כל אחד שאכל מעודו פיצה יש, מן הסתם, מקום שאותו הוא מזהה כמקום המועדף עליו לאכול פיצה. מי שמתגוררים בקרבת פיצרייה שבה מכינים את ה - פיצה, בוודאי חשים עצמם בני-מזל. מי שאכלו את פיצה חלומותיהם מעבר לים, בוודאי נכספים ועורגים עליה, אולי אף מזילים ריר כשהם נזכרים במקום ובזמן שבו אכלו אותה, פיצה געגועית. גרסאות שונות של פיצה נמכרות לא רק במקומות סגורים אלא אף בדוכנועים שונים ברחובות. מוכרת גם פיצה על בסיס פיתה. בעולם וגם בארץ מוכרים וידועים מאכלים בצקיים דמויי פיצה בלבד מהגרסאות האיטלקית והאמריקנית של פיצה , אשר לא זה המקום לפרט אותן, קיימות, בין השאר, גרסאות מקומיות נוספות, המייחדות את המדינה שבה מכינים אותן. אף שאיש לא יערער על זיהוי המובהק של פיצה כמאכל איטלקי במקורו, פיצה נחשבת כיום למאכל בינלאומי. סביר להניח שכמעט לא ניתן מדינה על הגלובוס שאין בה פיצה.
פיצה. מלה קטנה, בת שתי הברות. קלה להגייה. אין בה עיצורים. רק תנועות. הגייתה אינה גורמת לנשיכת הלשון או לשבירת השיניים. פיצה. הריח כבר בפנים. מריחים. מקור המילה פיצה - pizza - הוא איטלקי. משמעה בשפה זו הוא "עוגה" או "פשטידה". תיעוד למילה pizza ניתן למצוא בשפה הלטינית, המאוחרת יותר, שבה פירושה של המלה פיצה הוא "לחם שטוח". חובבי פיצה ( מי מאתנו אינו כזה?!) מכירים, בוודאי, את הסוגים השונים של המאכל עם התוספות השונות הייחודיות. יש מי שעבורם פיצה היא מזון מהיר, לי לחלקם היא מהווה תחליף לחטיף ולעומתם יש המתענגים על אכילת פיצה בפיצריות ואף מזמינים אותה במסעדות שונות. יש שאוהבים פיצה עם שכבת בצק עבה ויש שאוהבים את בסיסה הבצקי כשהוא מרודד-דק. יש שאוהבים פיצה עם שכבה עבה ודשנה של גבינה ויש שאוהבים פיצה רק עם נגיעות גבינה. פיצה היא אחד המאכלים האהובים והנאכלים ביותר על ידי הציבור בכלל ובפי ילדי ישראל והנוער שלה בפרט. פיצה מוכרת בסגנונות שונים, אשר נבדלים זה מזה לא רק בתכולת מרכיביהם אלא גם באופן ההכנה. אנשים אוהבים פיצות מאותם חומרים אבל במינונים שונים של מרכיביהם: יש שאוהבים פיצה דשנה, שיש בה כמות רבה של גבינה ולעומתם יש מי שאוהבים אותה דלת-גבינה.
במדינות שונות מכינים פיצה עם תוספות שונות, האופייניות למדינה וזאת לבד מהתוספות שמקובל להוסיף כמעט לכל פיצה באשר היא.
פיצה היא מאכל 'ממלא', רב-קאלורי. פיצה נחשבת למאכל משמין. אף שמדובר במאכל עתיר קאלוריות - פיצה היא מאכל מנצח. כאשר היא נאפית בטאבון ומדיפה את ניחוחה, קשה לעמוד בפני הפיתוי. פיצה היא מאכל שווה לכל כיס. היא עממית גם מבחינת מחירה. פיצה היא גם מאכל שנאכל בעמידה, בהליכה, 'תוך כדי'. יש המעדיפים אותה " בלי כלום" ויש שאוהבים לאכול אותה " עם כל התוספות". בין שאר מאפייני המאכל, פיצה היא מאכל של משלוחים. מוכרים רוכבי הקטנועים, השליחים, עם ארגזים גדולי-קיבולת, שבהם הם מאחסנים את המגשים המיועדים למשלוח, המביאים פיצה עד לבית הלקוחות. בשל המהירות היחסית של הכנתה פיצה מהווה לפעמים גם ברירת מחדל, טובה ו טעימה, מזינה ומשביעה כשלעצמה, לארוחה. פיצה היא משהו שקונים כאשר באים בהפתעה אורחים, אשר למארחיהם לא היה זמן להתארגן לאירוחם. בקיצור - פיצה מקום גבוה בצמרת דירוג המאכלים הלאומיים גם בישראל. יש המחילים על פיצה את המונח 'ג'אנק פוד', אבל היא פיצה אינה כזאת לדעת דיאטטיקנים, אשר אף שאינם ממליצים להרבות בה יש בהם הטוענים שיש בה גם מרכיבים בריאותיים.
