בשנים האחרונות, מספר התביעות המשפטיות של חברות בניית אתרים נמצא בסימן עליה. בחיפוש מהיר באחד האתרים האטרקטיביים של פסקי דין
(http://www.courts.co.il/בניית-אתרים באינטרנט.htm) נמצאו למעלה מ- 150 תביעות משפטיות. וזה רק קצה הקרחון.
בדרך כלל התביעה מוגשת מצד הלקוח (שבזמנו ביקש לבנות אתר אינטרנט) נגד חברת בניית אתרים (שביצעה עבורו את העבודה). במרבית התביעות הסיבה לתביעה נעוצה בעובדה שהלקוח שילם ממיטב כספו ולטענתו לא קיבל את התמורה לכספו. כמעט בכל התביעות מהסוג הזה חברת בניית אתרים היא הזוכה.
מדוע ובאיזה אופן מתרחשים הדברים?
מי צודק ומי אשם?
האם אפשר להימנע ממצבים אלה?
כל התשובות לפניכם.
מדוע ובאיזה אופן מתרחשים הדברים?
כאשר לקוח מבקש לבנות לעצמו או לעסק שלו אתר אינטרנט, לא יהיה נכון לומר שהלקוח לא יודע מה הוא רוצה, על אף שלעתים המצב הוא אכן כך. אנו נצא מתוך הנחה שהלקוח לא תמיד מודע לצרכיו ולצרכי העסק שלו. לעתים מדובר בלקוח שיודע מה הוא רוצה אך הוא נטול טרמינולוגיה נכונה או ידע אינטרנטי או טכנולוגי כדי להגדיר את צרכיו, והוא פונה לחברת בניית אתרים כדי שתעזור לו בהגדרת הצרכים ותבנה לו אתר.
לעתים הלקוח אינו מודע לצרכיו בשלמותם, ולעתים, צרכי הלקוח משתנים במהלך בניית האתר. אם כן, יש לנו סוגים שונים של לקוחות שעל חברת בניית אתרים להתמודד עמם, ולדאוג שלא משנה מה תמיד יהיו מרוצים.
לכן על חברת בניית אתרים להיות מסוגלת לאבחן את הלקוח, לאפיין את צרכיו, לעזור לו להגיע באופן הרמוני ושלם אל יעדיו ולהגשים את ציפיותיו מהאתר, ומעל לכל על חברת בניית אתרים להיות מסוגלת לצפות מראש סצנריומים שליליים שעלולים להתפתח מאופיו של הלקוח או מאופי העסק שלו או מאופי האתר שנבחר, או מהכול ביחד.
יש לציין שמעבר למגבלות הלקוח כפי שהוזכרו לעיל, גם לחברות בניית אתרים קיימות מגבלות משלהן; לא כל חברת בניית אתרים מסוגלת לספק לכל לקוח בדיוק את מה שהוא צריך בגלל מגבלות טכנולוגיות כאלה ואחרות; לעתים מצבת כוח האדם המייצגת את חברת בניית אתרים מול הלקוח אינה מספיק מנוסה, מקצועית וחדה; רוב חברות בניית אתרים פועלות עפ"י המניע העיקרי שלהן: מקסימום סגירת עסקאות. מניע זה לעתים מתנגש עם לקוח מורכב שיש צורך בהקדשת זמן נוסף עבורו. ועוד מגבלות כאלה ואחרות.
להמשך המאמר ... - http://www.boolamatara.com/article5.html