דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הבחירות - כמכרז 

מאת    [ 03/02/2009 ]

מילים במאמר: 1533   [ נצפה 3111 פעמים ]

אברהם פכטר - עו"ד

תשדירי הבחירות, רדודים, משעממים, חסרי מעוף, לא יצירתיים בסיכום: עלבון לשכל הישר ולאדם הסביר.

אבל במקום להמריא, יש תשדירים של קבוצות שוליות היורדים לשפל, לעלבון ולפתטיות מגעילה.

הגיע הזמן לשינוי בחוק - לקיצור תקופת התשדירים והבחירות שיביאו לחסכון כספי למדינה במיליונים ובהכוונתם למטרות מועילות יותר למדינה. חזון, תקווה, שלום, בטחון ירושלים כבירה - כן! הליכוד יכול.


* מאת: עו"ד אברהם פכטר


הכנסת מחליטה על מועד בחירות - המכרז על פרוייקט ניהול המדינה יוצא לדרך.

וכמו בכל מכרז על פרוייקט גדול - המפלגות מנסות לשכנע את הציבור, ביכולתם, בניסיון העבר בניהול פרוייקטים דומים, במנהלים המוכשרים שעומדים לרשותם ובתקציבים שהם יכולים להשיג, להוביל, לייעל ולקדם את המדינה.

בסיום יום הבחירות, יפתחו את המעטפות ואז נדע מי החברה/המפלגה - שזכתה במכרז.

הזוכה המאושר - הולך לנשיא מקבל את ברכת הדרך ומתחיל להרכיב ממשלה. גוש ימין נקי שעומד בפני עצמו או קואליציה צרה, או רחבה בהתאם למנדטים וכושר המיקוח עם המפלגות, שרוצות, מקוות מייחלות להשתלב בממשלה - שפירושו, כספים, כבוד ופינוקים.

הליכוד:

מציג נבחרת נמרצת, עם חמישיה פותחת איכותית וספסל שחקנים עמוק, שיאפשר לה מספר הרכבים טובים ורוטציה במידת הצורך.

האידיאולוגיה של הליכוד:

לא השתנתה בהרבה בשנים האחרונות, למרות שנאלצה להתגמש, להתפשר, לעגל פינות בשל שינויי המצב המדיני, בטחוני באיזור, ובעיקר הקואליציוני.

אבל כוחו ואיכותו של הליכוד - בעקרונות האידיאולוגיה הבסיסיים, המלכדים את בוחריה ומשפיעים על מצטרפיה לרבות הנהגה שיודעת מה היא רוצה ולאן היא הולכת.

הליכוד לדעתי יכול לצאת בסיסמה נוסח: חזון, אמונה, עוצמה, בטחון, שגשוג כללי, ירושלים כבירת ישראל - כן! רק הליכוד יכול.

מבט קצר לעבר, אכן מוכיח שיש בליכוד הנהגה שיכולה לממש את המטרות הנ"ל, בראשות נתניהו והצוות שגיבש סביבו.

אנשים איכותיים כמו: בוגי יעלון, דן מרידור, בני בגין, סילבן שלום, גדעון סער, לימור לבנת, יוסי פלד, אסף חפץ, עוזי דיין, ציפי חוטובלי והצעירים האחרים - מרכיבים נבחרת שיכולה לתת תשובה לכל פרמטר ממשלתי - מנהיגותי.

שלא תהיה אי הבנת הנקרא. במפלגה כמו הליכוד לא הכל דבש. אוסף האישים עם דעות שונות ולפעמים די מנוגדות כמו בני בגין, דן מרידור, בוגי יעלון וסילבן שלום - זה לא מתכון לירח דבש פוליטי. אבל זה בדיוק - מה שמפלגה גדולה, פלורליסטית חפצה חיים - צריכה. דעות מנוגדות - וויכוחים סוערים ולוהטים כלפי פנים וכלפי חוץ שיוצרים תלכיד טוב להנהגה בריאה.

בינתיים הסקרים מחמיאים - למרות תמיהות רבות לגבי השוני והפער במנדטים בין הליכוד לקדימה בכמה ערוצים ועיתונים, שמעוררים חשד של הטעיה, חוסר מקצועיות או בדיקות חפיפות של הנשאלים ופילוגם.

איך שלא יהיה המבחן האמיתי יהיה אחרי פתיחת המעטפות והפעם לא נצטרך כנראה לחכות לקולות הימאים.

מפלגת קדימה:

מפלגה ללא עבר, עם הווה קצר ולא מרשים בראשות אולמרט - וספק גדול לגבי העתיד. אין למפלגה בסיס אידיאולוגי, כמו לעבודה, לליכוד, למר"צ, לש"ס או אפילו למפלגות הערביות.

אסור לשכוח שקדימה מורכבת מפליטי ועריקי ליכוד + תוספת של פליטי ועריקי מפלגת העבודה (פרס, רמון, דליה איציק), כלומר: אוסף אינטרסנטי של עסקנים, חלקם הגדול סוג ב' - שמנסים להציל את עצמם במפלגה חדשה ולזכות בפרסים ופינוקים על עסקנותם.