פיצה. מלה קטנה, בת שתי הברות. קלה להגייה. אין בה עיצורים. רק תנועות. הגייתה אינה גורמת לנשיכת הלשון או לשבירת השיניים. פיצה. הריח כבר בפנים. מריחים. מקור המילה פיצה - pizza - הוא איטלקי. משמעה בשפה זו הוא "עוגה" או "פשטידה". תיעוד למילה pizza ניתן למצוא בשפה הלטינית, המאוחרת יותר, שבה פירושה של המלה פיצה הוא "לחם שטוח". חובבי פיצה ( מי מאתנו אינו כזה?!) מכירים, בוודאי, את הסוגים השונים של המאכל עם התוספות השונות הייחודיות. יש מי שעבורם פיצה היא מזון מהיר, לי לחלקם היא מהווה תחליף לחטיף ולעומתם יש המתענגים על אכילת פיצה בפיצריות ואף מזמינים אותה במסעדות שונות. יש שאוהבים פיצה עם שכבת בצק עבה ויש שאוהבים את בסיסה הבצקי כשהוא מרודד-דק. יש שאוהבים פיצה עם שכבה עבה ודשנה של גבינה ויש שאוהבים פיצה רק עם נגיעות גבינה. פיצה היא אחד המאכלים האהובים והנאכלים ביותר על ידי הציבור בכלל ובפי ילדי ישראל והנוער שלה בפרט. פיצה מוכרת בסגנונות שונים, אשר נבדלים זה מזה לא רק בתכולת מרכיביהם אלא גם באופן ההכנה. אנשים אוהבים פיצות מאותם חומרים אבל במינונים שונים של מרכיביהם: יש שאוהבים פיצה דשנה, שיש בה כמות רבה של גבינה ולעומתם יש מי שאוהבים אותה דלת-גבינה.
במדינות שונות מכינים פיצה עם תוספות שונות, האופייניות למדינה וזאת לבד מהתוספות שמקובל להוסיף כמעט לכל פיצה באשר היא.
פיצה היא מאכל 'ממלא', רב-קאלורי. פיצה נחשבת למאכל משמין. אף שמדובר במאכל עתיר קאלוריות - פיצה היא מאכל מנצח. כאשר היא נאפית בטאבון ומדיפה את ניחוחה, קשה לעמוד בפני הפיתוי. פיצה היא מאכל שווה לכל כיס. היא עממית גם מבחינת מחירה. פיצה היא גם מאכל שנאכל בעמידה, בהליכה, 'תוך כדי'. יש המעדיפים אותה " בלי כלום" ויש שאוהבים לאכול אותה " עם כל התוספות". בין שאר מאפייני המאכל, פיצה היא מאכל של משלוחים. מוכרים רוכבי הקטנועים, השליחים, עם ארגזים גדולי-קיבולת, שבהם הם מאחסנים את המגשים המיועדים למשלוח, המביאים פיצה עד לבית הלקוחות. בשל המהירות היחסית של הכנתה פיצה מהווה לפעמים גם ברירת מחדל, טובה ו טעימה, מזינה ומשביעה כשלעצמה, לארוחה. פיצה היא משהו שקונים כאשר באים בהפתעה אורחים, אשר למארחיהם לא היה זמן להתארגן לאירוחם. בקיצור - פיצה מקום גבוה בצמרת דירוג המאכלים הלאומיים גם בישראל. יש המחילים על פיצה את המונח 'ג'אנק פוד', אבל היא פיצה אינה כזאת לדעת דיאטטיקנים, אשר אף שאינם ממליצים להרבות בה יש בהם הטוענים שיש בה גם מרכיבים בריאותיים.