מלבי אורגינל
החומרים :
10 כוסות מים או חלב
15 כפות קונפלור
6 כפות סוכר
5 כפות מי זוהר או שושנים
אופן ההכנה:
מרתיחים 9 כוסות מים או חלב עם הסוכר ומי השושנים
בכלי ניפרד מערבבים 1 כוס מים או חלב + 15 כפות קונפלור
טיפה לפני שהמים רותחים מוסיפים בהדרגה את בלילת הקונפלור תוך בחישה מתמדת
כדי שלא יווצרו גושים כשהכל מעט מבעבע מורידים מהאש מניחים להתקרר כרבע שעה בלבד
יוצקים לכלי הגשה או למנות אישיות וכשזה מתקרר לגמרי מכניסים למקרר
הסירופ:
חצי קילו סוכר
מעט צבע מאכל אדום
1 כוס מים
3 כפות מי שושנים או מי זוהר
ההכנה:
להרתיח על אש קטנה כ 20 דקות והסירופ מוכן
אופן ההגשה:
על המלבי שכבר קר, לשפוך מהסירופ האדום אגוזים וקוקוס ולהתענג ולאכול
לחולים סוכרתיים אפשר להחליף את הסוכר בסוכרזית או ב,תחליף סוכר
בתאבון
איריס מדונדוש
החומרים :
10 כוסות מים או חלב
15 כפות קונפלור
6 כפות סוכר
5 כפות מי זוהר או שושנים
אופן ההכנה:
מרתיחים 9 כוסות מים או חלב עם הסוכר ומי השושנים
בכלי ניפרד מערבבים 1 כוס מים או חלב + 15 כפות קונפלור
טיפה לפני שהמים רותחים מוסיפים בהדרגה את בלילת הקונפלור תוך בחישה מתמדת
כדי שלא יווצרו גושים כשהכל מעט מבעבע מורידים מהאש מניחים להתקרר כרבע שעה בלבד
יוצקים לכלי הגשה או למנות אישיות וכשזה מתקרר לגמרי מכניסים למקרר
הסירופ:
חצי קילו סוכר
מעט צבע מאכל אדום
1 כוס מים
3 כפות מי שושנים או מי זוהר
ההכנה:
להרתיח על אש קטנה כ 20 דקות והסירופ מוכן
אופן ההגשה:
על המלבי שכבר קר, לשפוך מהסירופ האדום אגוזים וקוקוס ולהתענג ולאכול
לחולים סוכרתיים אפשר להחליף את הסוכר בסוכרזית או ב,תחליף סוכר
בתאבון
איריס מדונדוש
הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה .
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה
http://www.doondosh.net