ציפי לבני - היתה ממקימי קדימה ומייסדה - עמדה לצד שרון בפילוג בתוספת שאול מופז, שערק בצורה לא מכובדת מהליכוד, לאחר שהודיע בפומבי שבית לא עוזבים, כתב מכתב לתומכי הליכוד ועוד לפני שהמכתב הגיע אליהם, ברח לקדימה תמורת הבטחה של תפקיד מוביל. לתשומת לב הבוחרים, גם הפעם הצהיר מופז שלא יעזוב את קדימה, נחייה ונראה. לדעתי - הוא נראה לי פוטנציאל טוב + כמה ח"כים נוספים כמו א.ב. רוחמה, אפללו, שטרית ואחרים לפלג את קדימה אם לא יזכה בפריימריס של המפלגה אחרי הבחירות, או שקדימה תיאלץ להישאר באופוזיציה.

הסיכויים לפילוג עריקה, בריחה - גבוהים. שהרי מופז לא מתלהב מציפי, דרכה, ניסיונה והנהגתה.

האידיאולוגיה של קדימה - מוצתה והוקפה במלואה בקטע סאטירי בתכנית של ליאור שליין. שם אמרה הסטנדפיסטית בקטע של 1.5 דקות על קדימה את המשפט המבריק הבא:

דקה וחצי על קדימה: אריק שרון - זהו!

במודעות של קדימה - ציפי לבני מוצגת כפוליטיקאית אחרת, ראש ממשלה אחרת, דרך אחרת. והשאלה הגדולה: אחרת במה? הציבור יחליט.

לא לשכוח - לבני פרט לעובדה שהצביעה נגד כל הטבה לנשים ומעמד האישה היתה בממשלה ובצמרת החלטות של כל הפשלות של קדימה, בכלכלה, בביטחון ובמלחמת לבנון.

מפלגת העבודה:

יש להודות שברק התאושש אישית, מפלגתית, ביטחונית, תדמיתית, עקב המלחמה בעזה.

הגיע הזמן - אחרי 8 שנות התגרות בלתי פוסקת של החמאס, בה ממשלת שרון + ממשלת אולמרט ברק, נוהלו מדיניות של "אוננות ביטחונית" - לאמור: תגובות אנמיות, ירי לשטחים פתוחים, בומים על קוליים מעל עזה - שרק הצחיקו את החמאס.

המבצע הוכיח - כן! צה"ל יכול - אם מקבל פקודה נכונה ומונהג בצורה נבונה ואמיצה. היתרון של מפלגת העבודה על קדימה, הוא בכך שיש לה יסודות אידיאולוגיים מושרשים, כמו לליכוד ולמרות שאיבדה מחינה, מעוצמתה ויכולתה, היא עדיין אטרקטיבית יותר מקדימה ויותר ממפלגות השוליות.

התשדירים של העבודה: ברק מסתכל לאמת בעיניים. מעניין - לאן הוא מסתכל לשקרים. יש הרבה מצביעים, מכל השכבות, שיצביעו לברק כדי לחזק את העבודה וזאת ע"מ שיכנס לקואליציה עם ביבי כשר בטחון.

הדבר טוב לשניהם ולמפלגותיהם, ודרך זו כנראה פתוחה, במידה ואכן ברק ישאר על 15-17 מנדטים. הציבור - יחליט.

המפלגות ההזויות והשוליות:

בכל הזדמנות של בחירות - יש כמה וכמה תופעות שוליות שבחלקן הזויות ותימהוניות שמנסות כוחן בשכנוע הציבור.

גיל קופטש: אם לא התשדיר המגעיל כשהוא מעשן חשיש על קברו של בן-גוריון, שזה עלבון לשמו ולמדינה ועבירה פלילית, שהוא מבצע אגב העישון של חומר אסור, לא היה מקום להזכיר אותו ולהתייחס אליו.

שורות אלה - הן אכן מיותרות ומעוררות גועל נפש. חבל על כל קול.

צירוף פורש עלה ירוק עם ניצול שואה:

עוד צירוף תימהוני, פתטי של שתי דמויות הזויות. ניצול השואה שבתשדיר לא נראה במיטיבו, ולא מבין כנראה את השטויות שהוא משמיע ובכלל, מי שם אותו ובאיזה סמכות לייצג את ניצולי השואה. פתטי - מעורר גיחוך ורחמים. חבל על כל קול.

מפלגות ש"ס, בית לאומי, איחוד לאומי, דתיים:

אלה מפלגות שיש להן קהל בוחרים קבוע ויציב ואין שם הרבה הפתעות. הפילוג - של הבית היהודי ואיחוד לאומי - שמקבלים לפי הסקרים 7-8 מנדטים עשה להם רק טוב ונקווה שזאת אכן תהיה התוצאה.

