכר
מלח, פלפל
2 חבילות עלים לסיגרים (ניתן למצוא בכל סופר)
רוטב חמוץ-מתוק
3/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חומץ
2 כפות יין לבן
2 כפות רוטב סויה
כף דבש
1 שן שום קצוצה
כפית ג'ינג'ר קצוץ
מיץ מ-1/2 לימון
כמה טיפות טבסקו
1/3 כפית צבע מאכל אדום (לא הכרחי)
כף קורנפלור מדולל במעט מים
הכנת האגרול
1. מטגנים במעט שמן - במחבת או בווק - שום וג'ינג'ר.
2. אחרי דקה-שתיים מוסיפים את כל הירקות חוץ מהנבטים, מטגנים תוך עירבוב כ-3 דקות.
3. מוסיפים את הנבטים ומטגנים תוך עירבוב עד שהם מתרככים מעט.
4. מערבבים יחד את חומרי הרוטב ומוסיפים לתערובת הירקות. מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות. מוציאים ומקררים.
5. לוקחים עלה בצק, שמים במרכז קצה אחד שלו מעט מתערובת הירקות בלי הנוזלים, ועושים גלגול אחד, זה תופס בערך 1/3 משטח העיגול.
6. אחר-כך מגלגלים את שני הקצוות - הימני והשמאלי פנימה. ממשיכים לגלגל את הבצק עם הירקות בפנים כך שנוצר מעין גליל עם ירקות בפנים. מדביקים את הקצה בהרטבה של חלבון ביצה.
7. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
8. מחממים שמן בכלי לטיגון עמוק או בווק. כשהשמן חם מאוד שמים את הגלילים בזהירות, לא יותר מ- 3-4 בפעם אחת כדי שלא יידבקו אחד לשני.
9. מטגנים עד להזהבה יפה, הופכים לצד השני ומטגנים גם אותו.
10. מניחים על נייר סופג.
11. מגישים חם עם רוטב חמוץ-מתוק.
הכנת רוטב חמוץ-מתוק
1. שמים את כל החומרים חוץ מהקורנפלור בסיר קטן ומרתיחים. מבשלים 6 דקות על אש קטנה.
2. מוסיפים לסיר את הקורנפלור המדולל במים, מביאים לרתיחה תוך כדי עירבוב ומורידים מהאש.
אם נשאר
מאחסנים במקרר, ומחממים בטוסטר אובן (לא במיקרו) כדי לקבל בחזרה את הפריכות, ואפילו אם הוא מעט רטוב הוא נהדר.
הקפאה
האגרול ניתן להקפאה. אורזים היטב לפני ההקפאה, מחממים בתנור על רשת לא בתבנית, בחום 230 מעלות במשך כ-10 דקות.
אפשר גם לטגן: את הגלילים המיועדים להקפאה מטגנים טיגון קצר בלבד, ומטגנים אותם טיגון נוסף בשמן עמוק בסמוך להגשה.
כפית ג'ינג'ר חתוך דק
2 שיני שום קצוצות דק
רבע כרוב פרוס לרצועות דקות
2 גזרים מגוררים
1/2 חבילה נבטים
2 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות
1 חבילה (בערך 250 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות דק
1 פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות דקות
לרוטב
5 כפות רוטב סויה
כף חומץ
4 כפות יין לבן
כפית סוכר
מלח, פלפל
2 חבילות עלים לסיגרים (ניתן למצוא בכל סופר)
רוטב חמוץ-מתוק
3/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חומץ
2 כפות יין לבן
2 כפות רוטב סויה
כף דבש
1 שן שום קצוצה
כפית ג'ינג'ר קצוץ
מיץ מ-1/2 לימון
כמה טיפות טבסקו
1/3 כפית צבע מאכל אדום (לא הכרחי)
כף קורנפלור מדולל במעט מים
הכנת האגרול
1. מטגנים במעט שמן - במחבת או בווק - שום וג'ינג'ר.
2. אחרי דקה-שתיים מוסיפים את כל הירקות חוץ מהנבטים, מטגנים תוך עירבוב כ-3 דקות.
3. מוסיפים את הנבטים ומטגנים תוך עירבוב עד שהם מתרככים מעט.
4. מערבבים יחד את חומרי הרוטב ומוסיפים לתערובת הירקות. מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות. מוציאים ומקררים.
5. לוקחים עלה בצק, שמים במרכז קצה אחד שלו מעט מתערובת הירקות בלי הנוזלים, ועושים גלגול אחד, זה תופס בערך 1/3 משטח העיגול.
6. אחר-כך מגלגלים את שני הקצוות - הימני והשמאלי פנימה. ממשיכים לגלגל את הבצק עם הירקות בפנים כך שנוצר מעין גליל עם ירקות בפנים. מדביקים את הקצה בהרטבה של חלבון ביצה.
7. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
8. מחממים שמן בכלי לטיגון עמוק או בווק. כשהשמן חם מאוד שמים את הגלילים בזהירות, לא יותר מ- 3-4 בפעם אחת כדי שלא יידבקו אחד לשני.
9. מטגנים עד להזהבה יפה, הופכים לצד השני ומטגנים גם אותו.
10. מניחים על נייר סופג.
11. מגישים חם עם רוטב חמוץ-מתוק.
הכנת רוטב חמוץ-מתוק
1. שמים את כל החומרים חוץ מהקורנפלור בסיר קטן ומרתיחים. מבשלים 6 דקות על אש קטנה.
2. מוסיפים לסיר את הקורנפלור המדולל במים, מביאים לרתיחה תוך כדי עירבוב ומורידים מהאש.
אם נשאר
מאחסנים במקרר, ומחממים בטוסטר אובן (לא במיקרו) כדי לקבל בחזרה את הפריכות, ואפילו אם הוא מעט רטוב הוא נהדר.
הקפאה
האגרול ניתן להקפאה. אורזים היטב לפני ההקפאה, מחממים בתנור על רשת לא בתבנית, בחום 230 מעלות במשך כ-10 דקות.
אפשר גם לטגן: את הגלילים המיועדים להקפאה מטגנים טיגון קצר בלבד, ומטגנים אותם טיגון נוסף בשמן עמוק בסמוך להגשה.
לגרום לליבך לשיר
נועה לוין
מידע וחיזוקים להצלחה וריפוי הרגשות הכואבים
כתובת האתר -
http://www.noa-levin.com/
ליצירת קשר איתי
noa-levin@nana10.co.il
נועה לוין
מידע וחיזוקים להצלחה וריפוי הרגשות הכואבים
כתובת האתר -
http://www.noa-levin.com/
ליצירת קשר איתי
noa-levin@nana10.co.il