ליברמן - ישראל ביתנו:

תופעת טבע - או בומרנג בשל הרגשה של נרדפות, מוצא, דעות ימניות תוקפניות כלפי הערבים, שהרוויחו את ההתקפות עליהם ביושר, במיוחד הח"כים אחמד טיבי וזחלקה מבל"ד, בשל דעותיהם ומצע מפלגותיהם כלפי מדינת ישראל.

ליברמן בימינו כמו שרון בזמנו, קבלו תוספת מנדטים בשל חקירות משטרה, ובמיוחד בשל עיתוי אומלל, לא מחושב דיו של פרסום החקירות.

להזכיר לציבור: שרון בזמנו, כשעמד לפני הבחירות הכלליות, הדליפה פרקליטה הבכירה, בדמות עו"ד גלאט-ברקוביץ את "חיקור-הדין" שביקשה הפרקליטות בחו"ל לגבי האשמות נגד שרון בפרשת סיריל קרן. התוצאה - 3-4 מנדטים נוספים לשרון, שיבוש החקירה של שרון, שתרמה בהמשך לסגירת התיק.

ליברמן נחקר בפרשה מזה 10 שנים, זמן שערורייתי במיוחד לגבי איש ציבור, תוך חידוש והמשך החקירה שבועיים לפני הבחירות.

העיתוי - אומלל, נראה על פניו כמגמתי ועולה ממנו ריח לא טוב, למרות שהוא כשר.

כל ההסברים של פרקליט המדינה עו"ד לדור, גם אם הם נכונים ומבוססים, לא נשמעים ונראים תמימים, ובוודאי שאין תמימות דעים בציבור לגבי מועד הפרסום. חבל - שטעות מעין זו תביא 3-4 מנדטים לליברמן.

נקודות למחשבה והרהורים:

1. את דעתי, על פסיקת בג"צ השגוייה, בעניין אי פסילת מפלגת בל"ד מיסודו של עזמי בשארה שברח לחו"ל בשל חשדות ביטחוניים, פירטתי בהרחבה במאמר, באתר זה, בכותרת: "בג"צ - כל אזרחיה" - לעיונכם.

2. הסקרים שפישלו בעבר, מספר פעמים, מתנהלים לאחרונה בצורה תמוהה בלשון המעטה.

3. הדיווח על אחוז המתלבטים 28-30% - נראה לי מוגזם ולא מבוסס. רוב הציבור, לדעתי, יש לו דעה ברורה ומבוססת, ולכן שאלת ההתלבטות היא לצורך התנערות מהסוקרים וטובות לכותרות בלבד.

4. מפלגת מר"צ - במודעות לא מתגמשת. היא צודקת אין לה על מה. היא לא במשחק בכלל. דומה לשחקן ספסל בספורט, שלא משותף במשחק, ורק מופיע בפוסטר של המדינה.

5. לכו להצביע - כי יש לנו ארץ נהדרת.

6. לעניין הצביעות האוניברסלית:

א. התביעות/צווי מעצר/איומים על מנהיגי המדינה ומפקדי צה"ל, במשפטים של עבירות על פשעי מלחמה, הם מגוחכים אבל מטרידים.

ב. אולי כדאי להזכיר לאנגלים, לבלגים, לספרדים את פשעי מדיניותם בעבר ובהווה, כמו: השתתפותם בכוחות נאט"ו שהפציצו בקוסובו והרגו 2000 אזרחים והשתתפותם במלחמת עיראק. לשופט בספרד אפשר לצרף גם את המרצים באוניברסיטת תל-אביב, שברוב חוצפתם האקדמאית, רוצים להחרים מרצה מצה"ל.

ג. להזכיר לראש ממשלת תורכיה, המשתולל ומסית נגד ישראל, כולל ההצגה בדאבוס, את רצח הכורדים גם בימים אלה ורצח הארמנים, שמטעמי פוליטיקה וקשרים נמנענו עד עכשיו מלציין ולהבליט.

7. על ממשלת ישראל - כתגובה וחבל שבאיחור רב, להגיש תביעות נגדיות, כנגד כל מנהיגי הפלסטינים וחמאס, המעורבים זה שנים בפיגועים, רצח אזרחים, 8 שנות קסאמים, לכל המדינות הצבועות האלו, ולכל הארגונים הבינלאומיים ולאיים בצווי מעצר ותביעות משפטיות בארץ ובעולם.

8. בוז למרצים באוניברסיטת תל-אביב, בגין חרם על מרצה מצה"ל - כמו שניסו בזמנו למנוע מביבי להרצות באוניברסיטה בירושלים, אבל לא החרימו ולא זרקו מרצים ומסיתים כנגד המדינה בארץ ובחו"ל.

9. מהראיונות האחרונים ששומעים מאהוד ברק מתברר ש"נפוליון" שהיה רדום בו, התעורר לפתע ומשמיע את קולו.


הכותב הוא עורך-דין, המתמחה במשפט פלילי, צבאי וציבורי, והיה בעבר פרקליט צבאי, יועץ משפטי, שופט צבאי בדרגת סא"ל, סגן פרקליט מחוז ומשנה ליועץ המשפטי של מועצת העתונות ופרשן משפטי בהווה.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב